Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΡΥΦΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΜΠΟΛΓΚΕΣΤΑΙΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΙΓ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΑ΄
Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το σχέδιο νόμου τιτλοφορείται «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην οδηγία 2006/123 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις». Δεν τιτλοφορείται «μετάφραση πιστή και αντιγραφή της οδηγίας». Όμως, δεν βλέπουμε σ’ αυτό το σχέδιο νόμου να υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται για προσαρμογή. Λείπει η ελληνική πλευρά. Γι’ αυτό και υπάρχει μια τέτοια γενικευμένη απροθυμία από τους συναδέλφους να μιλήσουν.
Δεν υπάρχει, λοιπόν, νομοτεχνική προσαρμογή. Δεν υπάρχει αντιστοίχιση σε ισχύοντες νόμους. Δεν υπάρχει τροποποίηση των νόμων. Δεν υπάρχουν αλλαγές και θα ακολουθήσουν εκατοντάδες εγκύκλιοι, αντιφατική η μια από την άλλη, και 35 προεδρικά διατάγματα. Αυτό δεν είναι νομοθετική πράξη και δεν είναι διαδικασία κοινοβουλευτικά ορθή.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>ΜΠΟΛΓΚΕΣΤΑΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive