Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Η Ελλάδα στο ΔΝΤ και το τέλος της Γερμανικής ισχύος

Ακούμε ότι υπερκαλύφθηκε η ανάγκη του ελληνικού δημοσίου για δανεικά ύψους 1,2 δισ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 και 26 εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Απριλίου. Πρόκειται, να σημειωθεί για την πρώτη δημοπρασία που πραγματοποιείται μετά τη συμφωνία για τη χορήγηση δανείου στην Ελλάδα από Ευρωζώνη και ΔΝΤ, η οποία πανηγυρίστηκε από τα ελληνικά media λες αποτελούσε την επιτυχή διέξοδο από την κρίση.Μια ματιά ωστόσο στους αριθμούς που περιγράφουν τα επιτόκια του τελευταίου βραχυπρόθεσμου δανεισμού οδηγεί σε οδυνηρά συμπεράσματα:Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

2 σχόλια:

  1. Τα δημοσιεύματα για τον διαχωρισμό του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό, όπως και το έγγραφο του Αμερικάνου διοικητή του Νατοϊκού Αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης που κηρύσσει το Αιγαίο ως «γκρίζα ζώνη» καθώς επίσης και οι θέσεις που θεωρούν ότι οι Ελληνοτουρκικές συζητήσεις, για τις διαφορές των δυο χωρών ξεπερνούν το θέμα της υφαλοκρηπίδας, προκαλούν έντονες ανησυχίες.
    Επί της ουσίας είναι εξελίξεις που θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και...
    .


    ...διαμορφώνουν επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή. Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα ταξίδια του Πρωθυπουργού στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ δεν μπορούν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες του λαού, γιατί δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα.
    Οι ανησυχίες εντείνονται για τα ανταλλάγματα που φαίνεται ότι έδωσε η Κυβέρνηση σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπέρ της προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.
    Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει το λαό τι δεσμεύσεις ανέλαβε στις αξιώσεις των ΗΠΑ στο Αιγαίο, όσον αφορά την συνεκμετάλλευση του πετρελαίου από την Ελληνική και την Τουρκική πλουτοκρατία, την ένταξη του Αιγαίου στο σχεδιασμό της «αντιπυραυλικής ασπίδας» και στην αξίωση για την νομιμοποίηση των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο. Καθώς επίσης και ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε σχετικά με το «Κυπριακό».
    Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να ενημερώσει το λαό για το ρόλο που ανέλαβε για πιο ενεργητική στήριξη των συμφερόντων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου και την χρησιμοποίηση της FYROM ως χώρα προτεκτοράτου τους για να ελέγχονται από τα αμερικανικά κεφάλαια οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και οι δρόμοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Είναι φανερό ότι η εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων στην περιοχή, εγκυμονεί νέους κινδύνους και βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των λαών της περιοχής.

    ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός, για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα κρίσιμα αυτά ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν είναι μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Στις εκλογές οι πολίτες εμπιστεύονται πρώτα και κύρια πολιτικές και δευτερευόντως πρόσωπα και κομματικούς μηχανισμούς. Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι καλλιστεία. Απαιτεί συμβόλαιο με...

    τον λαό. Το προεκλογικό συμβόλαιο της κυβέρνησης Παπανδρέου έχει παραβιασθεί απολύτως. Στη σημερινή της πολιτική δεν διαθέτει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι μια παράνομη κυβέρνηση (…).
    Δεύτερο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει, γιατί ούτως ή άλλως δεν είναι πραγματική κυβέρνηση της χώρας. Οικειοθελώς παραιτήθηκε από τον ρόλο της. Είναι σκιώδης. Την Ελλάδα την κυβερνά ο Μπαρόζο, ο Τρισέ, ο Όλι Ρεν, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί.
    Τρίτο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί έχει ταπεινώσει σε απίστευτο βαθμό την Ελλάδα.
    Τέταρτο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί ο Γ. Παπανδρέου διατελεί, σε πλήρη σύγχυση ανάμεσα στις πολιτικές του υποχρεώσεις και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.
    Πέμπτο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν υπερασπίστηκε τη χώρα.
    Έκτο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί παρέδωσε τη χώρα μας στα χέρια των πιο ακόρεστων και αναίσχυντων τοκογλύφων.
    Έβδομο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί η πολιτική της είναι όχι ο μόνος δρόμος που υπάρχει, αλλά και ο μόνος δρόμος που οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε αδιέξοδο, που μπορεί να τις σφραγίσει για όλον τον 21ο αιώνα.
    Όγδοο : Πρέπει να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου γιατί είναι προϋπόθεση να αρθούν όλα τα επώδυνα για δημόσιους και ιδιωτικούς εργαζόμενους μέτρα.
    Ένατο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου οφείλει να φύγει ακριβώς γιατί υπάρχει σαφής, συγκεκριμένη, ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική που θα συνεγείρει την κοινωνία, θα την ενεργοποιήσει, θα πυροδοτήσει ένα κίνημα αλληλεγγύης και δράσης.
    Δέκατο: H κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό γιατί δεν έχει καμία απολύτως βάση η άποψη ότι δεν υπάρχει άλλη κυβερνητική εκδοχή. Ασφαλώς και δεν υπάρχει άλλη για όσους βλέπουν τις εξελίξεις εγκλωβισμένοι μέσα στο πλαίσιο και στην αριθμητική του παρακμασμένου σημερινού πολιτικού συστήματος. Η Ελλάδα όμως βρίσκεται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Σε τέτοιες συνθήκες πάντα γινόταν μια πλήρης ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος, είτε μετά από τη χρεοκοπία και την ήττα στις αρχές του 20ου αιώνα, είτε μετά τον εμφύλιο πόλεμο, είτε μετά την πτώση της δικτατορίας. Η αλλαγή είναι αναγκαία και δυνατή μέσα από την Ανατροπή του πολιτικού συστήματος με ένα Μέτωπο ποταμό, που θα ενώνει (τον αριστερό με τον σοσιαλιστικό χώρο, με τη νεολαία, με κάθε πολίτη) όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από την προηγούμενη κομματική τους ένταξη, που πιστεύουν στην Αλληλεγγύη, στη Λαϊκή Κυριαρχία, στην Ανεξαρτησία, στην Προκοπή για την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive