Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Η Πορεία του Ακη προς την "πολυτέλεια" Αφραγκος το 1981 όταν μπήκε στη πολιτική


Χωρίς κανένα ακίνητο στην ιδιοκτησία του, αλλά με εισοδήματα από συμμετοχή σε κατασκευαστική εταιρία εισήλθε στην κεντρική πολιτική σκηνή ο κ. Τσοχατζόπουλος το... μακρινό 1981, χρονιά κατά την οποία εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας και ανέλαβε υπουργός Δημοσίων Εργων στη νεοσχηματισθείσα κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. Στην αρχική δήλωση «πόθεν έσχες» που υπέβαλε μόλις «πήρε το βάπτισμα» του βουλευτή, την οποία και έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», εμφανίζεται «ανέστιος» και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που ανέφερε ήταν ένα αυτοκίνητο Οpel Αscona 1.600 κ.ε. που ανήκε στη σύζυγό του. Τα εισοδήματα που είχε περιλάβει στη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 1980 ο κατά τη δήλωσή του «πολιτικός μηχανικός- οικονομολόγος» ήταν 565.590
δραχμές και προέρχονταν από την κατά 10% συμμετοχή του στην κατασκευαστική εταιρεία Κ. Αρβανίτης και Σία ΟΕ. Οι δε τραπεζικές καταθέσεις του ήταν 200.000 δραχμές στην Εθνική Τράπεζα και 20.000 μάρκα στη Stadsparkasse του Μονάχου, τη γερμανική πόλη στην οποία είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά κατά την περίοδο της δικτατορίας και προτού επιστρέψει στην Ελλάδα. Αυξημένα, λόγω και της αμοιβής του από το Κοινοβούλιο, ήταν και τα εισοδήματα που δήλωσε τον επόμενο χρόνο, το 1982. Εφθαναν τις 758.683 δραχμές, εκ των οποίων 329.668 δραχμές από τη βουλευτική αποζημίωση, 20.850 δραχμές από εμπορικές επιχειρήσεις και 409.167 δραχμές από ελευθέρια επαγγέλματα.

Οι «πολυτέλειες» του πρώην υπουργού
1999
Διαζύγιο με τη γερμανίδα σύζυγό του κυρία Γκούντρουν Μολντενχάουερ . Το διαζύγιο ήταν επεισοδιακό και στοίχισε ακριβά στον πρώην υπουργό. Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο και για μετρητά που κατέβαλε αλλά και για παραχώρηση ακινήτου στην πρώην σύζυγό του. Η κυρία Μολντενχάουερ κατάφερε, λέγεται, και διατήρησε, με συμφωνία, το επώνυμο «κυρία Τσοχατζοπούλου» .

Δεκέμβριος 2002

Δεξίωση με την ευκαιρία του αρραβώνα, όπως γράφτηκε τότε στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων, με την κυρία Βίκυ Σταμάτη στο πολυτελές εστιατόριο «Βau Βrummel» στην Κηφισιά. Είχαν κληθεί βουλευτές, επιχειρηματίες, κοσμικοί, ακόμη και καθηγητές πανεπιστημίου. Προσκλήθηκε και γαλλίδα τραγουδίστρια από το Παρίσι, ειδικά για να ευχηθεί στους μελλονύμφους.

Δεκέμβριος 2003
Παρουσίαση στο Ιδρυμα Γουλανδρή στην Κηφισιά του παιδικού βιβλίου «Ο μυθικός χορός της φύσης» της συγγραφέως κυρίας Βίκυς Σταμάτη, «συντρόφου» ακόμη, όπως έγραφαν τότε, του κ. Τσοχατζόπουλου. Αποτέλεσε μείζον πολιτικό-κοσμικό γεγονός, αφού παρέστη η αφρόκρεμα της κοσμικής Αθήνας, αλλά και πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

12 Ιουλίου 2004

PARIS Ακολούθησε λαμπρή γαμήλια δεξίωση στο πολυτελές ξενοδοχείο «Four Seasons». 16 Απριλίου 2010

16 Απριλίου 2010
Αγορά οικίας στην πιο ακριβή οδό της χώρας, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει ότι η αγορά έγινε νόμιμα με χρήματα που προήλθαν από τις οικονομίες του και από δάνειο που πήρε, ενώ υποστηρίζει ότι στοίχισε μόνο 1,1 εκατ. ευρώ.
Αναρτήθηκε από kafeneio

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ>>
Από διπλό «κόσκινο» περνάει ο Ακης

ΓΙΑΤΙ η Επιτροπή της Βουλής δεν θέλησε επί ΝΔ να ανοίξουν οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού, όπως ζήτησε δικαστικός λειτουργός;;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ

ΑΠΟ διπλό κόσκινο θα περάσει την άλλη εβδομάδα ο πρώην υπουργός κ. Ακης Τσοχατζόπουλος καθώς τόσο η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens όσο και η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠαΣοΚ θα ανοίξουν τον φάκελο των περιουσιακών του στοιχείων αλλά και των επαφών που είχε με τον κ. Μ. Χριστοφοράκο. Ο ίδιος ο
πρώην υπουργός δηλώνει πως δεν έχει τίποτε να κρύψει και τίποτε να φοβηθεί, αλλά γνωρίζει ότι οι τελευταίες εξελίξεις αποκλείουν πλέον κάθε ενδεχόμενο επιστροφής του με οποιονδήποτε τρόπο στην ενεργό πολιτική, όπως και διατήρησης των δεσμών του με το κυβερνών κόμμα. Αν και τις τελευταίες ημέρες το ΠαΣοΚ δεν εκπέμπει την αποφασιστικότητα που εξέπεμπε στις αρχές της εβδομάδας να τον αποκηρύξει δημοσίως,
όπως έκανε ο κ. Σαμαράς με τρεις πρώην υπουργούς του κ. Καραμανλή, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ.Τσοχατζόπουλος δεν θα μπορέσει να αιτιολογήσει επαρκώς την αγορά του διαμερίσματος στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και τον πολυτελή βίο που διάγει τα τελευταία χρόνια, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το διαζύγιο με το κόμμα του είναι απλώς θέμα χρόνου.

Oπως αποκαλύπτει σήμερα το «Το Βήμα», την έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού παρεμπόδισε τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ απορρίπτοντας την απαίτηση για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του που προ ετών διατύπωσε ένας από τους τρεις δικαστικούς που μετέχουν στην Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Φιλοποίμην Αρναούτογλου, προκειμένου «να διαπιστωθεί αν δικαιολογείται ο πολυτελής τρόπος διαβίωσης που διάγει ο πρώην υπουργός», όπως αναφερόταν σε δημοσιεύματα, και αν βρισκόταν σε «δυσαρμονία» με τα αναγραφόμενα στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που ετησίως κατατίθενται στη Βουλή, δεν εκπληρώθηκε.

Η πλειοψηφία των έξι πολιτικών που απαρτίζουν την Επιτροπή - μετέχουν σε αυτήν ένας βουλευτής από κάθε κόμμα και προεδρεύει ο γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλήςαπέρριψε το αίτημα του δικαστικού και, επικαλούμενη τον τυπικό έλεγχο του ορκωτού λογιστή που στην έκθεσή του ανέφερε «ουδέν ανευρέθη», αρχειοθέτησε τη δήλωση «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου, με τον κ. Αρναούτογλου να ζητεί, κατά πληροφορίες παρισταμένων, να καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης η «επιφύλαξή» του. Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι στην Επιτροπή Ελέγχου προήδρευε τότε ο νυν βουλευτής της ΝΔ κ. Ι.Τραγάκης, ο οποίος ήταν παραλλήλως και πρόεδρος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την προμήθεια των ρωσικής κατασκευής πυραύλων ΤΟR-Μ1 και σε δηλώσεις του την ίδια περίοδο είχε επιμείνει ότι πίσω από την υπόθεση αυτή είχε διακινηθεί «μαύρο» πολιτικό χρήμα. Κάτι που, ωστόσο, ποτέ δεν αποδείχθηκε, ούτε από την κοινοβουλευτική διερεύνηση, εξαιτίας της οποίας παρατάθηκε το 2006 η Σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής για να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραγραφής που προβλέπεται στη νομοθεσία για την ποινική ευθύνη των υπουργών, ούτε από την πολύχρονη δικαστική έρευνα που διεξήχθη παράλληλα. Ο κ. Τραγάκης δηλώνει ότι από «το άνοιγμα των λογαριασμών σε Κύπρο, ΗΠΑ, Ρωσία και Ελβετία αποδείχθηκε ότι έπεσαν μίζες», οι οποίες όμως «αφορούσαν συνεργάτες του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας,αλλά για τον ίδιο δεν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο». Διαμερίσματα στα Πατήσια
Υπό το φως των νέων αποκαλύψεων για την πρόσφατη αγορά από τη σύζυγό του κυρία Βίκυ Σταμάτη της οικίας στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής αναμένει τη νέα δήλωση «πόθεν έσχες» που θα υποβάλει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Στην τελευταία δήλωση που υπέβαλε ως «τέως βουλευτής», ο κ. Τσοχατζόπουλος, αναφέρει ότι απέκτησε το 2004 στην οδό Κόμνα Τράκα στα Πατήσια δύο διαμερίσματα 142 τ.μ. και 59 τ.μ. Στην κατηγορία των ακινήτων περιλαμβάνει επίσης το 50% της επικαρπίας δύο αγροτεμαχίων 1.276 και 745 τ.μ. στην Αμάρυνθο της Εύβοιας που αγοράστηκαν το 1983 και το 1986, καθώς και ενός αγροτεμαχίου 469 τ.μ. με κτίσμα 147 τ.μ. στον Κόρφο Κορινθίας που αποκτήθηκε το 1994. Το υπόλοιπο της επικαρπίας έχει η τέως σύζυγός του Γκούντρουν Μολντενχάουερ . Το σύνολο των εισοδημάτων του το 2007 ήταν 124.125,65 ευρώ, εκ των οποίων 66.225,14 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και τα υπόλοιπα από άλλες πηγές, μέρος των οποίων ήταν αναδρομικά από τη σύνταξη μηχανικού που λαμβάνει από το 2006. Οι καταθέσεις του σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς ανέρχονται στο ποσό των 23.500 ευρώ.

Η νυν σύζυγος του πρώην υπουργού, «υπάλληλος της ΔΕΗ» κατά τη δήλωση, κυρία Βασιλική Σταμάτη έχει στην κατοχή της ένα διαμέρισμα 130 τ.μ. στο Χαλάνδρι που απέκτησε το 1990 με γονική παροχή, ενώ δηλώνει εισόδημα 23.410,8 ευρώ και καταθέσεις 40.000 ευρώ, επίσης σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς. Τα ποσά αυτά προκαλούν πολλά ερωτήματα σε μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής αναφορικά με το πρόσφατο δάνειο που φέρεται να έλαβε η σύζυγος του πρώην βουλευτή προκειμένου να αποκτήσει την οικία της Δ. Αρεοπαγίτου αντί τιμήματος 1,1 εκατ. ευρώ που αποτελεί την αντικειμενική αξία του. Από φορολογικές δηλώσεις τού πρώην υπουργού προκύπτει ότι το 1991 αγόρασε από κοινού με την τότε σύζυγό του- η οποία ως επαγγελματική ιδιότητα δηλώνει «λογίστρια» ενώ για κάποια περίοδο συμμετείχε σε ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία Casa που λειτουργούσε κατάστημα κρυστάλλων- διαμέρισμα 159 τ.μ. στα Μελίσσια αντί 18,5 εκατ. δραχμών. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού καλύφθηκε από δύο δάνεια που συνήψαν με το Ταμείο Παρακαταθηκών (4,95 εκατ. δραχμές) και την Κτηματική (6,5 εκατ. δραχμές). Μετά τη λύση του γάμου τους το ακίνητο πέρασε στη σύζυγο, η οποία εξάλλου στη δήλωση «πόθεν έσχες» που υπεβλήθη από τον πρώην υπουργό το 1996 φέρεται να είχε καταθέσεις 100.000 μάρκων σε τράπεζα του Μονάχου, καθώς και 15 εκατ. δραχμές σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. http://www.tovima.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive