Περίπου 800.000 υπαλλήλους απασχολεί τελικά το ελληνικό δημόσιο σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής που έληξε τα μεσάνυχτα. Μέχρι και χθες το μεσημέρι ο αριθμός των απογραφέντων είχε ξεπεράσει τις 770.000, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν από την άτυπη προθεσμία είχαν απογραφεί 760.000 υπάλληλοι, από τους οποίους, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, το 82% είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου. Η απογραφή ήταν υποχρεωτική για την πληρωμή των υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αμέσως μετά θα υπάρξει ανακατανομή των υπαλλήλων σε υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων και θα ακολουθήσει η υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων.
Η αξιοποίηση των στοιχείων της απογραφής θεωρήθηκε ιδιαιτέρως χρήσιμη για το υπουργείο Εσωτερικών για τη «δημιουργία του επιτελικού κράτους», όπως είχε δηλώσει προσφάτως ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ότι είναι απαραίτητο και επείγον να προχωρήσουμε στην κεντρική διοίκηση αποφασιστικά με βαθιές τομές.
Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών έχει προαναγγείλει ότι «το νέο καθεστώς λειτουργίας του Δημοσίου θα περιλαμβάνει επιπλέον σύστημα αξιολόγησης, αλλά και επιβράβευσης των άξιων και ικανών δημοσίων υπαλλήλων».
Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι με την απογραφή θα υπάρχει συνολική εικόνα του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή του. Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από την 1η Νοεμβρίου, θα διαπιστώσει, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων, ποιοι υπάλληλοι έχουν αδήλωτα εισοδήματα και θα μπορεί να «κόψει» αποδοχές που ξεπερνούν τα ανώτατα νόμιμα όρια, έτσι όπως έχουν προσδιοριστεί από το μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα (ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.