Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Πριν λίγο: Απεχώρησαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων από την συνάντηση με στελέχη της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Τελείωσε πριν από λίγο η συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων του Νομού με τον Διευθυντή πωλήσεων της Δωδώνης για την τιμή του αγελαδινού γάλακτος.
Αποτέλεσμα; Κανένα.

Η πρόταση της εταιρίας ήταν να πληρώνει το 70% της παραγωγής του κτηνοτρόφου με την ισχύουσα τιμή (42 λεπτά το λίτρο) και το 30% της παραγωγής του με 35 λεπτά. Όπως ήταν αναμενόμενο η αντιπροσωπεία απεχώρησε ζητώντας να συναντηθεί με όλο το Δ.Σ. εντός της εβδομάδας, αλλά και με τους Βουλευετές του Νομού.
Οι οποίοι θα πρέπει να στηρίξουν τα αιτήματα των κτηνοτρόφων για την σταθεροποίηση της τιμής.

Σε αντίθεση περίπτωση θα "δούμε έργα" που τα είδαμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, με τις μονάδες να κλείνουν η μία πίσω από την άλλη. Ειδικά στην Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο, με την ΔΕΛΤΑ να προσφέρει τιμή πείνας στο λίτρο και με αποτέλεσμα να μειωθούν οι κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και οι μονάδες πάνω από 75%.

Τα ίδια πράγματα και στην Μακεδονία, με την ΜΕΒΓΑΛ να "δίνει" περισσότερα, χωρίς όμως να καλύπτει το κοστολόγιο των κτηνοτρόφων. Και εκεί η κτηνοτροφία μειώθηκε στο 50%. Η μόνη περιοχή που "κάπως κρατιόταν" ήταν ο Νομός μας, αλλά και εδώ τα πράγματα είναι δυσοίωνα. Οι αναπροσαρμογές και το "πέσιμο" της τιμής του αγελαδινού γάλακτος στον κτηνοτρόφο δεν "φτάνει" στο τραπέζι του καταναλωτή, εφόσον η λιανική τιμή του γάλακτος στα Σούπερ-Μάρκετ είναι η ίδια. Επομένως κάποιος "πονηρός" μπορεί να σκεφτεί μήπως όλα αυτά γίνονται εσκεμμένα για να προωθηθεί η εισαγωγή γάλακτος...

Σε τέτοια περίπτωση όμως όλοι μας θα πρέπει να "δώσουμε ένα μύνημα" στις εταιρίες...
Φτάνει πια η εισαγωγή.
Λεμόνια Τουρκίας, μπανάνες Μάλτας, πορτοκάλια Ισπανίας, ντομάτες Βουλγαρίας...
Έχουμε πρώτη ύλη αγαθών, πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο του πετάγματος...
Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να υποστηρίζουμε τα προϊόντα μας και την ντόπια αγορά.
Πρέπει το "χρήμα να μένει εδώ."

Α και κάτι τελευταίο...Αλήθεια κύριοι Διευθυντές...αν κλείσουν όλες οι μονάδες του Νομού και δεν έχει η ΔΩΔΩΝΗ ντόπιο γάλα, τους μισθούς σας...ποιός θα τους πληρώσει; admin
Click Here to Read More..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive