Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη μετά από αίτημα που υπέβαλλε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά τη συνάντηση η οποία διήρκησε περίπου 40 λεπτά ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε:

« Μετέφερα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την αγωνία που με διακατέχει με την εξέλιξη της κρίσης. Του είπα ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ευθύνες που δεν δείχνει ότι μπορεί να αναλάβει ολοκληρωτικά, αλλά και πως ο Πρόεδρος πρέπει να μείνει αμέτοχος από αυτές τις πολιτικές ευθύνες.

Του εξήγησα ότι εμμένουμε στην άποψή μας ότι αυτό το Προεδρικό Διάταγμα πρέπει να περάσει από την ολομέλεια της Βουλής, ώστε να αναλάβει ουσιαστικές ευθύνες η Κυβέρνηση. Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να μείνει αλώβητος και δεν πρέπει κατά καμία έννοια κάποιοι να αποπειρώνται να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τρέχουσα σοβαρή πολιτική κατάσταση.

Επίσης του είπα ότι η κρίση δημιουργεί αρνητικές εξελίξεις και στα Εθνικά θέματα. Του μετέφερα τις αγωνίες μου για το θέμα της Μακεδονίας όπως επίσης και για συναντήσεις του Πρωθυπουργού οι οποίες δεν διυλίζονται όσο θα έπρεπε, όπως για παράδειγμα η συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κοσσόβου ή ότι ο κύριος Νταβούτογλου μεθοδεύει πράγματα τα οποία θα πρέπει να τύχουν μιας σοβαρότερης μελέτης».

Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απήντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Δημοσιογράφος: Για το πρώτο θέμα τι σας είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Συμφώνησε μαζί σας;

Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ. : Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το άκουσε με εξαιρετική προσοχή.

Δημοσιογράφος: Βλέπετε εκλογές;

Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.: Νομίζω ότι μόνο και να σκεφτούμε ότι θα γίνουν εκλογές. ο κόσμος θα αρχίσει να μας δέρνει.

Δημοσιογράφος: Τι απαντάτε στον κ. Σαμαρά που σας λέει εξαπτέρυγο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενώ πριν από λίγο κάνατε κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου;

Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.: Κατανοώ πως και εσείς και εγώ και όλοι μας έχουμε έρθει σε μια δύσκολη θέση. Όταν είμαστε σε δύσκολη θέση λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω. Τον συμπονώ.

Δημοσιογράφος: Γιατί σε δύσκολη θέση ο κύριος Σαμαράς;

Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.: Δεν το βλέπετε;

Δημοσιογράφος: Στα εθνικά θέματα τι φοβάστε κύριε Πρόεδρε;

Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.: Εάν διαβάσετε το βιβλίο του κύριου Νταβούτογλου θα έχετε και εσείς ανάλογες ανησυχίες.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σας είπε αν θα περιμένει πρώτα το Συμβούλιο της Επικρατείας αν τελικά δεν πάει στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα;

Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.: Δεν συζητήσαμε τέτοια θέματα αλλά είμαι σίγουρος ότι ο κ. Παπανδρέου θα αντιληφθεί ότι πρέπει να το φέρει στην Ολομέλεια και θα το φέρει στην Ολομέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive