Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Νέα Δυναμική στις Εξαγωγές των Ηπειρωτικών Επιχειρήσεων με την αξιοποίηση του Regional Marketing


Mε στόχο την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ηπείρου και την κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων στον τομέα των εξαγωγών, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο ΣΕΒΕ και τα Επιμελητήρια Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, συνδιοργανώνουν στις 19 Μαΐου, στα Ιωάννινα ξενοδοχείο Du Lac (ώρες 18:30-21:30), εκδήλωση με θέμα “Νέα Δυναμική στις Εξαγωγές των Ηπειρωτικών Επιχειρήσεων με την αξιοποίηση του Regional Marketing”.Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της στενής συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒΕ και της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και των τεσσάρων τοπικών Επιμελητηρίων, για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης της Ηπείρου και των Ηπειρωτικών προϊόντων στο εξωτερικό, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό τη βελτίωση των εξαγωγών και την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιφέρεια, σύμφωνα με τις αρχές του regional marketing.Πρόταση, η οποία είναι επιτακτική από την ανάγκη να βελτιωθεί το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας και, ειδικότερα, να προβληθούν τα περιφερειακά προϊόντα και οι υπηρεσίες στο εξωτερικό.Τις εργασίες της ημερίδας θα κηρύξουν η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου, κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Βασίλης Θωμαΐδης.Στην πρώτη ενότητα του προγράμματος, αντιπροσωπευτικές εξαγωγικές επιχειρήσεις των τεσσάρων νομών της Ηπείρου, θα παρουσιάσουν τις δικές τους περιπτώσεις από την επιτυχημένη επιχειρηματική τους δράση στο εξωτερικό, τα προβλήματα που έχουν κληθεί να επιλύσουν, αλλά κυρίως τα πλεονεκτήματα που φέρνει η εξωστρέφεια. Συγκεκριμένα, παρουσιάσεις καλών πρακτικών εξωστρέφειας θα κάνουν από το Ν. Ιωαννίνων ο κ. Π.Ασλάνης, εκπρόσωπος της εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων “ΑΣΛΑΝΗΣ ΑΕ” και ο κ. Λ.Γκλίναβος από το “ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ”, από το Ν. Άρτας ο κ. Χρ.Κολιός του εμπορικής νωπών φρούτων του Ομίλου “ΚΟΛΙΟΣ ΑΒΕΕ» και ο κ. Αγ. Ξυλογιάννης του εργαστηρίου ιστοκαλλιέργειας “ΑΦΟΙ ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΕ-ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ”, από το Ν. Θεσπρωτίας ο κ. Ι. Χεκίμογλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και η Σ.Γκίκα της εταιρίας “ΓΚΙΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ” με νωπά φρούτα, και τέλος, ο κ. Σπ. Καράλης, εκπρόσωπος της εταιρείας τυροκομικών προϊόντων “ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΕ” στο Ν. Πρέβεζας.Στη δεύτερη ενότητα, ο κ. Αναστάσιος Αλεξανδρίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΣΕΒΕ θα παρουσιάσει το Σχέδιο Πρότασης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Ηπείρου με την αξιοποίηση των αρχών του regional marketing και με στόχους:
-τη δημιουργία στρατηγικής εξαγωγών για την Περιφέρεια, μέσα από την εκπόνηση μελετών και ερευνών καθώς και διοικητικών μηχανισμών υποστήριξης και παρακολούθησής των στρατηγικών.
-την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας και των προϊόντων/ υπηρεσιών συγκεκριμένων κλάδων – κλειδιά της Ηπείρου, όπως αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα και ποτά, προϊόντα ασημουργίας και παραδοσιακής τέχνης και τουρισμός, εναλλακτικός και μη.
-την εκμετάλλευση υφιστάμενων – Ανάπτυξη νέων εργαλείων ΤΠΕ για την συλλογική προβολή -της Περιφέρειας και των προϊόντων/ υπηρεσιών της.
-την αξιοποίηση υφιστάμενων και ανάδειξη νέων αγορών, 2-3 χώρες για καθένα από τα επιλεγμένα προϊόντα-υπηρεσίες.
-την αύξηση των εξαγωγών και της ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας.
-την ανάδειξη υφιστάμενων και δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών με χαρακτήρα – brand “ΗΠΕΙΡΟΣ”.
-την εκπαίδευση/ Κατάρτιση των επιχειρήσεων και των στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου σε θέματα εξαγωγικού ενδιαφέροντος.
H εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, κ.κ. Δημήτρης Μπαράτσας, Ηλίας Κοίλιας, Αλέξανδρος Πάσχος και Λεωνίδας Νταλαμάγκας, αντίστοιχα, θα καταθέσουν τις απόψεις τους επί του Σχεδίου Ενίσχυσης και τις δυνατότητες διεύρυνσης της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων τον Νομών της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive