Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Καλλικράτης ο ... Εθνοκτόνος !!!



Καλημέρα Καλλικράτη …Καληνύχτα Ελλάδα


«Τρελή Αβάντα» στον Ερντογάν στη Ξάνθη

Διοικητική αποδόμηση της Ελλάδος


Ξάνθη : Μετατρέπει σε δήμους τα αμιγώς μουσουλμανικά χωριά και «φεσώνει» τα αμιγώς Χριστιανικά .


Κέρκυρα : Αλλάζει τη Διοικητική οριογραμμή της χώρας μειώνοντας την υφαλοκρηπίδα και τη θαλάσσια ζώνη εκμετάλλευσης .

Ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα αποδεικνύεται το σχέδιο Καλλικράτης , καθώς όσο αναλύονται οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις , βγαίνουν στην επιφάνεια προβλήματα ζημιογόνα για την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος που δείχνουν όχι μόνο την προχειρότητα του σχεδίου αλλά και την φιλοσοφία του , που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την Παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία . Ένα σχέδιο το οποίο δημιουργήθηκε χωρίς καμία Εμπνευσμένη φιλοσοφία , χωρίς όραμα και με πρόσχημα την «οικονομία» και το «νοικοκύρεμα» στους Δήμους , αλλοιώνει ουσιαστικά την πληθυσμιακή σύσταση , πράγμα το οποίο θα αποβεί ιδιαίτερα ζημιογόνο για εθνικά μας συμφέροντα .

Ξάνθη : Προκύπτουν δήμοι επιρροής του τούρκικου προξενείου


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νομός Ξάνθης , όπου έως σήμερα υφίστανται 7 Δήμοι και τρεις κοινότητες . Οι Δήμοι Σταυρούπολης , Βιστωνίδας και Τοπείρου που είναι μικτοί Δήμοι , ο Δήμος Αβδήρων που είναι αμιγώς Χριστιανικός , οι δήμοι Μύκης και Σελέρου που είναι αμιγώς Μουσουλμανικοί και οι κοινότητες Κοτύλης , Σατρών και Θερμών που είναι αμιγώς Μουσουλμανικοί . Σήμερα το Τουρκικό προξενείο έχει παρέμβαση (εκτός των αμιγώς μουσουλμανικών αυτοδιοικήσεων ) και στο δήμο Τοπείρου , λόγω πληθυσμιακής σύνδεσης . Με το σχέδιο Καλλικράτης θα προκύψουν τρεις μικτοί δήμοι , οι δήμοι Ξάνθης και Σταυρούπολης , ο δήμος Μύκης μαζί με τις τρεις μουσουλμανικές κοινότητες , ο Δήμος Δημοκρίτου αποτελούμενος από τους δήμους Αβδήρων , Βιστωνίδας και Σελέρου και ο δήμος Τοπείρου . Δηλαδή θα έχουμε τρείς μικτούς δήμους και έναν αμιγώς! μουσουλμανικό . Η συνένωση αυτή όχι μόνο είναι «θεού Δώρο» για το Τουρκικό προξενείο , αφού θα έχει έναν δήμο με αμιγώς Μουσουλμανικό πληθυσμό , το Δήμο Μύκης με τις τρεις συνενωμένες κοινότητες , αλλά θα φορέσει και «φέσι» Επιρροής σε άλλους δύο δήμους το δήμο Δημοκρίτου και το δήμο Τοπείρου .


Ουσιαστικά δηλαδή θα παραχωρήσουμε για πρώτη φορά στο προξενείο, να έχει μία άμεση επιρροή στο νέο δήμο Μύκης και δύο έμμεσες στους δήμους Τοπείρου και Δημοκρίτου!! .


Κέρκυρα :Τα διαπόντια νησιά Οθωνοί , Ερείκουσα και Μαθράκι ενσωματώνονται στο δήμο κερκυραίων μειώνοντας έτσι την υφαλοκρηπίδα προς Ιταλία και Αλβανία


Όλοι θυμόμαστε την έντονη ανησυχία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. στη βουλή που ζητούσε διαβεβαιώσεις από τον Γιάννη Ραγκούση ότι όλα τα διαπόντια νησιά θα παραμείνουν δήμοι για να διατηρήσουν την επέκταση των συνόρων μας , την υφαλοκρηπίδα και τη θαλάσσια ζώνη εκμετάλλευσης . Ο υπουργός ενώ διαβεβαίωνε ότι θα παραμείνουν δήμοι λέγοντας χαρακτηριστικά λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τα νησιά αυτά λόγο του εξαιρετικά σημαντικού Εθνικού τους ρόλου .


Στην πραγματικότητα όμως και ενώ οι Οινούσες με 825 κατοίκους, το Αγαθονήσι με 152 κατοίκους , η Νίσυρος με 928 κατοικους, η Σύμη με 2954 κατοίκους , η Τήλος με 521 κατοίκους , το Καστελόριζο με 403 κατοίκους , η Γαύδος με 81 κατοίκους παραμένουν δήμοι τα νησάκια ΟΘΟΝΟΙ , ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ και ΜΑΘΡΑΚΙ με πληθυσμό 663 , 698 και 297 κατοίκους αντίστοιχα καταργούνται ακόμα και σαν κοινότητες . Καλό θα είναι σε αυτό το σημείο για να καταλάβει ο καθένας πόσο πρόχειρα στήθηκε ο Καλλικράτης να αναφερθεί ότι τα διαπόντια νησιά πρέπει να πληρούν ταυτόχρονα δύο κριτήρια . πρώτον να είναι παραμεθόρια με ότι αυτό συνεπάγεται για τη πατρίδα μας : επέκταση εθνικού χώρου (Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει εγερθει θέμα αμφισβήτησης της Υφαλοκρηπίδας της Ερείκουσας και των Οθωνών από την Αλβανία ) και δεύτερον να αντιμετωπίζουν προβλήματα συγκοινωνίας με την έδρα του δημιουργούμενου δήμου (Σύνταγμα άρθρο 101 παρ. 2 ) .


Πραγματικά ανεξήγητος ο τρόπος και ο ο λόγος για τον οποίο η Ελληνική πολιτεία εξαιρεί από όλα τα Διαπόντια νησιά , τα τρία αυτά ακριτικά και παραμεθόρια νησιά της Κέρκυρας . Η άγονη γραμμή Κέρκυρα –Ερείκουσα – Μαθράκι – Οθωνοί (που εκτελείται 3 φορές την εβδομάδα , εάν και εφόσον βέβαια ο καιρός το επιτρέπει) έχει διάρκεια 5 ώρες !! από την Κέρκυρα μέχρι τους Οθωνούς .(Συνολική διαδρομή 52 μίλια) και το ποιο σπουδαίο τα 52 αυτά μίλια είναι μίλια οριογραμμής , είναι από εκείνα τα μίλια , όπως των άλλων παραμεθόριων νησιών μας που επεκτείνουν τα σύνορα της χώρας μας , την υφαλοκρηπίδα και τη θαλάσσια ζώνη εκμετάλλευσης . Γιατί να θέλουμε να τα αποδυναμώσουμε ;

Γιατί;;

Ζ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive