Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Μια απο τις πολλές προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. για το ασφαλιστικό. Του Γιάννη Τσιλιμίγκρα


Δημιουργία Τράπεζας με τα αποθεματικά των Ταμείων. Κάθε Ταμείο θα συμμετέχει αναλογικά με τα αποθεματικά του.
Φανταστείτε ότι τα ίδια κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας είναι 5,7 δις ευρώ, της Πειραιώς 1,9 δις ευρώ και της Alpha 2,7 δις ευρώ όταν τα αποθεματικά των Ταμείων είναι 26 δις ευρώ και μόνο το ΙΚΑ είχε 5,9 δις ευρώ εκ των οποίων το 1,4 δις ευρώ σε μετρητά!
Για να φτιαχτεί μια τράπεζα απαιτούνται μόνο 5 εκ. ευρώ δηλαδή ποσό αστείο για τα ταμεία. Αυτή η κολοσσιαία τράπεζα θα μπορεί να ανοίξει θυγατρική ασφαλειών όπου θα ασφαλίζει ο κόσμος το σπίτι του, το αυτοκίνητό του κλπ. Μιλάμε για έναν κολοσσό μεγαλύτερο της Εθνικής Τράπεζας με μετρητά και ατελείωτο πελατολόγιο. Έτσι πολύ απλά:

Χάνουν:
1. οι εκάστοτε κυβερνήσεις γιατί δεν έχουν πρόσβαση στον πακτωλό των αποθεματικών. Χρήματα που χρησιμοποιούν είτε για πλουτισμό είτε για διαμόρφωση πολιτικής.
2. οι ανταγωνίστριες τράπεζες γιατί ξαφνικά θα βρεθούν με έναν κολοσσιαίο ανταγωνιστή χάνοντας πελάτες και καταθέσεις.
3. οι επιτήδειοι που με προμήθειες,συμβάσεις κλπ έχουν πρόσβαση σε ατελείωτο χρήμα.

Κερδίζουν:
1. Όλοι οι ασφαλισμένοι γιατί θα έχουν έναν κολοσσό που στο καταστατικό του θα εγγυάται την πληρωμή συντάξεων και τη διατήρηση των ορίων ηλικίας.
2. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία γιατί θα μπορούν να εργάζονται με καλύτερους μισθούς και σύγχρονες συνθήκες στην τράπεζα και τις θυγατρικές της χωρίς να χρειαστεί να απολυθεί κανείς.

Αφού η λύση είναι τόσο απλή γιατί δεν συμβαίνει αυτό;
1. Τα λεφτά είναι πολλά και κάποιοι φροντίζουν εξαγοράζοντας κάποιους διευθυντές εφημερίδων και κάποιους δημοσιογράφους.
2. Το χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για δανεικά κι αγύριστα.
3. Φροντίζουν και βάζουν σε κάποιες διοικήσεις άτομα που δεν θα ζητήσουν πίσω τα λεφτά εκπαιδεύοντάς τους παράλληλα στο τι θα λένε.
4. Είναι πιθανό η ενημέρωση να εκτείνεται σε υψηλά κλιμάκια κάποιων κομμάτων για να σιωπούν και να αποκομίζουν ανταλλάγματα και παροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive