Κυριακή 23 Μαΐου 2010

[Απόψεις]: Περί Τζακρή, Μουσείο και Δημοσίευμα των "Αποκαλύψεις"!

Κάποιες απόψεις για την υπόθεση, http://www.epikairo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4495:dsdsd&catid=44:politikh&Itemid=27 .



1. Στον κατάλογο που ανάρτησαν εγώ είδα άρθρα τα οποία επαναλάμβαναν την είδηση από το newsit.gr (Πρώτη δημοσίευση: 21.05.2010 | 23:01) το οποίο, απ' όσο πιστεύω, είναι έγκυρο ειδησεογραφικό site. Βέβαια η είδηση προήλθε από το έντυπο "Αποκαλύψεις".

Τα Blogs δηλαδή αναμετάδοσαν την πληροφορία η οποία κυκλοφόρησε με σφραγίδα ενός επίσημου εντύπου, και ενός ειδησεογραφικού ιστότοπου τουλάχιστον.

2. Διαβάζοντας την πληροφορία, σχολίσα σε γνωστό blog ότι δεν είναι κατ' ανάγκη έγκλημα ο διορισμός 36 ατόμων από 300, όταν σύμφωνα με το άρθρο διάβασα ότι έγινε και διαγωνισμός. Ωστόσο έσβησα το σχόλιό μου, γιατί ξαναδιαβάζοντας το έντυπο, δεν ήμουν σίγουρος για το τι πραγματικά έγινε. Δείτε την ασαφή φράση του εντύπου (screenshot):
"Η Θεοδώρα Τζάκρη προσέλαβε 36 συγγενείς και συγχωριανούς της από 300 υποψηφίους σε διαγωνισμό του ΥΠ.ΠΟ. για το Μουσείο Πέλλας".

Η φράση δεν καθιστά κατανοητό το αν οι 36 συγγενείς επιλέχθηκαν μόνο αυτοί από 300 υποψηφίους, ή αν βρισκόταν μέσα στους 300 επιλεχθέντες. Ο τρόπος που έχει γραφεί, δίνει την εντύπωση πως επιλέχθηκαν 36 (όλοι γνωστοί) από 300 (και γι' αυτό πριν έσβησα το σχόλιό μου - σσ. το άρθρο που το άφησα, στο blog που το άφησα, μάλλον έχει σβηστεί πλέον). Ωστόσο - αν κατάλαβα καλά - έγινε το αντίθετο. Μέσα στους 300 επιλέχθηκαν και οι 36, κάτι που δεν είναι μη φυσιολογικό για την συγκεκριμένη θέση.

Η παραπάνω ΑΣΑΦΗΣ φράση του πρωτοσέλιδου του εντύπου, με προβληματίζει. Μήπως έγινε σκόπιμα;.. Μην ξεχνάμε ότι το έντυπο "Αποκαλύψεις" είναι σχετικά νέο έντυπο - που κανείς δεν ξέρει τι εξυπηρετεί στο χώρο (όπως είχα διαβάζει κριτική σε κάποιο blog την ημέρα που κυκλοφόρησε).

3. Αυτό που επίσης αναρωτιέμαι, είναι ποιά η λογική, του να δημοσιεύσει το epikairo λίστα με ΚΑΠΟΙΑ blogs/sites τα οποία αναπαρήγαγαν την είδηση δίνοντας μάλιστα links στις πρωταρχικές πηγές.

Δέχομαι όμως ότι μπορεί να το έκαναν για λόγους τεκμηρίωσης, αν και νομίζω πως αυτό ήταν περιττό.

Δέχομαι επίσης ότι σίγουρα ισχύει - ως προς το πρώτο μόνο σκέλος - το: "Επειδή προφανώς κάποια blogs βαρέθηκαν να ψάξουν την αλήθεια κ προτίμησαν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα....". Μην ξεχνάμε ότι οι bloggers δεν είναι επιχειρήσεις και κατά συνέπεια υποχρεωμένοι να ψάχνουν, ειδικά όταν η εκάστοτε πληροφορία διαδίδεται από επίσημα μέσα ενημέρωσης. Το θεωρώ λοιπόν περίεργο που το epikairo μιλάει για λάσπη στον ανεμιστήρα, όταν αυτό μπορεί να ειπωθεί μόνο όταν κάποιος εις γνώσιν του λέει ψευδή πράγματα ή κατηγορίες. Σε συνδυασμό με τα πολλά links, και γενικότερα την εντύπωση που δίνεται στο άρθρο τους ότι όλα τα blogs πέταξαν λάσπη (επειδή βαρέθηκαν να ψάξουν - αυτό έλειπε να ψάχνει ο καθένας πληροφορίες των ΜΜΕ, που έχουν γραφτεί και σε επίσημα έντυπα και σε επίσημα sites), έχω την εντύπωση ότι το epikairo με αφορμή το θέμα αυτό, το οποίο προκλήθηκε με αφορμή μια είδηση των ΜΜΕ (εκ των οποίων το βασικό έντυπο δεν ξέρουμε σε τι αποσκοπεί!) στρέφεται κατά του θεσμού των Blogs, προσπαθώντας να τα υποβαθμίσει κατηγορώντας τα ΑΔΙΚΩΣ για λάσπη.

Αν σας αρέσουν οι συνωμοσίες, νομίζω η παραπάνω σκέψη αποτελεί τροφή!.. Αν συνδυάσετε μάλιστα και τις πρόσφατες δηλώσεις διαφόρων πολιτικών ενάντια στα blogs.

υσ. Αυτό βέβαια που φαίνεται ξεφεύγει της προσοχής από πολλούς είναι το παρακάτω σημείο σύμφωνα με την Προκήρυξη: «Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν καλούνται να υποβάλουν έντυπη αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών, που αρχίζει από την επομένη της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων»

Αναρωτιέμαι... Σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα - 5 ημερών - όπου στα δικαιολογητικά απαιτούνται από φωτοαντίγραφα μέχρι δικαιολογητικά τρίτων υπηρεσιών (ΟΑΕΔ), πιστοποιητικά εντοπιότητας, μόνιμης κατοικίας, οικογ. κατάστασης, απόδειξης εμπειρίας κτλ, που χρειάζεται να πάει κάποιος σε τόσους διαφορετικούς φορείς - που σε μερικούς θα πρέπει να κάνει αίτηση και να πάει την επόμενη να πάρει τα στοιχεία., εγώ θα έλεγα ότι στην καλύτερη θα χρειαζόταν 2 μέρες. Αν μάλιστα πέσεις σε "κίνηση" μπορεί να σου πάρει 3 και 4!...

Επομένως, θα πρέπει σίγουρα να έχεις conne ώστε μέσα σε 1-2 μέρες να έχεις προλάβει να ενημερωθείς έγκαιρα, ή να κοιτάς κάθε μέρα συνεχόμενα όλες τις προκηρύξεις.... Γενικά μου φαίνεται πολύ μικρό το διάστημα των 5 ημερών. Μου θυμίζει κάτι αποφάσεις που αναρτούνται μια στιγμή πριν την λήξη τους, μόνο και μόνο για να αναρτηθούν, ενώ οι "γνωστοί" έχουν ενημερωθεί μήνες πριν!.. Και έτσι πολλοί "άγνωστοι" μένουν εκτός.

Εγώ θα πρότεινα, στα πλαίσια της "Διαφάνειας" το διάστημα αυτό να αυξηθεί στις 8-10 εργάσιμες ημέρες.... ..Αν δε, αυτό με τις 5 ημέρες, είναι τυπικό δείγμα χρόνου, τότε νομίζω υπάρχει γενικότερο θέμα!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive