Το σημείο συνάντησης όμως με την ιστορία έχει ξεκινήσει και η Ελλάδα, αν θέλει να επιβιώσει, δεν μπορεί άλλο να αργοπορήσει. Δυστυχώς ο ρόλος της υφιστάμενης ελληνόφωνης και νεοταξικής πολιτικής κατάστασης είναι αυτός του δούρειου ίππου που ασκεί καθήκοντα κατακτητικού τοποτηρητή που ξεπουλάει την Πατρίδα και τον λαό.  Τα προβλήματα της Πατρίδος μας δεν είναι αναντιμετώπιστα, αλλά δεν επιλύονται ούτε με στημένες χρεοκοπίες, ούτε με πώληση εθνικής κυριαρχίας ούτε με πραγματικές δουλείες που ονομάζονται ψευδώς φιλίες και προσεγγίσεις.

Στην Κύπρο από τις θεσμικές μορφές της Μεγαλονήσου Μας εκείνος που εκφράζει αληθινά και εθνικά την φωνή του Κυπριακού Ελληνισμού είναι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Στην συνέντευξή του στο Ράδιο Πρώτο ο Μακαριότατος είπε ότι η πολιτική του καλού παιδιού δεν δούλεψε ούτε πρόκειται να δουλέψει. Κι ακόμα αναρωτήθηκε φυσικότατα «που ξανακούστηκε να έρθει να σε βγάλει ο άλλος έξω από το σπίτι σου και την περιουσία σου και να μην αγωνιζόμαστε να πάμε πίσω;».

Ωστόσο, παράλληλα με τις ελληνοτουρκικές, περάσαμε και στις ελληνοϊσραηλινές επαφές. Και ο Αμερικανός συμπέθερος στην θέση του. Είδαμε λοιπόν στο συνέδριο των απόδημων Κυπρίων στην Μεγαλόνησο να μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Κλίντον να ζητάει την λήψη σκληρών αποφάσεων για μια λύση που εξισώνει θύτες και θύματα και ουσιαστικά νομιμοποιεί την τουρκική εισβολή με την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

 Αλλά και στις ομιλίες και τα συμπεράσματα του συνεδρίου, με την παρουσία εβραϊκής αντιπροσωπείας, ενώ διαπιστώθηκαν οι ανέντιμες αμερικανικές συμπεριφορές, διατηρήθηκε η εμμονή στην αμερικανική «συμμαχία», η παρατήρηση στην «διαφοροποίηση» της συμπεριφοράς της Τουρκίας προς Ανατολάς και η πρόταση για συμμαχία με το Ισραήλ.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Δελαστίκ, αριστερής κι όχι εθνικιστικής ιδεολογικής προέλευσης, αναφέρει κάποια σημαντικά πράγματα για την ελληνοϊσραηλινή επαφή. Αναφέρεται στις επενδύσεις ισραηλινών επιχειρηματιών στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη σε καζίνο και πολυτελή ξενοδοχεία με τις ισραηλινές επενδύσεις να ξεπερνούν το 1 δις ευρώ. Αναφέρεται στο ισραηλινό ενδιαφέρον για τον τουρκικό υδαταγωγό που θα συνδέει το τουρκικό λιμάνι Τζεϊχάν με την κατεχόμενη Καρπασία με ενδιαφέρον υδροδοτήσεως και πολιτικής εκμεταλλεύσεως και για το ίδιο το Ισραήλ, αλλά και στο ζήτημα του καθορισμού Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών ( ΑΟΖ ) στα ανατολικά και τα νότια της Κύπρου. Αναφέρεται στα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της περιοχής στα οποία έχουν βλέψεις τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Βρετανοί ένεκα της επαίσχυντης συμφωνίας Ζυρίχης – Λονδίνου με τις βάσεις αναγορευμένες ως βρετανικό έδαφος με χωριστή τάχα ΑΟΖ.

Παράλληλα η Τουρκία, σύμφωνα με το νέο Έγγραφο Εθνικής Ασφαλείας, όπως μαθαίνουμε από τις τουρκικές εφημερίδες Μιλιέτ και Σαμπάχ, προτείνει να μην αποτελεί πλέον αιτία πολέμου η επέκταση από την Ελλάδα των δώδεκα ναυτικών μιλίων στα χωρικά ύδατα. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται μεταξύ άλλων το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα και στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε κάθε τομέα.

Και την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα δημοσιεύματα συστημικών μεγαλοδημοσιογράφων που προπαγανδίζουν υπέρ των επερχόμενων ηττών στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, κάνοντας λόγο για επώδυνους συμβιβασμούς, ενώ όπως μας λένε ο φόβος της ρετσινιάς περί προδοσίας έχει εμποδίσει οποιαδήποτε λογική συζήτηση για την εξωτερική μας πολιτική! Και τι μας ζητούν να αλλάξουμε; «Το αν μπορείς να έχεις διαφορετικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο, αν το FIR είναι ζωτικός εθνικός χώρος ή διεθνής χώρος που η διεθνής κοινότητα έχει αναθέσει στην Ελλάδα να επιτηρεί, αν οι αποφάσεις για την υφαλοκρηπίδα λαμβάνονται με βάση την αρχή της αναλογικότητας» και άλλα τινά διαμελιστικά και παραχωρητικά!  

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, η Βουλγαρία επανακάμπτει στις συζητήσεις με την Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης με την ταυτόχρονη εκδήλωση αμερικανικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Στο ζήτημα του ενδεχόμενου βομβαρδισμού του Ιράν λέγεται ότι το Ισραήλ ενδιαφέρεται για την παραχώρηση αεροδιαδρόμου από Ελλάδα και Βουλγαρία.

Και στον ουρανό της Κρήτης μας χάσαμε σε εκπαιδευτική άσκηση έναν ακόμη πιλότο, τον σμηναγό Αναστάσιο Μπαλατσούκα, σε εκπαιδευτική πτήση, ενώ όπως μάθαμε, τα αεροσκάφη μας δεν διαθέτουν ειδικό σύστημα προειδοποίησης συγκρούσεων επειδή ο σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί τέσσερις φορές!

Οι άνεμος του μεσοπολέμου προετοιμάζει την θύελλα του πολέμου και οι ταγοί μας μάς θέλουν αμαχητί ηττημένους και τεμαχισμένους. Ας τους εμποδίσουμε. Ας συντρίψουμε το εθνοκτόνο καθεστώς τους. Ο Ελληνικός Στρατός και Λαός αξίζουν ένα άλλο, ηγετικό εθνικοκοινωνικό μέλλον. Δίχως σκλάβους και ημιελεύθερους Έλληνες, σε μια Μεγάλη Ελλάδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ