Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΠΛΟΦΟΡΕΙ. Γράφει ο :ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ


Η κυβέρνηση Παπανδρέου μόλις ανήλθε στην εξουσία, παρουσίασε στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας μας που φόβισαν τους Έλληνες πολίτες, ενώ παράλληλα εξόργισαν τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Τα γνωστά συνθήματα: πτωχεύσαμε, πτωχεύουμε, θα πτωχεύσουμε, δεν θα πτωχεύσουμε, λεφτά (δεν) υπάρχουν κλπ., απέδωσαν τα αναμενόμενα. Τα αποτελέσματα τα ζούμε αλλά και θα τα ζήσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα. Ο πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε ότι τον σταματούν στο δρόμο πολίτες και του προσφέρουν τον 14ο μισθό τους για την σωτηρία της πατρίδος. Είναι αληθινά εντυπωσιακό, αν υπάρχουν πολλές τέτοιες προσφορές συμπολιτών μας, να θέλουν με το υστέρημά τους, γιατί περί αυτού πρόκειται, να «βάλουν πλάτη» τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η χώρα μας.

Τα αντιφατικά μηνύματα

Στην διαμόρφωση όμως του αρνητικού κλίματος για την οικονομία τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, βοήθησαν σημαντικά τα αντιφατικά μηνύματα που εξέπεμπαν και εξακολουθούν να εκπέμπουν τα Μ.Μ.Ε. Τα ίδια Μ.Μ.Ε. που προεκλογικώς έσπερναν πανικό για την ανύπαρκτη πανδημία της γρίπης, τους σεισμούς, τους καταποντισμούς, κλπ. Τα ίδια Μ.Μ.Ε. που προεκλογικώς είχαν πάρει σβάρνα τις λαϊκές αγορές και δείχνοντας στις τηλεοπτικές οθόνες μια ντομάτα και ένα αγγούρι ολοφύρονταν για την ακρίβεια. Τα ίδια Μ.Μ.Ε. που προεκλογικώς ξεφτίλιζαν ορισμένους δυστυχείς συμπολίτες μας, δείχνοντας τους στην τηλεόραση να μαζεύουν από το δρόμο ή τους κάδους απορριμμάτων, φρούτα και λαχανικά. Τα ίδια Μ.Μ.Ε. που ενώ προεκλογικώς καλούσαν τους πολίτες σε εξέγερση, σε περίπτωση που ο Φ.Π.Α. αυξανόταν έστω και κατά μια μονάδα, σήμερα εγκωμιάζουν την κυβέρνηση για την οικονομική αφαίμαξη των πολιτών. Τα ίδια Μ.Μ.Ε. που έσκουζαν προεκλογικώς για την εγκληματικότητα, σήμερα ασχολούνται με διαζύγια και πορνοβίντεο. Δεν γνωρίζω ακόμη αν ο πρωθυπουργός με το περίφημο πιστόλι του ανά χείρας, πέτυχε ως διαπραγματευτής να κερδίσει την ουσιαστική στήριξη της Ευρώπης. Μόλις πριν λίγες ημέρες δανειστήκαμε με επιτόκιο 6%. Πρέπει δηλαδή τώρα να πανηγυρίζω; Είναι επιτυχία του πρωθυπουργού που δύο μήνες τώρα ταξιδεύει ανά την υφήλιο και διαπραγματεύεται με το πιστόλι πάνω στο τραπέζι, να καταφεύγει σε δανεισμό με επαχθέστατους όρους, παρά την στήριξη Ευρώπης και Αμερικής; Δηλαδή αν δεν μας «στήριζαν», με τι επιτόκιο θα δανειζόμαστε; Έχω την εντύπωση ότι η διαφορά δεν θα ήταν μεγάλη, πάλι γύρω στο 6% θα ήταν το επιτόκιο δανεισμού.

Τρισέ ή tricher

Τα Μ.Μ.Ε. αλλά και η κυβέρνηση έπλεξαν το εγκώμιο του κ. Τρισέ, κεντρικού τραπεζίτη της Ευρώπης, επειδή δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξακολουθήσει να δέχεται τα υποβαθμισμένα ομόλογα της Ελλάδος μέχρι το 2011 και ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην εμπλοκή του Διεθνούς νομισματικού Ταμείου στις υποθέσεις της ευρωζώνης. Όποιος έχει έστω και στοιχειώδεις γνώσεις για τα παρασκήνια των Βρυξελλών αντιλαμβάνεται ότι η δήλωση Τρισέ δεν έγινε από αλληλεγγύη ή έστω από συμπάθεια προς την Ελλάδα. Ο κ. Τρισέ δεν είναι ο σύγχρονος Λόρδος Βύρων. Ο άνθρωπος το συμφέρον του κοίταξε. Ο λόγος είναι τόσο απλός που φαντάζει αστείος. Ο κ. Τρισέ προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το Διεθνές νομισματικό Ταμείο μακρυά από την Ευρώπη, γιατί ενδεχόμενη εμπλοκή του θα έθετε σε κίνδυνο αν όχι και σε αμφισβήτηση, τα δικαιώματα και την γραφειοκρατική κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην ευρωζώνη. Άσε που όπως μου είπε κάποιος φίλος, επειδή δεν γνωρίζω γαλλικά, ότι τρισέ (tricher) σημαίνει απατώ ,ξεγελώ, ψεύδομαι, εξαπατώ. Τώρα γιατί η καγκελάριος κ. Μέρκελ προτίμησε την εμπλοκή του ΔΝΤ είναι ένα άλλο θέμα που θα μας απασχολήσει σε προσεχές άρθρο. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση φίλοι αναγνώστες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive