Οι εξελίξεις στις δεκαετίες που πέρασαν οδήγησαν σε αυτή ακριβώς την κατάσταση, όπου μια χούφτα πολυεθνικές ελέγχουν πραγματικά την τροφή όλου του κόσμου. Οι μεθοδεύσεις τους ξεκινούν από τα θεμέλια της ανθρώπινης διατροφής, τη γεωργία και φτάνουν μέχρι τα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Στο καταπληκτικό ντοκιμαντέρ FOOD Inc ξεδιπλώνεται αυτή ακριβώς η διαπλοκή με βάση τα Αμερικανικά δεδομένα. Η ποικιλία στα σούπερ μάρκετ είναι μια απάτη. Όλα σχεδόν τα τρόφιμα ελέγχονται, παράγονται και διακινούνται από πολύ λίγες πολυεθνικές. Ο έλεγχος ξεκινά με τον έλεγχο των σπόρων από τη Monsanto. Οι αγρότες δεν έχουν δικαίωμα να κρατούν τους δικούς τους σπόρους για να σπείρουν την επόμενη χρονιά κι αν το τολμήσουν έρχονται αντιμέτωποι με τους πράκτορες και τους δικηγόρους της πανίσχυρης Monsanto, η οποία συνθλίβει όλους τους αγρότες.
Ειδικά το καλαμπόκι, που στις ΗΠΑ πωλείται πλέον κάτω από το κόστος παραγωγής ελέγχεται απόλυτα από αυτή την εταιρία. Το καλαμπόκι και το σιρόπι που φτιάχνεται από αυτό χρησιμοποιείται σε μια μεγάλη γκάμα τροφίμων, αναψυκτικών ακόμη και μπαταριών. Επιπλέον αποτελεί φτηνή βασική τροφή των βοοειδών στις κτηνοτροφικές μονάδες. Βέβαια οι αγελάδες από τη φύση τους δεν τρέφονται με καλαμπόκι και το γεγονός πως αναγκάζονται σε αυτή την αφύσικη διατροφή προκαλεί στο στομάχι τους την δημιουργία του βακτηριδίου e-coli,* το οποίο στη συνέχεια μολύνει και σκοτώνει και τον άνθρωπο που καταναλώνει το κρέας αυτών των ζώων...
Μία μητέρα που εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ έχασε πριν 7-8 χρόνια το μερικών ετών υγιέστατο αγοράκι της από μόλυνση με e-coli μέσα σε 12 μέρες! Παρά τους αγώνες της μέχρι σήμερα δεν έχει περάσει νόμος, ο οποίος να επιτρέπει στο υπουργείο το κλείσιμο μονάδων όπου εμφανίζονται επανειλημμένα κρούσματα μολυσμένων ζώων, καθώς στις διευθυντικές θέσεις των υπηρεσιών της κυβέρνησης κάθονται πλέον πρώην στελέχη των ίδιων των πολυεθνικών που ελέγχουν την τροφή (!) Η κυβέρνηση δεν έχει πλέον τη δύναμη να προστατεύει τους πολίτες της. Αντίθετα προστατεύει συστηματικά τα συμφέροντα των πολυεθνικών τροφίμων...
Οι δε πολυεθνικές-κτηνοτρόφοι γνωρίζουν πως αν αφήσουν τα ζώα να τραφούν λίγες μέρες μόνο με χορτάρι θα εξαφανιστεί το 80% της μόλυνσης με e-coli, ωστόσο προτιμούν να "πλένουν" τα βρώμικα και μολυσμένα κρέατα με αμμωνία (!) και οποιαδήποτε άλλη τεχνολογική λύση, αρκεί να μην αλλάξει η αφύσικη γραμμή παραγωγής και αισχροκέρδιας τους...
Σε περσινό άρθρο εδώ στον ΤΟΞΟΤΗ είχαμε δει το ρόλο και τα πλοκάμια της Smithfield , η οποία ελέγχει την διακίνηση κρέατος από την παραγωγή μέχρι τη συσκευασία. Στα χοιροστάσια της στο Μεξικό, αλλά και σε άλλες γωνιές του κόσμου, επικρατούν άθλιες συνθήκες. Το ίδιο και στα πτηνοτροφία που ελέγχει... Τα ζώα ζουν σε απόλυτο σκοτάδι, συνωστισμό και βρωμιά.
Παρά τα πολλά αντιβιοτικά, πολλά ζώα πεθαίνουν, καθώς δεν αντέχουν τις αφύσικες συνθήκες. Στα πτηνοτροφεία για παράδειγμα αναγκάζουν τα κοτόπουλα με ορμόνες να μεγαλώσουν μέσα σε 45 μέρες (αντί για 3 μήνες που θέλει ένα κοτοπουλάκι να φτάσει υπό φυσιολογικές συνθήκες το ίδιο μέγεθος...). Αυτά δεν αντέχουν να σταθούν ούτε όρθια, αφού τα όργανα τους δεν μπορούν να ωριμάσουν μέσα σε τόσο λίγο διάστημα...
Οι ίδιες εταιρίες που ελέγχουν τα πτηνοτροφία, ελέγχουν και τη συσκευασία και διάθεση των τελικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ...
Οι εργάτες έχουν επίσης αντιμετώπιση ανάλογη με τα ζώα. Είναι "αναλώσιμοι" λαθρομετανάστες από το Μεξικό συνήθως και οι αστυνομικές αρχές ενώ γνωρίζουν πως οι άνθρωποι αυτοί έρχονται μαζικά για λογαριασμό π.χ. της Smithfield, τους μεταχειρίζονται σαν κοινούς εγκληματίες, αλλά απελαύνουν λίγους μόνο κάθε φορά για να μην ενοχληθεί η παραγωγή της εταιρίας... την ίδια την εταιρία που φέρνει τους λαθρομετανάστες βέβαια ουδέποτε την ενοχλούν...
Όλη αυτή η απίστευτη κατάσταση, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1930 και τις πρώτες αλυσίδες τυποποιημένων FAST FOOD, οι οποίες είναι μέχρι σήμερα οι μεγαλύτεροι πελάτες των πολυεθνικών κρέατος και λαχανικών. Ζητούσαν -και ζητούν- τεράστιες ποσότητες κρεάτων, οδηγώντας έτσι την κτηνοτροφία σε μια μαζική βιομηχανοποιημένη παραγωγή κρέατος, όπου μετρά μόνο η φτήνια και η ποσότητα και καθόλου η υγεία και η ποιότητα...
Μέσα από αυτά τα λίγα παραδείγματα του νοκιμαντέρ FOOD Inc που αναφέρω, γίνετε κατανοητό πως η τροφή μας βρίσκετε στα χέρια αδίστακτων επιχειρηματιών, οι οποίοι ελέγχουν ακόμη και τους νόμους και την εφαρμογή τους. Ελέγχουν το χρήμα και τους πολιτικούς, ελέγχουν εν τέλει τις υπηρεσίες υγείας μέσα από πρώην δικά τους στελέχη. Εν τέλει δεν είναι να απορεί κανείς γιατί ζούμε σε μια τόσο άρρωστη κοινωνία, αφού από την αρχή της παραγωγής της η τροφή μας είναι αφύσικη και μολυσμένη...
Η γενετική μετάλλαξη των ειδών -όπως της ντομάτας, της πατάτας, του ριζιού και του καλαμποκιού- όχι μόνο βάζει στον οργανισμό μας τις βάσεις για την αρρώστια, αλλά δίνει και στις εταιρίες που πατεντάρουν τους σπόρους -π.χ. η Monsanto- τον απόλυτο έλεγχο των τροφίμων, αφού μέσω "πατέντας" αποκτούν το νομικό δικαίωμα να στραγγαλίζουν τη φύση και τους αγρότες, που δεν θέλουν να αγοράζουν τους γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους και τα φυτοφάρμακα τους...
Αν σκεφτούμε τώρα και την απόλυτη διαστροφή με τον Κώδικα Alimentarius, που θέλει μεταξύ άλλων: να απαγορεύσει τους μικρούς σπιτικούς λαχανόκηπους και τη συλλογή βοτάνων από ιδιώτες, να ονομάσει απαγορευμένα διάφορα πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες και να επιτρέψει την προσθήκη μολυσματογώνων ουσιών και δηλητηρίων στα τρόφιμα, καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση είναι περισσότερο από τραγική...
Είναι λέτε άστοχο να συμπεράνουμε μετά από όλα αυτά πως αυτό που ήθελε ο Κίσσιγκερ, τον έλεγχο της τροφής δηλαδή, έχει ήδη επιτευχθεί; Είναι άστοχο να πούμε πως ήδη οι λαοί του κόσμου ελέγχονται μέσα από τον έλεγχο των τροφίμων;
Αν προσθέσουμε και τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων που φυσικά επιθυμούν μια τόσο άρρωστη κοινωνία για να θησαυρίζουν πουλώντας τα χημικά δηλητήρια τους, εμποδίζοντας οποιαδήποτε άλλη οικονομική και φυσική αντιμετώπιση των ασθενειών να διαδοθεί στον κόσμο...
...θαρρώ πως μόνο "ουτοπία" δεν είναι να θέλουμε να εφαρμόσουμε στην πράξη το όραμα της Αναστασίας, που μιλά για οικογενειακά κομμάτια παραδείσου, με απόλυτη αυτάρκεια σε τροφή, μέσα σε ένα περιβάλλον αγάπης...
Σκεφτείτε το. Τι μπορεί να αξίζει περισσότερο από το να ζείτε ευτυχισμένοι με την οικογένεια σας στη δική σας γη, στο δικό σας κομμάτι παραδείσιας γης, με υγεία και αυτάρκεια; Υπάρχει κάτι που να αξίζει περισσότερο από την υγεία και την αγάπη σας για εσάς και τα παιδιά σας; Στο χέρι μας είναι η υγεία μας. Ας το πάρουμε απόφαση.
Ήδη σήμερα καθώς κάνουμε τις αγορές μας στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ψηφίζουμε για την υγεία και τη σωστή διατροφή ή για τη συνέχιση του ελέγχου της τροφής μας. Το "φτηνότερο" είναι ένα ψέμα, αφού για να φτάσει αυτό το προϊόν εκεί στο ράφι ξοδεύτηκαν πολύ περισσότερες πρώτες ύλες, ενέργεια και καύσιμα. Προτιμήστε λοιπόν τα ντόπια προϊόντα και τις λαϊκές αγορές. Αν έχετε τη δυνατότητα μάλιστα φτιάξτε ένα μικρό λαχανόκηπο ακόμη και στο μπαλκόνι σας...
Δεν είμαστε στο έλεος των πολυεθνικών. Αυτοί μπορεί να ελέγχουν, αλλά θέλουν να πουλήσουν σε εμάς. Εμείς σαν καταναλωτές, σαν τεράστιος αριθμός ανθρώπων, έχουμε την πραγματική δύναμη. Αν δεν αγοράζουμε βλαβερά και ανθυγιεινά προϊόντα και οι έμποροι δεν θα τα προωθούν στα καταστήματα τους. Ας αποκτήσουμε λοιπόν συνείδηση και στην καταναλωτική μας συμπεριφορά.
Όσοι θα θέλατε να δείτε το δίωρο περίπου ντοκιμαντέρ, θα μπορέσετε να το βρείτε στο pirtae bay και στο warez-bb.org (http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=3700239&highlight= ) Ενώ υπάρχει και αρχείο ελληνικών υποτίτλων
Δείτε επίσης τους δημιουργούς της ταινίας-ντοκιμαντέρ, Robert Kenner και Michael Pollan, να μιλoύν για τις αλήθειες που μας κρύβουν επιμελώς σχετικά με τη διατροφή μας και την παραγωγή της στο CNN...
http://www.youtube.com/watch?v=wXmF_erEv1o&feature=related
* e-coli: (Από το φάκελο "Τι τρώμε" του Eric Schlosser)
.. "Το E. coli 0157:H7 αποτελεί μεταλλαγμένη μορφή ενός βακτηριδίου που βρίσκεται σε αφθονία στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Τα περισσότερα βακτηρίδια E. coli μας βοηθούν να χωνεύουμε τις τροφές, συνθέτουν βιταμίνες και μας προφυλάσσουν από επικίνδυνους μικροοργανισμούς. Ωστόσο, το E. coli 0157:H7 μπορεί να απελευθερώσει μια ισχυρή τοξίνη -τη "βεροτοξίνη", ή "τοξίνη Σίγκα"- η οποία προσβάλλει την επένδυση του εντέρου. Μερικά άτομα προσβάλλονται από E. coli 0157:H7, αλλά δεν αρρωσταίνουν. Άλλοι παθαίνουν ήπια διάρροια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι έντονοι κοιλιακοί πόνοι ακολουθούνται από υδαρή, και κατόπιν αιματώδη διάρροια, η οποία υποχωρεί περίπου σε μια εβδομάδα. Μερικές φορές η διάρροια συνοδεύεται από εμετό και χαμηλό πυρετό.
Στο 4% περίπου των καταγεγραμμένων περιπτώσεων E. coli 0157:H7, οι τοξίνες Σίγκα περνούν στο αίμα, προκαλώντας αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (ΑΟΣ), το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια, αναιμία, εσωτερική αιμορραγία και καταστροφή ζωτικών οργάνων. Οι τοξίνες Σίγκα μπορεί να προκαλέσουν επιληπτικές κρίσεις, νευρολογικές βλάβες και αποπληξίες. Γύρω στο 5% των παιδιών που παθαίνουν ΑΟΣ πεθαίνουν, αλλά κι εκείνα που επιζούν εμφανίζουν συχνά μόνιμες ανικανότητες, όπως τύφλωση, ή εγκεφαλικές βλάβες.
Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, οι ηλικιωμένοι και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι τα πιο πιθανά θύματα των παθήσεων που προκαλούνται από το E. coli 0157:H7.
Ένα μικροσκοπικό άψητο σωματίδιο χάμπουργκερ μπορεί να περιέχει αρκετό παθογόνο, E. coli 0157:H7 για να σκοτώσει αυτόν που θα το φάει.
Η ανθεκτικότητα του E. coli 0157:H7 και η μικροσκοπική δόση μόλυνσης, του επιτρέπουν να εξαπλώνεται με πολλούς τρόπους. Πολλοί συνάνθρωποί μας προσβλήθηκαν πίνοντας μολυσμένο νερό, κολυμπώντας σε μολυσμένες λίμνες, παίζοντας σε μολυσμένο υδροπάρκο, μπουσουλώντας πάνω σε ένα μολυσμένο χαλί. Το κοινότερο αίτιο τροφικών επιδημιών ήταν η κατανάλωση μη επαρκώς ψημένου βοδινού κιμά. Όμως, επιδημίες E. coli 0157:H7 έχουν προκληθεί επίσης από μολυσμένα βλαστάρια φασολιών, λαχανικά σαλάτας, πεπόνια κανταλούπ, σαλάμι, άβραστο γάλα και μη παστεριωμένο μηλόξιδο. Όλες αυτές οι τροφές είχαν έρθει πιθανότατα σε επαφή με κοπριά αγελάδας, αν και το παθογόνο μπορεί να εξαπλωθεί επίσης από τα κόπρανα ελαφιών, σκυλιών, αλόγων και μυγών.
Μερικά κοπάδια αμερικανικών βοοειδών μπορεί να έχουν προσβληθεί από E. coli 0157:H7 πριν από δεκαετίες. Όμως, οι πρόσφατες αλλαγές στον τρόπο που εκτρέφονται, σφάζονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία τα μοσχάρια, έχουν δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον εξάπλωσης του παθογόνου. Το πρόβλημα αρχίζει με τις σημερινές τεράστιες μονάδες πάχυνσης. Ένας υγειονομικός, που προτιμά να παραμείνει ανώνυμος, παρομοίασε τις συνθήκες υγιεινής στις σύγχρονες μονάδες πάχυνσης με εκείνες μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πόλης του Μεσαίωνα, όταν ο κόσμος άδειαζε τα δοχεία νυκτός από το παράθυρο, οι ακαθαρσίες έτρεχαν στους δρόμους και μαίνονταν διάφορες επιδημίες. Τα μοσχάρια που στριμώχνονται σήμερα στις μονάδες πάχυνσης κινούνται ελάχιστα και ζουν μέσα σε όγκους κοπριάς. Οι μονάδες πάχυνσης έχουν εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικά αποδοτικό μηχανισμό "ανακύκλωσης της κοπριάς" - και, δυστυχώς, το E. coli 0157:H7 μπορεί να πολλαπλασιαστεί στις ταΐστρες των μοσχαριών και να ζήσει μέσα στην κοπριά μέχρι και ενενήντα ημέρες."...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.