Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ:« Σχεδόν μειοψηφία οι Ελληνες αθλητές στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.»

Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Ανατολάκης κατέθεσε Ερώτηση στην Βουλή, από κοινού με τον Θάνο Πλεύρη και τον Αδωνι Γεωργιάδη, για την συνεχή μείωση των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται στις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Σύμφωνα με  στατιστικά στοιχειά που δημοσιεύτηκαν πριν λίγες ημέρες, το ποσοστό των αλλοδαπών αθλητών αγγίζει το 50%. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην προώθηση και ανάδειξη των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, όσο και στην ποιότητα της Εθνικής Ομάδος ποδοσφαίρου. Επιπλέον αλλοιώνεται ο ελληνικός χαρακτήρας του πρωταθλήματος και γενικότερα δεν προάγεται ο Έλληνας αθλητής. Είναι δε χαρακτηριστικό πως η διεθνής ομοσπονδία UEFA αντιλαμβανόμενη αυτήν την κατάσταση η οποία υφίσταται στα περισσότερα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, έχει ήδη ανακοινώσει πως θα λάβει μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου. Οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ ερωτούν τον Υπουργό Πολιτισμού, τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία και ανάδειξη των Ελλήνων ποδοσφαιριστών οι οποίοι σήμερα πλήττονται αθλητικά και επαγγελματικά από την ανεξέλεγκτη παρουσία αλλοδαπών στις ομάδες.

« Διάσπαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.»
              
            Η διάσπαση της λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και η υπαγωγή τμημάτων της σε δύο διαφορετικά Υπουργεία (Υγείας και Πολιτισμού), δεν φαίνεται να συνεισφέρει στην ενιαία αντιμετώπιση των θεμάτων του Αθλητισμού. Πάγια θέση μας είναι ότι ο Αθλητισμός αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς Τομείς που διαφημίζουν την χώρα μας διεθνώς. Για αυτό επιβάλλεται η αδιαίρετη αντιμετώπιση των θεμάτων του από έναν μοναδικό ισχυρό Φορέα και όχι οι πειραματισμοί. Ελπίζουμε πως η Κυβέρνηση θα αντιληφθεί ότι ο κατακερματισμός της Γ.Γ.Α. περιπλέκει και δυσχεραίνει την λειτουργία και τις αρμοδιότητες της.  Ως εκ τούτου συμπαραστεκόμαστε στο αίτημα των Εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που αγωνίζονται ενάντια στην διάσπαση της.
Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – Υπεύθυνος Αθλητικού Τομέα ΛΑ.Ο.Σ.
Πολιτικό Γραφείο: Πλ. Ελευθερίας 12, 181 20 Κορυδαλλός.
Τηλ. 210-4945982, 210-4945986 Fax: 210-4945987
 Emailg.anatolakis@parliament.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive