Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλλαδας το 2008 και συνεχίστηκε μέχρι και το Φεβρουάριο του 2010, ενώ χρειάστηκε να τεθούν στο μικροσκόπιο ακόμη και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Οπως αποκαλύφθηκε, στο δίκτυο που είχε στηθεί για την... έγκαιρη ειδοποίηση των ιδιοκτητών των καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, δύο διοικητές αστυνομικών τμημάτων, ο ένας από τους οποίους υπηρέτησε και στο Τμήμα Παιγνίων στα κεντρικά της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και ένας αξιωματικός ο οποίος κατείχε επιτελική θέση στη διεύθυνση Ασφάλειας και πλέον έχει αποστρατευτεί.

Μετά το... σήμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί σε συνεργασία με χαμηλόβαθμους συναδέλφους τους φρόντιζαν να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες των παράνομων καταστημάτων για επικείμενους ελέγχους ώστε να αποφεύγουν τις σε βάρος τους προβλεπόμενες κυρώσεις. Οταν οι ιδιοκτήτες λάμβαναν το... σήμα των αστυνομικών, μετέτρεπαν τα καταστήματά τους από λέσχες παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου σε Ιντερνετ καφέ, καθώς είχαν εγκαταστήσει το κατάλληλο λογισμικό στους υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν. Οι δικαστικές αρχές αναμένεται να διερευνήσουν εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και για τους ιδιοκτήτες που φέρονται ότι «συνεργάζονταν» με τους αστυνομικούς. Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργηθεί από τη Δικαιοσύνη αναμένεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να έπαιρναν και χρηματικά ανταλλάγματα για τις «υπηρεσίες» τους προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με τα παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.
Στο παρελθόν, για παρόμοια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί ένας ανθυπαστυνόμος κι ένας αστυφύλακας που υπηρετούσαν σε τμήμα Ασφάλειας της δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι δύο αστυνομικοί απαιτούσαν και εισέπρατταν χρήματα από ιδιοκτήτες καταστημάτων πού είχαν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τα χρήματα τα εισέπρατταν, όπως κατηγορούνται, προκειμένου να ειδοποιούν τους καταστηματάρχες που είχαν «φρουτάκια», κάθε φορά που οι συνάδελφοί τους θα έκαναν ελέγχους και παράλληλα για να μη βεβαιώνουν οι ίδιοι τις παραβάσεις του νόμου που διαπίστωναν στα συγκεκριμένα μαγαζιά. Μάλιστα για την «εξυπηρέτηση» αυτήν προς τους ιδιοκτήτες απαιτούσαν και μηνιαία αμοιβή ύψους 500 ευρώ.
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=64419