Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Επιστολή προς Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Β. Β



Αγαπητοί Φίλοι,
διαβάζοντας την τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ της Γερμανίας και ταυτίζοντάς την με την τοποθέτηση της υπουργού παιδείας, κας. Διαμαντοπούλου, καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό που δεν μπόρεσε να επιτύχει ο σημερινός πρωθυπουργός, κ. Παπανδρέου, ως υπουργός παιδείας το 1996, έρχεται σήμερα να το αποτελειώσει με την συμπαράσταση της κυρίας υπουργού, η οποία μιλά για δημιουργία πυλώνων, με στόχο, λέει, να αναβαθμίσει την Γλώσσα μας, λες και η Γλώσσα μας χρειάζεται πασοκική υποστήριξη, για να αναβαθμιστεί και να διακριθεί στο πέρασμα των καιρών !
Το αντάλλαγμα είναι φυσικά το σταδιακό κλείσιμο των σχολικών μονάδων και η πλήρης κατάργηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Γερμανία. Αυτής που τα τελευταία 45 χρόνια κατάφερε παρά τις αδυναμίες της να μορφώσει και να σπουδάσει χιλιάδες ελληνόπουλα που στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν ειδικευμένοι εργάτες εδώ στην Γερμανία.
Συμπατριώτες Έλληνες που ζείτε και εργάζεστε στην Γερμανία, υποστηρικτές της Πανελλήνιας Σοσιαλιστικής Παράταξης, οι Υπουργοί έρχονται και παρέρχονται, το ίδιο και οι κυβερνήσεις.
Εμείς που ζούμε εδώ, πρέπει να συλλογιστούμε τι πρέπει να πράξουμε για να διασφαλίσουμε στις επόμενες γενιές των Ελλήνων που θα ζήσουν στην Γερμανία τα μέγιστα.
Μην επενδύετε στον πολιτικό διχασμό που διαφαίνεται τελικά στο θέμα της εκπαίδευσης, τώρα που πλέον οι απόψεις μας συγκλίνουν για την διατήρηση και την αναβάθμιση των ελληνικών σχολείων στην Γερμανία.
Στις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70, η συσπείρωση και το όραμα όλων μας ήταν μια άλλη Ελλάδα στην οποία θα επέστρεφε πίσω ο Έλληνας Οικονομικός Μετανάστης.
Στις δεκαετίες μέχρι και το 90, ο Ελληνισμός πέτυχε τη συσπείρωση του, μέσω της εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση ήταν ο μεγάλος στόχος του Ελληνισμού, με προσανατολισμό την παλιννόστηση των ιδίων και, μακροπρόθεσμα, τουλάχιστον των παιδιών τους.
Τώρα που ο Ελληνισμός στην περιοχή μας σύσσωμος έχει αναπτύξει ενιαία έκφραση και δράση στο θέμα της εκπαίδευσης και κινείται στην ίδια τροχιά, πρέπει να διαφοροποιηθούμε με το παρελθόν και να προσανατολιστούμε όλοι μαζί στους ίδιους στόχους, που είναι η διατήρηση και η αναβάθμιση των ελληνικών σχολείων στην περιοχή μας.
Εύχομαι καλή τύχη στον κοινό μας αγώνα
Τάσος Βασιλειάδης Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive