Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΝΔ: Τεράστιο σκάνδαλο τα γερμανικά υποβρύχια

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Το θέμα της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων αποκτά πλέον και τη δικαστική του διάσταση. Δεν φθάνει που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε, με συνοπτικές διαδικασίες, να παραλάβει το υποβρύχιο ‘’ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ’’ με τα γνωστά σοβαρά τεχνικά προβλήματα, δεν φθάνει που αποφάσισε, εν μέσω οικονομικής κρίσης και φορολογικών μέτρων, να παραγγείλει δύο νέα του ιδίου τύπου, κόστους 1 δισ. ευρώ με απευθείας ανάθεση, έρχονται και τα στοιχεία από την Εισαγγελία Μονάχου που λένε πως, ειδικά για τις παραγγελίες των 4 υποβρυχίων τύπου ‘’ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ’’ που συμφωνήθηκαν με τη σύμβαση του 2000, η γερμανική πλευρά χρημάτισε Έλληνες αξιωματούχους με προμήθεια –ρεκόρ ύψους 5%!

Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να παραγγείλει 2 νέα υποβρύχια κόστους 1 δισ. ευρώ μιλήσαμε για τεράστιο θέμα πολιτικής και ηθικής τάξεως. Σήμερα, με τις νέες αποκαλύψεις, το θέμα αποκτά αφετηρία ενός τεράστιου σκανδάλου.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό και την Εθνική Αντιπροσωπεία για κάθε πτυχή της νέας εξελίξεως, που δικαιώνει, δυστυχώς, όλους εκείνους που αντιδράσαμε στην επέκταση μιας τόσο προβληματικής συμφωνίας ». www.antinews.gr

3 σχόλια:

  1. Η Νέα Δημοκρατία και τα "φέρετρα" με τα "πτερύγια"
    ¨
    30-03-2010 18:30:35

    Μια ανακοίνωση η οποία καταδεικνύει τον επιδερμικό χαρακτήρα με τον οποίο προσεγγίζει αυτή τη στιγμή τα κρίσιμα θέματα αμυντικών επενδύσεων η Νέα Δημοκρατία, εκδόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα από τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας του κόμματος Θεόφιλο Λεονταρίδη.

    Σχολιάζοντας το μεγάλο θέμα των γερμανικών υποβρυχίων Τ.214 ο τομεάρχης της ΝΔ δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε, με συνοπτικές διαδικασίες, να παραλάβει το υποβρύχιο ‘’ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ’’ με τα γνωστά σοβαρά τεχνικά προβλήματα», και συνέχισε λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε εν μέσω οικονομικής κρίσης και φορολογικών μέτρων, να παραγγείλει δύο νέα του ιδίου τύπου, κόστους 1 δισ. ευρώ με απευθείας ανάθεση».

    Οι τοποθετήσεις του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ πραγματικά προκαλούν απορία διότι, όσον αφορά τα τεχνικά προβλήματα του υποβρυχίου ‘’ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ’’ ως γνωστό η γερμανική υπηρεσία BWB έχει ήδη δώσει την πιστοποίηση ότι το υποβρύχιο είναι ασφαλές ενώ η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού είχε δηλώσει ότι τα τεχνικά προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί.

    Αντίθετα υπάρχει συγκεκριμένο και αυταπόδεικτο θέμα με το γεγονός ότι ο ‘’ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ’’ χρησιμοποιήθηκε πρακτικά ως πειραματικο-βιομηχανικό πρωτότυπο από την ναυπηγό εταιρεία υπέστη μύριες όσες ανακατασκευές και παρόλα αυτά παραλαμβάνεται ως να επρόκειτο για ένα νέο υποβρύχιο. Τα περί «φερέτρου» και «πτερυγίων» που φύτρωσαν στον ‘’ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ’’ το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δείχνουν μία γραφική εικόνα για τα στελέχη της ΝΔ.

    Όσον αφορά τα σχόλια περί "οικονομικής κρίσης" που έπρεπε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη ναυπήγηση δύο υποβρυχίων της ιδίας κλάσης, αφού παραβλέπει ότι πρόκειται για τροποποίηση μιάς σύμβασης με επιχειρησιακά συμφέροντα, για το Π.Ν., τρόπο, σημειώνουμε το εξής : Η συγκεκριμένη πολιτική θέση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις βασικές αρχές του πολιτικού χώρου που εκφράζει το κόμμα της ΝΔ, οι οποίες είναι απόλυτα κωδικοποιημένες και συμπυκνώνονται στην εξής φράση : Υπεράνω όλων η Πατρίς.

    Που σημαίνει ότι ακόμα και «να μην έχουμε να φάμε», που λέει ο λόγος, πρέπει να εξοικονομούμε κονδύλια για την υπεράσπιση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας.

    Ούτε το ΚΚΕ θα τολμούσε να εκδώσει μια ανακοίνωση που να κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί επενδύει στην ασφάλεια της χώρας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τρίζουν τα κόκαλα του Ευάγγελου Αβέρωφ με τέτοιες λαϊκίστικες και πολιτικώς έωλες ανακοινώσεις.

    Αυτά από τον Θεόφιλο Λεονταρίδη στον οποίο η ΝΔ έχει αναθέσει να αντιμετωπίσει ένα πολιτικό μέγεθος που ακούει στο όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11450&Itemid=131

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ!
    Από τη Νόρα Ράλλη

    Η ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Metaphor Entertainment, LLC ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή της ταινίας “Land Of The Angels”, μια ταινίας που απεικονίζει την εξέγερση του Sonderkommando στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς-Μπιρκενάου, την οποία οργάνωσαν και στην οποία συμμετείχαν 135 ΄Ελληνες Εβραίοι από τη Θεσσαλονίκη. Έχοντας αποκτήσει τα δικαιώματα της αυτοβιογραφίας του Heinz Salvatore Kounio “Α Liter Of Soup and Sixty Grams of Bread” και “Τhe Agony of Greek Jews 1940-1945”, του Steven Β. Bowman, καθηγητή Ιουδαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, ο οποίος θεωρείται αυθεντία παγκοσμίως στην ιστορία των Ελλήνων Εβραίων, ο παραγωγός-σκηνοθέτης Δημήτρης Βόρρης έχει ως στόχο να ξεκινήσει το γύρισμα της ταινίας την άνοιξη του 2011. Το σενάριο γράφτηκε από τον Δημήτρη Βόρρη και το μόνιμο συνεργάτη τού συγγραφέα Μιχάλη Κοκκινάρη: “Πρόκειται για μία από τις πιο ηρωικές σελίδες της παγκόσμιας και της ελληνικής ιστορίας. Οι Έλληνες Εβραίοι είχαν το θάρρος και το κουράγιο να επαναστατήσουν κάτω από απελπιστικές συνθήκες. Δεν παραιτήθηκαν. Δεν έσκυψαν το κεφάλι. Εξεγέρθηκαν. Αυτά τα ιστορικά γεγονότα έχουν εντυπωσιακές ομοιότητες με τον Λεωνίδα και τους 300 Σπαρτιάτες στη Μάχη των Θερμοπυλών. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι σε αυτή την ταινία δεν έχουμε μια στρατιωτική δύναμη ολιγάριθμων γενναίων επίλεκτων εναντίον μίας αυτοκρατορίας, αλλά συνηθισμένους, καθημερινούς ανθρώπους φυλακισμένους, παγιδευμένους, εγκαταλελειμμένους – από τους Συμμάχους, και τους συγκρατούμενούς τους – σε ένα από τα πιο "σκληρά" στρατόπεδα μαζικής εξόντωσης”, δήλωσε από το Λος Άντζελες ο σκηνοθέτης Δημήτρης Βόρρης και συνέχισε: “Ήταν πεινασμένοι, βασανισμένοι, κακοποιημένοι, άρρωστοι, οπλισμένοι μόνο με ένα πανούργο σχέδιο και αυτοσχέδια όπλα, ενάντια στην αυτοκρατορία του Τρίτου Ράιχ. Εξεγείρονται και ανατινάζουν τα κρεματόρια. Πεθαίνουν με τη γαλανόλευκη, τραγουδώντας τον Εθνικό Υμνο. Είναι ήρωες. Είναι Έλληνες”, “Είμαι κατενθουσιασμένος που θα συνεργασθώ με τον Δημήτρη σε μια κινηματογραφική παρουσίαση ενός σημαντικού, αλλά παραμελημένου κεφαλαίου στη χιλιετή ιστορία των Ελλήνων Εβραίων, δηλαδή τον ηρωισμό τους, το δράμα και την αγωνία τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”, είπε ο καθηγητής Steven B. Bowman. Ενώ ο Xάινζ Kούνιο, ένας από τους ελάχιστους επιζώντες του Ολοκαυτώματος από τη Θεσσαλονίκη, που έζησε για να πει την ιστορία του, στα απομνημονεύματά του, “Ένα λίτρο σούπα και εξήντα γραμμάρια ψωμί” (τίτλος πρώτης ελληνικής έκδοσης “΄Εζησα το Θάνατο”), δηλώνει: “Είναι τιμή μου ότι αυτό το βιβλίο ήταν η έμπνευση για την ταινία του Δημήτρη Βόρρη”. “Μητέρα του Ισραήλ”, αποκαλούσαν τότε τη Θεσσαλονίκη, οι Εβραίοι Σεφαραδίτες κάτοικοί της, με περίπου εβδομήντα χιλιάδες άτομα πληθυσμό. Ενός πληθυσμού που “άγγιξε” μόλις τα χίλια άτομα μετά
    το Ολοκαύτωμα.

    Το “καστ” της ταινίας πλαισιώνεται με πολλούς Αμερικανούς και Ευρωπαίους ηθοποιούς και θα ανακοινωθεί το Μάιο στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

    http://fimotro.blogspot.com/2010/03/blog-post_2620.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive