Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Νέα λίστα για τον κωδικό 101000 της Siemens

http://img.protothema.gr/4672E0845EEEE905A0AF2F0F08D6B906.jpg
Εξακολουθεί να απασχολεί την εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens ο περίφημος κωδικός 101000, όπου η εταιρεία κατέγραφε τα δώρα προς τρίτους, μεταξύ των οποίων πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Συγκεκριμένα, κ. Παναγιώτης Ξυνής, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Siemens Hellas έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «η εταιρεία μας κατόπιν ενδελεχούς έρευνας των αρχείων της, συγκέντρωσε και σας υποβάλλει συνημμένα τρία κλασέρ με αντίγραφα τιμολογίων που έχουν καταχωρηθεί στο κέντρο κόστους 101000 αναφορικά με δώρα σε τρίτους, τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 800 ευρώ για το χρονικό διάστημα 2004 μέχρι 2009. Επίσης, σας αποστέλλουμε και ένα κλασέρ με παραστατικά του γραφείου του κ. Φίσερ με μικρότερης αξίας δώρα σε τρίτους, καθώς και τις λίστες με τους παραλήπτες των χριστουγεννιάτικων δώρων 2005-2008. Παραμένουμε πάντα στη διάθεση της αξιότιμης Επιτροπής σας, προκείμενου να συνδράμουμε το έργο σας».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα νέα κλασέρ που στέλνει η Siemens θα περιέχονται και ορισμένα τιμολόγια τα οποία δεν είχαν ανακαλύψει οι άνδρες του ΣΔΟΕ κατά την σχετική έρευνά τους.
Άγρια κόντρα Καμμένου - Τζαβάρα.

Στη λίστα που απέστειλε την Τρίτη ο κ. Ξυνης περιλαμβάνονται μάλιστα και τα ονόματα των πρώην πρωθυπουργών, υπουργών και των δύο κομμάτων, γνωστών επιχειρηματιών και ενός δημοσιογράφου.

Να σημειωθεί όμως ότι για πρόκειται για παραλήπτες δώρων μικρής αξίας όπως κρασιά, σαμπάνιες και ανθοδέσμες τα οποία έστελνε ο κ. Χριστοφοράκος για την ονομαστική τους εορτή.


Οι εντυπώσεις της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής περιορίζονται γύρω από την κόντρα των βουλευτών της ΝΔ κ.κ. Παναγιώτη Καμμένο και Κώστα Τζαβάρα καθώς οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση ΟΣΕ δεν προσέθεσαν νέα στοιχεία.

Αναλυτικά, ο κ. Καμμένος, θεώρησε πως κατά την χθεσινή συνεδρίαση κ. Τζαβάρας άφησε αιχμές ως προς την επιλογή των μελών που θα ταξιδέψουν στην Γερμανία (μεταξύ τον οποίων και ο κ. Καμμένος) ζητώντας λοιπόν εξηγήσεις από τον συνάδελφό του, δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα. Απόσπασμα του έντονου διαλόγου των δύο βουλευτών της ΝΔ παρατίθεται ως εξής:

«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Δεν θα συνεχίσει ο κύριος συνάδελφος αν δεν τελειώσει…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι λέτε, κύριε συνάδελφε; Επιτέλους, είστε καινούργιος στη Βουλή για να μου λέτε ότι δεν θα συνεχίσω εγώ! Καθίστε κάτω. Αφήστε τα αυτά. Τι πράγματα είναι αυτά;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Επιμένω να διαβαστεί το χωρίο.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ πολύ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Θα προβώ σε συγκεκριμένες καταγγελίες.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι είναι αυτά τα πράγματα; Πού είστε, κύριε;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Θα προβώ σε συγκεκριμένες καταγγελίες.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας παρακαλώ πολύ! Σας απαγορεύω να μου λέτε ότι «δεν θα συνεχίσει ο συνάδελφος». Αυτές οι πρακτικές, για τις οποίες δεν δικαιούστε να μιλάτε, έχουν περάσει στη Βουλή. Αφήστε τα αυτά.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Δεν μπορεί να κατηγορεί ο οποιοσδήποτε τον άλλο…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω να συνεχίσω την τοποθέτησή μου.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: …αβάσιμα και συκοφαντικά.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να συνεχίσω την πρότασή μου.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Δεν θα συνεχίσετε, κύριε συνάδελφε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το «δεν θα συνεχίσετε» να τα λέτε εκεί που ξέρετε, όχι εδώ. Στα παράθυρα, όχι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive