Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Επιμένει στην καύση του Κορανίου η αμερικανική εκκλησία Βαπτιστών.Θύελλα αντιδράσεων


Αμετακίνητη είναι η εκκλησία Βαπτιστών στη Φλόριντα των ΗΠΑ στην απόφασή της να κάψει αντίτυπα του Κορανίου στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, παρά τις προειδοποιήσεις της ηγεσίας των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν ότι μια τέτοια ενέργεια αποτελεί απειλή για τη ζωή των στρατιωτών.Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το σχέδιο της εκκλησίας «ασεβές και ντροπιαστικό».
Σφοδρή είναι η αντίδραση τόσο από τις μουσουλμανικές χώρες όσο και από το ΝΑΤΟ. Στο θέμα παρενέβη και ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση «βλακώδη και επικίνδυνη».
Ωστόσο, ο οργανωτής της κίνησης, πάστορας Τέρι Τζόουνς, δήλωσε: «Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα ακραία στοιχεία του Ισλάμ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ η συζήτηση για τις σχέσεις με το Ισλάμ έχει «ανάψει» μετά και την πρόταση του Μπαράκ Ομπάμα να χτιστεί ισλαμικό τέμενος πολύ κοντά στο Σημείο Μηδέν.
Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε μιλώντας σε επίσημο δείπνο για την έναρξη του Ραμαζανιού: «Μου δίνει θάρρος η ξεκάθαρη και κατηγορηματική καταδίκη αυτής της ασεβούς και ντροπιαστικής πράξης».

Παρ' όλο που το εκκλησίασμα του πάστορα Τέρι Τζέιμς δεν ξεπερνά τα 50 άτομα, τα σχέδιά του έχουν έρθει αντιμέτωπα με τη διεθνή κατακραυγή, ενώ έχουν ήδη γίνει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ινδονησία και το Αφγανιστάν.

Ο στρατηγός Πετρέους, επικεφαλής των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι η πράξη του πάστορα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, «όχι μόνο στην Καμπούλ, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν καταδίκασε και αυτός το σχέδιο υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια πράξη θα έθετε σε κίνδυνο τα στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Πάντως, ο πάστορας, συγγραφέας βιβλίου με τίτλο «Το Ισλάμ είναι του Διαβόλου», δήλωσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες, αλλά «είναι ώρα να σταματήσει η Αμερική να απολογείται για τις πράξεις της και να υποκλίνεται σε βασιλιάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive