Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Για πρώτη φορά από το 1922 Πατριαρχική θεία λειτουργία το 15Αύγουστο στην Παναγία Σουμελά


Ιστορικό χαρακτηρίζεται από όλους και αποτελεί πράγματι γεγονός ιστορικής σημασίας, το ότι ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την 15η Αυγούστου, θα τελεσθεί στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, που ως γνωστό αποτελεί σύμβολο του Ποντιακού ελληνισμού και όχι μόνον, για πρώτη φορά από το 1922, θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Την απόφαση της Άγκυρας, γνωστοποίησε στον κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ε. Γκουνάϊ, σε απάντηση σχετικού αιτήματος του Φαναρίου προς την Τουρκική Κυβέρνηση, στην οποία απόφαση τονίζεται ότι Λειτουργία θα μπορεί να τελείται στην Παναγία Σουμελά άπαξ του έτους το Δεκαπενταύγουστο.

Εξ άλλου προ ημερών, ο Πατριάρχης δέχθηκε τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Ερτουγρούλ Γκεντς, ο οποίος και προσεκάλεσε τον Παναγιώτατο να επισκεφθεί τον Δήμο της Μάτσκας που απέχει 26 χιλιόμετρα από την Τραπεζούντα, υπογραμμίσας ότι η επίσκεψή του θα αποτελέσει για τους δημότες του σημαντικό γεγονός χαράς και τιμής

www.eptalofos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive