Εν όψει μαζικών και ραγδαίων αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση υπό το επιχείρημα πιέσεων από την τρόικα, είναι προφανές ότι έχουν ανακύψει διάφοροι πονοκέφαλοι στο κυβερνητικό επιτελείο. Διότι όταν κανείς ανοίγει ταυτοχρόνως όλα τα μέτωπα χωρίς να έχει προηγουμένως μελετήσει τις κινήσεις του και ζυγίσει τις επιπτώσεις, το αποτέλεσμα θα είναι θυελλώδες-εννοείται.
Η κυβέρνηση, έτσι όπως έχει εμπλακεί τώρα, μάλλον άρχισε να συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι εκπρόσωποι του Μηχανισμού Στήριξης, επιτηρούν και απλά κάνουν γενικές συστάσεις όσον αφορά την οικονομία. Αυτές οι συστάσεις όμως, για να λάβουν μια εφαρμόσιμη μορφή και αποτελεσματική, χρειάζονται χειρισμούς από έμπειρα άτομα που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία παρόμοιες καταστάσεις. Διαφορετικά, οι κυβερνώντες θα ταλαντεύονται μεταξύ αμηχανίας και αυταρχισμού, ενώ η κοινωνία από κάτω, θα βράζει και ο χρόνος θα τρέχει εις βάρος όλων.
Ο "νέος" οικονομικός σύμβουλος που επέλεξε να προσλάβει ο πρωθυπουργός, είναι ένας αξιοπρεπής 80χρονος Ιταλός που λέγεται ότι είχε σημειώσει επιτυχημένη θητεία κατά την σοσιαλιστική κυβέρνηση Πρόντι. Χωρίς να έχουμε πρόθεση να αμφισβητήσουμε τα προσόντα του, ας μας επιτρέψουν να σταθούμε σε μερικά πράγματα. Γιατί ξένος σύμβουλος στα οικονομικά πράγματα της Ελλάδας; Δεν υπάρχουν Ελληνες με την ανάλογη κατάρτιση που άλλωστε γνωρίζουν -εννοείται-το ελληνικό περιβάλλον καλύτερα; Δεν υπάρχουν ομογενείς που έχουν σταδιοδρομήσει στο εξωτερικό σε οικονομικούς τομείς; Και έπειτα, η ανάληψη ενός τόσο υπεύθυνου τομέα όπως η Οικονομία ενός κράτους που βρίσκεται υπό σκληρή επιτήρηση και ανειλημμένες υποχρεώσεις ως προς τον Μηχανισμό Στήριξης, είναι μια υπόθεση που απαιτεί εξαιρετικά επιδέξιους χειριστές. Ωστόσο, το "περιεκτικό" βιογραφικό που δόθηκε στην δημοσιότητα για τον εν λόγω Ιταλό σύμβουλο, δεν ανέφερε κάποια χειροπιαστά παραδείγματα επιτυχημένης διαχείρισης που ενδεχομένως να είχε σημειώσει στην σταδιοδρομία του. Επομένως που βασίστηκε η εκτίμηση ότι αυτός ο νέος σύμβουλος που προσκάλεσε ο πρωθυπουργός και που ασφαλώς θα πληρώνεται από το ελληνικό κράτος, είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να βοηθήσει την ελληνική Οικονομία;
Η επιλογή αυτή, μοιάζει ανεξήγητη από άποψη λογικής ενώ έμμεσα μειώνει το κύρος της χώρας, καθώς ο πρωθυπουργός δηλώνει για άλλη μια φορά αφ΄ενός αδυναμία να ανταπεξέλθει στις ευθύνες που ανέλαβε και αφ΄ετέρου, ότι μάλλον δεν πιστεύει στους Ελληνες. Και αυτό είναι πολύ χειρότερο για μια εποχή που η αξιοπιστία της Ελλάδας δέχτηκε και δέχεται σκληρές αμφισβητήσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.