Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ποιος αρμόδιος επιτέλους θα τολμήσει να αναλάβει το πολιτικό κόστος της μεταφοράς των ιχθυοκαλλιεργειών εκτός Αμβρακικού Κόλπου;


Οι ψαράδες του Αμβρακικού διέγνωσαν εγκαίρως τον κίνδυνο και ζητούν από το 2003 την μεταφορά των ιχθυοκαλλιεργειών εκτός Αμβρακικού Κόλπου. Τα οργανικά φορτία που παράγουν οι 22 μονάδες του κόλπου είναι πάρα πολλά για να μπορέσει να τα αποσυνθέσει το οικοσύστημα και αυτές οι μονάδες έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στη δημιουργία των ανοξικών μαζών. Το ίδιο ζητούν και οι οικολογικές οργανώσεις της περιοχής από το ΥΠΕΚΑ, να δοθούν κίνητρα μετεγκατάστασης των ιχθυοκαλλιεργειών εκτός Αμβρακικού.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>>Αμβρακικός


2 σχόλια:

  1. Πυροβόλησαν 5 φορές εναντίον στρατιώτη-σκοπού
    Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/
    Συναγερμός σήμανε στο στρατόπεδο Καποτά λίγο πριν τις έξι το απόγευμα.

    Ένας από τους σκοπούς είδε ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει και να παρκάρει απέναντι από τη σκοπιά. Πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε είδε το συνοδηγό να βγάζει ένα πιστόλι, να το στρέφει εναντίον του και να πυροβολεί πέντε φορές...
    Ο σκοπός καλύφθηκε πίσω απ' τη σκοπιά και οι δύο δράστες έσπευσαν να απομακρυνθούν πριν προλάβει κανείς να δει την πινακίδα του αυτοκινήτου.
    Όπως ήταν φυσικό στο σημείο έφτασαν αμέσως και αστυνομικοί εκτός από άνδρες της ασφάλειας του στρατοπέδου όπου διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν πυροβολήσει τελικά με άσφαιρα, καθώς φαίνεται ήθελαν να... διασκεδάσουν.
    Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν πέντε κάλυκες τους οποίους ερευνούν για δακτυλικά αποτυπώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Έλληνες φεύγουν,οι ξένοι έρχονται..Νέο μεταναστευτικό κύμα Ελλήνων που σε όγκο θυμίζει εκείνο της δεκαετίας του '50

    Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα ξεκίνησε νέο μεταναστευτικό κύμα με χιλιάδες νέους ανθρώπους να ξενιτεύονται για ένα καλύτερο αύριο.

    Ετούτη τη φορά όμως δεν μιλάμε μόνο για ανειδίκευτους εργάτες, αλλά και για νέους με πτυχία ή ακόμη και ανώτερες σπουδές στο αντικείμενό τους.

    Προορισμός κυρίως οι χώρες μέλη της Ε.Ε. στην κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη.

    Πτυχιούχοι γιατροί επιλέγουν κυρίως τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και τη Γαλλία και την Ιταλία όπου αρχικά πηγαίνουν για να πάρουν ειδικότητα και στη συνέχεια μένουν για να ασκήσουν το επάγγελμά τους καθώς η πρόσληψη στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα είναι σχεδόν άμεση και με διπλάσιες αμοιβές απ' ότι στη χώρα μας.

    Ουρές σχηματίζουν τα τελευταία τρία χρόνια καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και δάσκαλοι στα γραφεία του υπουργείου για να συμπληρώσουν αιτήσεις μετάθεσης σε σχολεία του εξωτερικού και κυρίως χωρών όπως η Γερμανία και η Σουηδία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το δέλεαρ για ένα επιπλέον μισθό ωθεί αρκετούς ακόμη και σε χώρες της Αφρικής ή στο Ισραήλ.

    Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ωστόσο είναι το κύμα ανειδίκευτων μεταναστών προς τη Γερμανία που σε όγκο θυμίζει εκείνο της δεκαετίας του '50.

    Μονάχα τα δύο τελευταία χρόνια 12.000 Έλληνες πήραν το δρόμο της ξενιτιάς για τη Γερμανία και πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους μετά το κλείσιμο επιχειρήσεων και εργοστασιακών μονάδων στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

    Χώρες όπως η Γερμανία ή το Βέλγιο και η Ολλανδία μπορεί να έχουν πολύ υψηλό συντελεστή φορολόγησης (65%) στα εισοδήματα ωστόσο η “μαύρη” εργασία που για τους περισσότερους ανειδίκευτους στην Ελλάδα είναι καθεστώς, εκεί δεν υπάρχει.

    http://eglimatikotita.blogspot.com/
    2010/04/50.html

    Οι περισσότεροι μπορούν να εξασφαλίσουν πρώτο βασικό μισθό πάνω από 1.000 ευρώ, εξασφαλίζοντας και μια αξιοπρεπή διαβίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive