3ipnaVasili250pxΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΛΑΛΙ !!

Από Αναγνώστη (υποψιασμένο...)

Μια από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που μου έκανε και συνεχίζει να μου προκαλεί εντύπωση είναι το "Ξύπνα Βασίλη".
Σ' αυτή λοιπόν την αγαπημένη ασπρόμαυρη κωμωδία οι ήρωες, σαν άλλοι "χαμαιλέοντες", οδηγούνται στην υιοθέτηση ιδεών, ιδεολογιών, στάσεων, συμπεριφορών, πράξεων και αισθητικών προτύπων ανακόλουθων με το πρότερο  σύστημα αρχών και πεποιθήσεών τους.
Έτσι το ΤΙΠΟΤΑ τείνει ν' αποτελέσει ΚΑΤΙ με την προβολή ΦΑΝΦΑΡΩΝ ως ΦΑΡΩΝ στην ασπρόμαυρη πραγματικότητά τους με συνέπεια την εισαγωγή του τραγικού στοιχείου στη δομή του έργου.
Αναρωτιέμαι πόσες ομοιότητες  μπορούν να βρεθούν στη σημερινή έγχρωμη  πραγματικότητα που ζούμε και πόσοι παραλληλισμοί θα ήταν επιτυχείς στο κωμικοτραγικό κλίμα της δικής μας καθημερινότητας.
Άτομα, που μέχρι πρότινος εκπροσωπούσαν την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, την ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ, που προσωποποιούσαν τη ΜΙΖΕΡΙΑ, την ΕΜΠΑΘΕΙΑ, τη ΔΥΣΤΟΚΙΑ, και χαρακτηρίζονταν με πλήθος κοσμητικών επιθέτων που οδηγούσαν ή δημιουργούσαν προϋποθέσεις μηνύσεων, ξαφνικά προβάλλονται ως.....