Δεν ενεργούμε εμείς, το σύστημα είναι που σημαίνει
Οικονομία κλίμακας είναι όταν πολλές μονάδες ενώνονται μαζί περιορίζοντας τις απώλειές τους, παράγοντας έργο κατά μια εξελικτική πορεία.
Η αρχή του γεγονότος αυτού μοιάζει σαν τα πολλά σπίτια ή άτομα που ενώνονται μεταξύ τους όταν είναι στην ανάγκη. Η στενή επαφή τους μειώνει τις ενεργειακές δαπάνες σαν μια πολυκατοικία ή οικογένεια όπου το ένα διαμέρισμα ή άτομο ζεσταίνεται από το άλλο, ως εκ τούτου κατεβάζουν σε χαμηλότερη στάθμη τα ατομικά τους καλοριφέρ.
Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι η σύμπραξη αυτή δομείται από τον εξαναγκασμό και καταρρέει από την απραξία, καθώς αυξάνεται μεν η ισχύς του συστήματος αλλά μειούται παράλληλα και αυτή των μονάδων.
Ο λόγος που επιφέρει την όποια γέννηση είναι ο θάνατος και ο λόγος της ύπαρξης του θανάτου είναι η ζωή. Θα έλεγε, κάποιος, ότι ζωή και θάνατος κυλιούνται σφιχταγκαλιασμένοι πάνω σε σκληρά αλώνια, προσδίδοντας η ζωή στο θάνατο χτυπήματα αθανασίας και ο θάνατος στη ζωή τα χάδια του ταρτάρου. Έχουμε, δηλαδή, γάμο με κηδεία, όπου το γέννημα που θα προκύπτει θα είναι πάντα θνησιγέννητο.
Αυτό όμως που δεν είναι θνησιγέννητο είναι το σύστημα το οποίο παράγει το γεγονός αυτό, εξ αρχής του κόσμου. Η οικονομία κλίμακας αποτελεί το νομοθετικό πλαίσιο της συναλλαγής της φύσης. Μιας συναλλαγής κατά την οποία επαναλαμβάνονται αρχέτυπα πάνω σε εναλλασσόμενο σταθερό μοτίβο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.