Μετά από επτά μήνες ομηρείας στα χέρια Αφγανών Ταλιμπάν ο εκπαιδευτικός Θανάσης Λερούνης έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".
Καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος αλλά υγιής δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που πάτησε ελληνικό έδαφος. Με τρεμάμενη φωνή και με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν. Ο καθηγητής τα τελευταία 15 χρόνια ζούσε στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανάμεσα στους ανθρώπους της φυλής των Καλάς. Τους βοήθησε να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης τους και μαζί δημιούργησαν πολιτιστικό κέντρο. Με τους Έλληνες εθελοντές δανείστηκαν για την καταγραφή της γλώσσας των Καλάς που ήταν μόνο προφορική, τη λατινική αλφάβητο και οι μαθητές απέκτησαν τα πρώτα διδακτικά τους εγχειρίδια. Τα ξημερώματα της 8ης Σεπτεμβρίου του 2009, ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλαν στο κτίριο, ξυλοκόπησαν τους φύλακες, προκαλώντας μάλιστα το θάνατο του ενός κι απήγαγαν τον Θανάση Λερούνη. Τα ίχνη του χάθηκαν στο Αφγανιστάν, όμως οι προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο δε σταμάτησαν ούτε στιγμή. Ο πρέσβης Δημήτρης Δόλλης, ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού επισκέφθηκε τρεις φορές το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Παρά τις αντιξοότητες, τον τρόμο και την αγωνία που έζησε όλους αυτούς τους μήνες ο 54χρονος ακτιβιστής, με την ανιδιοτέλεια που τον διακρίνει, επιθυμεί να συνεχίσει το έργο του κοντά στους ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.