Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

"ΣΚΗΝΙΤΕΣ" και "ΔΕΝΔΡΙΤΕΣ" ΣΤΟ ... ΤΑΜΕΙΟ.Ζητούν πίσω το επίδομα αλληλεγγύης απ' αυτούς που το πήραν παράνομα


Επιστολή άμεσης επιστροφής του επιδόματος κοινωνικής ενίσχυσης θα λάβουν αμέσως μετά το Πάσχα περίπου 86.000 φορολογούμενοι που το εισέπραξαν παράνομα.

Το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει τους ελέγχους ώστε να εντοπίσει τους πολίτες που εισέπραξαν το επίδομα χωρίς να το δικαιούνται, δήλωνε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί πριν από την καταβολή της δεύτερης δόσης, η οποία αναμένεται να καταβληθεί μέσα στον Ιούνιο. Το επίδομα κυμαίνεται από 300 έως 1.300 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή, την οικονομική και την κοινωνική κατάσταση του δικαιούχου. Οσοι εισέπραξαν το επίδομα χωρίς να είναι πραγματικοί δικαιούχοι οφείλουν να το επιστρέψουν, επισήμανε στην «Ε» αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας πως στην αντίθετη περίπτωση θα καταχωρισθούν ως οφειλέτες του Δημοσίου και αν δεν ανταποκριθούν, σε βάρος τους θα ενεργοποιηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες. Διευκρινίζεται πως έναντι των οφειλετών που δεν εξοφλούν τα χρέη τους ενεργοποιούνται ακόμη και αναγκαστικά μέτρα κατάσχεσης ή πλειστηριασμού. Σημειώνεται ότι η κοινωνική ενίσχυση συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ αφορούσε περίπου 2,5 εκατ. δικαιούχους και δόθηκε μέσω τραπεζών (445.000 δικαιούχοι βάσει αρχείου ΓΓΠΣ), ασφαλιστικών ταμείων (1,38 εκατ. συνταξιούχοι), νομαρχιών (323.000 δικαιούχοι επιδομάτων πρόνοιας, 400.000 άνεργοι ΟΑΕΔ) ή με δική τους αίτηση στους αρμόδιους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive