Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Λογιστικά κόλπα με ανύπαρκτο αποθεματικό από τον δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ στο Ίλιον, Νίκο Ζενέτο

Ισολογισμός δήμου Ιλίου
Στον δρόμο που χάραξε ο Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ με τα λογιστικά κόλπα συνεχίζει επάξια ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και το οποίο έχει την δημαρχεία πάνω από 30 χρόνια.
Πριν λίγες μέρες είχε κυκλοφορήσει σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο δηλώαεις του Νίκου Ζενέτου που περηφανευόταν ότι έχει αποθεματικό 8 εκατομμύρια ευρώ (αν και είχε πάρει μεγαλύτερη επιχορήγηση από τα προηγούμενα χρόνια). Η αλήθεια είναι διαφορετική όπως θα διαβάσετε παρακάτω, δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ. Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι έχει αποθεματικό αν χρωστάει ή αν έχει πάρει δάνεια.
Διαβάζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα της "Κίνησης Πολιτών" την οποία ηγείται ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την δημαρχία Ιλίου, κ. Αχιλλέας Πετράς, ο οποίος είχε καταγγείλει προ δύο μηνών τον δασάρχη Λαυρίου για εκβίαση και δωροδοκία. Φαίνεται να υπάρχουν ακόμη μερικές εξαιρέσεις υγιών πολιτικών!
"Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα όσα ανακοινώνονται από τον Οκτώβριο του 2009 έως και σήμερα για τον Δήμο μας.
Προσκλήσεις που μας καλεί να παρευρεθούμε στο φαγοπότι, σε εγκαίνια και εκδηλώσεις που δεν χωράει νους ανθρώπου.
Καθημερινώς βομβαρδισμός με Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις και Περιοδικά που εκδίδει και διανέμει ο Δήμαρχος Ιλίου, στα οποία η φωτογραφία του και το προσωπικό του εκλογικό μήνυμα δεν λείπουν από πουθενά.
Όλα, πολυδάπανα, που στοχεύουν στην προσωπική του προβολή για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.
Αποκορύφωμα, το από 08 Ιουλίου 2010 περιβόητο Δελτίου Τύπου, στο οποίο μεταξύ άλλων, παρουσιάζει το Δήμο Ιλίου στις 31/12/2009 να έχει εξοφλημένες όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις και ταυτόχρονα, περίσσευμα στο ταμείο ποσό € 8.376.433,01,
Η "Κίνηση Πολιτών", με αίσθημα ευθύνης και με μεγάλη ανησυχία, σας ενημερώνει ότι:
1-. Αποθεματικό στην οικονομία νοείται, κάθε περίσσευμα μετά από εξόφληση όλων των υποχρεώσεων.
2-. Ο ισολογισμός του Δήμου, χρήση Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2009, στην παράγραφο Γ΄ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ έχει ως εξής:
I. Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις (Δάνεια Τραπεζών & Ταμιευτηρίων) ποσό € 5.163.131,76 και
II. ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ (Προμηθευτές, Υποχρεώσεις από Φόρους και τέλη, Ασφαλιστικοί οργανισμοί και διάφοροι πιστωτές, ποσό € 2.550.987,15 ήτοι :
Σύνολο υποχρεώσεων (ΓI + ΓΙΙ) που δεν κατεβλήθησαν στις 31/12/2009 και μεταφέρθηκαν για το έτος 2010, ποσό € 7.714.288,91
3-. Εάν λάβουμε υπ΄ όψιν, πληθώρα άλλων κονδυλίων τα οποία μεταφέρονται στο έτος 2010 και εάν συνυπολογίσουμε τις συνοικίες του Δήμου μας (άγιος Φανούριος, Άγιος Νικόλαος, Μιχελή, Ραδιοφωνία, Ζωοδόχο Πηγή, Παλατιανή και Ρίμινι), που είναι παραμελημένες από στοιχειώδη συντήρηση λόγου παρακράτησης των ανταποδοτικών, τότε, εύκολα αντιλαμβανόμαστε την ακρίβεια του αποθεματικού που μας παρουσιάζει ο Δήμαρχος. Και το πράττει χωρίς αιδώ, ποντάροντας στην άγνοια μας και στα συμφέροντα των παρατρεχάμενων.
Σημείωση:
Από τον Δήμαρχο της πόλης, τον Δήμαρχο όλων μας, ζητάμε περισσότερη σοβαρότητα, όχι ανούσιες δημόσιες σχέσεις με τους πολίτες, όχι συνεντεύξεις σε διάφορα fasebook ή blogs (ΠΑΖΑΡΙ, paracito, newsilion, Xanthi, (troktiko στο παρελθόν), Διπλωματικός Παρατηρητής και πολλά άλλα, που τον γελοιοποιούν και τον παρουσιάζουν με πανάκριβα κουστούμια τα οποία θα ζήλευε και ο Βασιλιάς ΚΑΡΟΛΟΣ, τον ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, τον αποκαλούν ΣΩΤΗΡΑ του ΕΘΝΟΥΣ και απευθύνονται στον Υπουργό Οικονομικών τον οποίο αποκαλούν με νόημα, ως <<λίγο Παπακωνσταντίνου>> ενώ καλούν και την κυβέρνηση δια της φράσεως <<να τοποθέτηση στο τιμόνι της Πολιτείας τον Νίκο Ζενέτο>> για να σώσει τη χώρα μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive