Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

H νέα ανάρτηση της ομάδας ΒΑΝ στα Ελληνικά

Μετά από παράκληση αναγνωστών το ΑΣΕΣ σας παρουσιάζει την νέα προσθήκη της ομάδας ΒΑΝ στα Ελληνικά , όσο το δυνατόν πιο επεξηγηματική και κατανοητή.
Η συγκεκριμένη προσθήκη αναρτήθηκε στο site του Πανεπιστημίου Κορνέλ, στις 9 Φεβρουαρίου 2010 καί είναι μέρος της γενικώτερης δημοσίευσης του καθηγητή Βαρώτσου και της ομάδας του την οποία θα βρείτε ΕΔΩ στά Αγγλικά αυθεντική και ολόκληρη.
Επισημαίνουμε ότι η μετάφραση ενός επιστημονικού κειμένου κρύβει πολλές φορές παγίδες , και για να έχετε απόλυτα πιστή εικόνα της μελέτης , θα πρέπει να ανατρέξετε στην Αγγλική αυθεντική δημοσίευση. Η παρούσα μετάφραση εξυπηρετεί ενημερωτικούς στόχους και μόνο. Mόνο ο καθηγητής και η ομάδα του μπορούν να αποδώσουν ακριβώς το νόημα , εμείς απλά κάνουμε για τους αναγνώστες μας μία φιλότιμη προσπάθεια.
Επίσης ο καθηγητής Βαρώτσος δεν την διένειμε στα Μέσα Ενημέρωσης , αλλά αναρτήθηκε ως καθαρά επιστημονική εργασία σε επιστημονικό χώρο , και απευθύνεται σε επιστήμονες. Που σημαίνει ότι ούτε τον πανικό σπέρνει , ούτε έκανε κάποια πρόγνωση που θα πρέπει να αναμένουμε . Δουλειά κάνει , αξιόλογη , σεμνή και κυρίως για όλους μας.

Σημείωση που προστέθηκε την 9η Φεβρουαρίου 2010:
Αφού παρατηρήθηκε ένα τοπικό μέγιστο του Prob(κ1) με όριο κ1=0.070 για ελάχιστο μέγεθος Μthres=3,1 - με την εμφάνιση ενός γεγονότος ΜL=3,2 στις 15.56 την 15η Ιανουαρίου 2010 - (σεισμός στην περιοχή Ελάτειας)

Συνέβησαν δύο σεισμοί μεγέθους 5.7 και 5.6 (σε κλίμακα Tοπικής ισχύος –ΜL-) στις συντεταγμένες 38.4N 22.0E (συνεπώς εντός της αναμενόμενης περιοχής) στις 15:56 UT την 18η Ιανουαρίου και στις 00:46 UT την 22α Ιανουαρίου 2010 (σεισμοί Ευπαλίου)

Αυτά τα δύο μεγέθη είναι μέσα στα όρια Ms(ATH) ≥6.0 (σύμφωνα με την οποία οι πληροφορίες των SES δημοσιεύονται) εάν ένα λογικό πειραματικό σφάλμα της τάξεως 0.7 γίνει αποδεκτό.

Παρόλα αυτά, αφού το εύρος όλων των δραστηριοτήτων SES που καταγράφηκαν θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν ένα επικείμενο σεισμό μεγέθους που ξεπερνά το Ms(ATH)=6.0, και για να προσδιοριστεί ο χρόνος εμφανίσεως ενός τέτοιου σεισμού, αν υπάρξει, η ανάλυση σε φυσικό χρόνο της σεισμικότητας συνεχίζεται.

Αυτή η ανάλυση που άρχισε στις 04:00 UT την 27η Δεκεμβρίου 2009 , έδειξε ότι στην περιοχή N39.0 38.0 E23.7 21.5 (σχεδόν 200km Χ 100km) ο κρίσιμος παράγων (δηλαδή Prob(κ1) με όριο κ1=0.070 για ελάχιστο μέγεθος Mthres=3.5 ξεπερνάται κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων γεγονότων (22/1/10 Μ=3,8) & (30/1/10 M=4,4) & (7/2/10 M=4,3), το τελευταίο των οποίων (το οποίο παρουσιάζει το δυνατότερο μέγιστο) , συνέβη στις 10:18 UT την 7η Φεβρουαρίου 2010 στις συντεταγμένες 38.6N 23.7E με μέγεθος ΜL=4.3. (σεισμός Ψαχνών)
Αυτό έχει εξακριβωθεί ότι ισχύει επίσης και για μεγαλύτερες περιοχές (διάσταση του χώρου), αλλά δεν είχε ακόμα επιβεβαιωθεί (μέχρι νωρίς το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου 2010) για μικρότερου μεγέθους όρια
Η έρευνα του τελευταίου συνεχίζεται ακόμη, διότι μπορεί να συμβούν τα ακόλουθα:
Βάσει ενός κατά προσέγγιση υπολογισμού, ο κρίσιμος παράγων μπορεί να ακολουθεί ένα μεγαλύτερο "χρονικό παράθυρο" όταν πρόκειται μεγαλύτερα όρια μεγέθους, ενώ για μικρότερα όρια το χρονικό παράθυρο μπορεί να γίνει μικρότερο, ούτως ώστε να επιτευχθεί μία καλύτερη ακρίβεια στον προσδιορισμό του χρόνου εμφανίσεως ενός επικείμενου σεισμού.

1 σχόλιο:

  1. http://www.mindcup.blogspot.com/

    Δείτε το Άλιεν ΝΟ 3

    Ο ξενιστής εξολοθρεύεται ;

    Ποιος επικρατεί ;

    Κλειτοριδεκτομή και ευνουχισμός της χώρας μας.
    Κλειτοριδεκτομή Live
    Κατάλληλο μόνο για τις βουλευτίνες μας
    Σας ευχόμαστε να το απολαύσετε συντόμως .


    http://www.mindcup.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive