Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Άρης Σπίνος: «Ταπεινώνει και προσβάλλει το κεντροδεξιό ψηφοφόρο η υποψηφιότητα Κικίλια»



Ο γνωστός δημοσιογράφος Άρης Σπίνος σε μια συνέντευξη που μας παραχώρησε εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να δώσει την πολιτική μάχη των επικείμενων εκλογών, για την περιφέρεια Αττικής, δίπλα στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη ως αντιπεριφερειάρχης του Πειραιά. 
Η πρόθεση του συναδέλφου να λάβει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής ήταν γνωστή εδώ και πολύ καιρό.
Τόσο από την εκπομπή του, το ΕΧΤΡΑ 3 αλλά και στις συνεντεύξεις στον ημερήσιο και τοπικό τύπο είχε ξεκαθαρίσει ότι θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της κεντροδεξιάς παράταξης.
 ΕΡ.: Κύριε Σπίνο γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη;
 Α.Σ.: Το μόνο σημείο αναφοράς απολογισμού και εξηγήσεων για τις πράξεις μου είναι ο απλός πολίτης. Ο τηλεθεατής της εκπομπής μου και ο αναγνώστης των εντύπων που εργάζομαι. Ο απλός πολίτης είναι η δύναμή μου. Αυτός με καθιέρωσε και αυτός με την αγάπη του με έκανε ευρύτερα γνωστό. Δεν δίστασα να ξεκαθαρίσω με ευθύ τρόπο τον ιδεολογικό μου προσανατολισμό. Καθαρός λόγος χωρίς περιστροφές και «εκλογικό ψάρεμα» σε θολά νερά. Είχα την υποχρέωση να είμαι συνεπής και ειλικρινής απέναντι στον πολίτη που με τιμάει με την αγάπη του και την στήριξή του. Σήκωσα τη σημαία της δεξιάς παράταξης σε δημόσια θέα όπως έκανα 20 συνεχή χρόνια.
 Επιθυμούσα ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο στην περιφέρεια Αττικής, που θα έκανε κραταιά και διεκδικητική τη μάχη απέναντι στην ανάλγητη κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 Ήλπιζα ότι οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς, τα δύο κόμματα, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, αλλά και οι αυτόνομες πολιτικές προσωπικότητες που έχουν δώσει το δικό τους πολιτικό στίγμα στην παράταξη αυτή, θα μπορούσαν να βρουν μια κοινή περπατησιά με μία υποψηφιότητα νίκης. Είχα ξεκαθαρίσει δημόσια και όχι κατ΄ ιδίαν, ότι επιθυμούσα να είμαι υποψήφιος, με σταυρό επιλογής, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Να έβαζα και εγώ το μικρό μου λιθαράκι. 
 Αντί αυτού τι είδαμε; Η Ν.Δ. επέλεξε μια υποψηφιότητα «λευκή πετσέτα» που οδηγεί τους δεξιούς ψηφοφόρους σε ένα εκλογικό ραντεβού – ενέδρα. Μια υποψηφιότητα χωρίς κανένα πολιτικό βάρος. Ένας υποψήφιος χωρίς καμία κομματική διαδρομή. Παντελώς άγνωστος. Σαν να άνοιξε κάποιος τον τηλεφωνικό κατάλογο και να διάλεξε στην τύχη ένα όνομα. Αυτά που σας περιγράφω δεν είναι δικές μου διαπιστώσεις αλλά δημοσκοπική έρευνα που έκανε η Ν.Δ. 8 στους 10 ψηφοφόρους δεξιούς δεν το γνώριζαν μέχρι την στιγμή που άκουσαν το όνομά του. Πρέπει να σας πω ότι καθημερινά συνομιλούσα με 100 ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς παράταξης. Πήγα ως καλεσμένος σχεδόν σε όλες τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. στην Αττική. Ο προβληματισμός τους δεν ήταν μόνο έντονος ως προς την επιλογή, αλλά και η συμπεριφορά τους απέναντι στην υποψηφιότητα ήταν εξίσου υποτονική. Θα μπορούσα λοιπόν εγώ να σιωπήσω, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο αυτό, όταν ο απλός ψηφοφόρος με ρωτούσε για το ποιοι αποφάσισαν να μας ταπεινώσουν ξανά; Από την άλλη μεριά, το άλλο κόμμα της παράταξής μας, ο ΛΑΟΣ επέμενε μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο για κοινό υποψήφιο, πρωτοκλασάτο στέλεχος από την πλευρά της Ν.Δ. Αντί αυτού, έγινε η επιλογή που σας προανέφερα. Έτσι επιλέγει τελικά από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ένας γνήσιος εκφραστής πατριωτικών και εθνικών θέσεων. Ο πρώτος βουλευτής σε ψήφους σε όλη την Ελλάδα από το συγκεκριμένο κόμμα. Πάρτε σας παρακαλώ την ζυγαριά της συνείδησής σας και βάλτε από την μια πλευρά τον κ. Γεωργιάδη και από την άλλη τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων. Το αποτέλεσμα του ζυγίσματος είναι εκκωφαντικό.
 Λυπάμαι που το λέω, στενοχωριέμαι βαθιά, αλλά η Ν.Δ. θα υποστεί εκλογικό Βατερλό με την υποψηφιότητα Κικίλια που θα σηματοδοτήσει σοβαρές εξελίξεις στην παράταξη. Θεωρώ ότι θα πρέπει να καταβάλει τεράστια προσπάθεια προκειμένου να καταφέρει να μπει στο δεύτερο γύρο.

 ΕΡ.: Δεχθήκατε πρόταση συνεργασίας από το ΛΑΟΣ ή εσείς το επιδιώξατε;
 Α.Σ.: Έχουν περάσει πολλά χρόνια και μπορεί να μην το θυμάστε, αλλά επειδή όμως εγώ το θεωρώ τιμητικό θα σας το θυμίσω. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι ο «δημοσιογραφικός πατέρας μου». Αυτός με έβαλε στον κόσμο της δημοσιογραφίας. Η επαφή μαζί του δεν έχει σταματήσει ούτε μια μέρα εδώ και 20 χρόνια. Τον συμβουλεύομαι σε πολλά θέματα και πρέπει να σας πω ότι με έχει σώσει από πολλές κακοτοπιές. Δίπλα από το γραφείο μου είχα, μέχρι χθες, τη σημαία της Ν.Δ. και δίπλα την φωτογραφία του. Η σημαία έφυγε, η φωτογραφία έμεινε. Η σχέση μου είναι κάτι παραπάνω από «πατρική». Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή ως κοινό υποψήφιο περιφερειάρχη τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μια επιλογή περήφανη και βέβαιης νίκης. Ο Αβραμόπουλος ήταν εκείνος που έκανε αρχηγό της Ν.Δ. τον Αντώνη Σαμαρά. Η άλλη φωτογραφία που έχω δίπλα στην προηγούμενη είναι με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι είχα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ταυτισμένες απόψεις και θέσεις γι΄ αυτό το θέμα. Δυστυχώς, μιλούσε σε «κλειστά αυτιά».
 Αντί αυτής της πρωτοκλασάτης επιλογής ήρθε η πρόταση της ταπεινωτικής και προσβλητικής επιλογής από την Ν.Δ. Έχει καμία σχέση ο αγώνας ετών του τιμημένου δεξιού απέναντι στην πιο σκληρή μορφή κομματικού κράτους που γνώρισε η χώρα μας της 10ετίας 80 και 90, με τον κύριο Κικίλια; Από κει και πέρα τα πράγματα ήταν μονόδρομος. Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ και του έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των εκλογικών του σχεδιασμών. Όπου και όπως νόμιζε εκείνος. Λίγες ημέρες αργότερα μου τηλεφώνησε ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, αφού είχε οριστεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης και μου έκανε την τιμητική πρόταση να συμπορευτώ μαζί του ως αντιπεριφερειάρχης στο νότιο τομέα Αθηνών. Είναι τιμή μου να είμαι συνεργάτης ενός βουλευτή, αυτής της πολιτικής εμβέλειας, που δεν ντρέπεται να λέει ότι είναι δεξιός. 
 ΕΡ.: Ποιο είναι το εκλογικό ποσοστό που επιδιώκετε να ξεπεράσετε;
 Α.Σ.: Οποιοδήποτε ποσοστό πάνω από το ποσοστό των εθνικών εκλογών είναι νίκη. Αυτό όμως που έχει σημασία να ξέρετε, είναι ότι η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη είναι η σημαία της αξιοπρέπειας και της περήφανης επιλογής που θα μπορεί να κάνει ο ψηφοφόρος της κεντροδεξιάς. Αυτή είναι η βασική  διαφορά με την άλλη πρόταση που αποπνέει ήττα, ταπείνωση και πολιτική ντροπή για την παράταξή μας. Κουραστήκαμε να απολογούμεθα για τις επιλογές των άλλων που μας κάνουν να μην έχουμε φτερά και να στεκόμαστε πιο χαμηλά από αυτούς που έχουν οδηγήσει την χώρα μας στα πιο επικίνδυνα μονοπάτια που έχουμε γνωρίσει ποτέ. Μετά τον Τζανετάκο μας φόρτωσαν τον Κικίλια. Ευτυχώς που  υπήρχε και τότε και υπάρχει και τώρα διέξοδος για τον περήφανο και τιμημένο δεξιό ψηφοφόρο.
 ΕΡ.: Ποιους Δήμους περιλαμβάνει η αντιπεριφέρεια που θα είστε επικεφαλής;
 Α.Σ.: Θα είμαι στον Πειραιά που περιλαμβάνει τους Δήμους: Πειραιά – Κερατσίνι – Πέραμα – Νίκαια – Ρέντη – Κορυδαλλός - Δραπετσώνα. Εκεί μαζί με όλους τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους αλλά και με τους παραταξιακούς υποψηφίους Δημάρχους θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να σταθούμε αντάξιοι της επιλογής του προέδρου του ΛΑΟΣ και του επικεφαλής αυτής της περήφανης προσπάθειας του κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Πρόθεσή μας είναι να οργώσουμε κάθε γειτονιά αυτών των δήμων και να συνομιλήσουμε με όσους περισσότερους μπορούμε, μιλώντας για την υποψηφιότητα ενός περιφερειάρχη που δεν θα μας κάνει να ντρεπόμαστε ως μέλη της μεγάλης ιδεολογικής οικογένειας που λέγεται κεντροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive