Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΡΩΣΙΑ:Κορίτσια έτοιμα για δράση!


ΤOY ΘΑΝΑΣΗ ΦΟΥΣΚΙΔΗ

Έφηβες εκπαιδεύονται για να στελεχώσουν τις μυστικές υπηρεσίες

Eίναι μεταξύ 10 και 16 ετών, όμως η καθημερινότητά τους δεν θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη των συνομηλίκων τους. Ο λόγος για τις 300 νεαρές δόκιμες, οι οποίες έχουν επιλεγεί να φοιτήσουν στη μοναδική στρατιωτική ακαδημία της Μόσχας ειδικά για κορίτσια, και στη συνέχεια να στελεχώσουν τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι στρατιωτικές σχολές για λιλιπούτειους σπουδαστές δημιουργήθηκαν το 1732 επί των ημερών της αυτοκράτειρας Άννας, ανιψιάς του Μεγάλου Πέτρου. Όμως με την επικράτηση των Μπολσεβίκων, το 1917, η λειτουργία τους ανεστάλη. Αρκετά χρόνια αργότερα, μετά από απόφαση του σύγχρονου… «τσάρου» που ακούει στο όνομα Βλαντιμίρ Πούτιν, θεσπίστηκε η επαναλειτουργία των σχολών αυτών, πρώτα για τα αγόρια και στη συνέχεια για τα κορίτσια.

Οι εκκολαπτόμενες αμαζόνες, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από στρατιωτικές οικογένειες, επιλέγονται έπειτα από διάφορα τεστ ικανοτήτων και εκπαιδεύονται έξι ημέρες την εβδομάδα.Οι κανόνες λειτουργίας της σχολής δεν τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, ενώ η μοναδική τους επικοινωνία με τον έξω κόσμο είναι τα λίγα λεπτά της ημέρας κατά τα οποία συνομιλούν με τα μέλη της οικογένειάς τους. Αξίζει δε να σημειωθεί πως δεν έχουν καμία επαφή με αγόρια, παρά μόνο στο πλαίσιο μιας γιορτής που πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο και στη διάρκεια της οποίας υποδέχονται τα αγόρια που φοιτούν στην ανάλογη ακαδημία αρρένων.

Αυστηρή εκπαίδευση

Τα κορίτσια αυτά μεγαλώνουν ακούγοντας ιστορίες για το ρωσικό μεγαλείο, το οποίο και πρόκειται να υπηρετήσουν. Η εκπαίδευσή τους είναι ιδιαίτερα αυστηρή, καθώς οι κίνδυνοι που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον είναι πολλοί. Άλλωστε, η κύρια ενασχόλησή τους θα είναι η αντικατασκοπία και η αναχαίτιση των σχεδίων των τρομοκρατών και των πάσης φύσεως «υπόγειων εχθρών» της «αρκούδας». Έτσι, παράλληλα με τη μαγειρική, το ράψιμο, τη ζωγραφική, το χορό και το τραγούδι οι μικρές δεσποινίδες μαθαίνουν να χειρίζονται άψογα το Καλάσνικοφ, ενώ εξοικειώνονται με τη χρήση της χειροβομβίδας.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 7 το πρωί και περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων, τη διδασκαλία ξένων γλωσσών –στα 16 τους οι περισσότερες μαθήτριες μιλάνε άπταιστα πέντε γλώσσες– και την εκμάθηση τρόπων αυτοάμυνας.

Φυσικά η καλλιέργεια της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς κατέχει περίοπτη θέση στο πρόγραμμα των μαθημάτων, καθώς οι παντός είδους κατάσκοποι συνηθίζουν να κυκλοφορούν στους κύκλους του… καλού κόσμου. Παράλληλα, το «χτίσιμο» μιας καλής σιλουέτας και η διατήρηση της φυσικής κατάστασης των κοριτσιών σε υψηλά επίπεδα αποτελούν βασικές προτεραιότητες για το διδακτικό προσωπικό. Για το λόγο αυτό, το χαβιάρι βρίσκεται σχεδόν κάθε ημέρα στο διαιτολόγιο που συστήνει η επιστημονική ομάδα της σχολής.

Το… μάθημα του Μπεσλάν

Στις τάξεις των καθηγητών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την άρτια εκπαίδευση των κοριτσιών, συμπεριλαμβάνονται αρκετοί βετεράνοι του ρωσικού στρατού, οι οποίοι έχουν επιβάλει σιδηρά πειθαρχία. Ένα από τα γεγονότα που φροντίζουν συνεχώς να υπενθυμίζουν στα κορίτσια είναι η τραγωδία του Μπεσλάν, όπου 344 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους μετά από την κατάληψη σχολείου της πόλης από Τσετσένους αυτονομιστές και την επέμβαση των ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων.

Αυτοί οι αξιωματικοί, που στα μάτια των μελλοντικών θηλυκών πρακτόρων φαίνονται κάτι παραπάνω από θρύλοι, δεν παύουν να λένε στα κορίτσια ότι σκοπός της εκπαίδευσής τους είναι η αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων και πως δεν είναι μακριά η ημέρα που η ζωή χιλιάδων συμπολιτών τους θα εξαρτάται από τις δικές τους ενέργειες.

Η παραμονή ή μη των καθηγητών στη σχολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο των μαθητριών, καθώς στο τέλος της σχολικής χρονιάς μια ειδική επιτροπή εξετάζει τα κορίτσια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν λάβει επαρκείς γνώσεις. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, ο εκπαιδευτής αποπέμπεται από τη θέση του.


Ypoloipo
Διαβάστε περισσότερα...

2 σχόλια:

  1. ttp://www.mindcup.blogspot.com

    Δείτε το Δ.Ν.Τ. βίντεο ,της Τζούλιας .

    http://www.mindcup.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΣΚΑΣΤΕ Η ΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive