Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

«Μέσω Εβρου πλέον η λαθρομετανάστευση»

Οι διαρκείς έλεγχοι στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με τη συνδρομή των πληρωμάτων των εναερίων και πλωτών σκαφών της Frontex έχουν αναγκάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους να στέλνουν τους μη νόμιμους μετανάστες στη χώρα μας μέσω Εβρου και όχι, όπως γινόταν ως σήμερα, με βάρκες στα νησιά κυρίως του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, αυτό προκύπτει και από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τα οποία το πρώτο τετράμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009 οι συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Ορεστιάδα αυξήθηκαν κατά 336,39% και στην Αλεξανδρούπολη κατά 45,59%.

Γενικότερα στην περιοχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε αύξηση ο αριθμός των συλλήψεων κατά 167,34%. Αντίθετα, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σημειώθηκε μείωση κατά 50,95% και ειδικότερα στη Λέσβο το ποσοστό ήταν 60,73%, στη Σάμο 35,91% και στη Χίο 67,94%. Παράλληλα και στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου υπήρξε μείωση κατά 65,19%.

Επίσης «καρπούς» αποδίδουν και οι έλεγχοι που γίνονται από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. σε οδικούς άξονες που χρησιμοποιούν οι διακινητές λαθρομεταναστών. Ενδεικτικά αύξηση κατά 219,65% εμφανίζεται και στην περιοχή της Πρέβεζας και αφορά συλλήψεις μη νόμιμων μεταναστών από την Αλβανία. Ακόμη στην Εύβοια ο αριθμός των συλλήψεων ανέβηκε κατά 189,29%, στην Ευρυτανία κατά 266,67%, στη Μεσσηνία κατά 108,33% και στην Κέρκυρα κατά 86,44%.

Σχετικά με τις συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2010 σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι υπήρξε συνολικά μείωση κατά 13,25%, ενώ αντίθετη ήταν η εικόνα σε Ροδόπη και Αλεξανδρούπολη, όπου υπήρξε αύξηση κατά 66,67% και κατά 13,04% αντίστοιχα. Παράλληλα στην Αρτα ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε κατά 600% και στη Θεσπρωτία κατά 36,59%.

Εξάλλου χθες τρεις αστυφύλακες που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού στην Αλεξανδρούπολη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ειδικότερα τα ξημερώματα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν οι τρεις αστυνομικοί που είχαν την ώρα εκείνη βάρδια στο κρατητήριο διαπίστωσαν πως είχαν αποδράσει επτά αλλοδαποί, εκ των οποίων τρεις Γεωργιανοί, ένας Ιρανός, ένας Ιρακινός και δύο Σύριοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα μας και κρατούνταν προκειμένου να απελαθούν. Οπως διαπιστώθηκε, οι αλλοδαποί είχαν παραβιάσει τη μία από τις δυο πόρτες του κρατητηρίου που έβγαινε στον δρόμο και μάλιστα είχαν πάρει μαζί τους και το λουκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive