Τεράστιος διάλογος έχει αναπτυχτεί ανά τους αιώνες σχετικά με το εάν η πένα υπερέχει σε ισχύ του ξίφους ή αν ισχύει το αντίστροφο. Η συζήτηση αυτή φαίνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μεταφερθεί στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ καθώς οι δύο κυριότεροι διεκδικητές της θέσης του Προέδρου της γαλάζιας νεολαίας, Α. Παπαμιμίκος και Κ. Χατζής, φανέρωσαν τα πρώτα δείγματα της στρατηγικής τους στην έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου στα Γιάννενα.
Ο Α. Παπαμιμίκος έδειξε πως θα κινηθεί με το ξίφος.
Με τη θορυβώδη συνοδεία των υποστηρικτών του από τη Θεσσαλονίκη, έδωσε απαντήσεις για την δικαστική του περιπέτεια ως μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ την περίοδο που υπήρξε σύμβουλος του Υπουργού Ε. Στυλιανίδη και απάντησε σε όσους τον κατακρίνουν για τη ΟΝΝΕΔ ΑΕ τονίζοντας την ανάγκη της νεολαίας να αποκτήσει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Παράλληλα, ανέλυσε τους άξονες λειτουργίας της νέας ΟΝΝΕΔ όπως την επιθυμεί, την ανάγκη για δημοκρατικότητα και συμμετοχή. Δεσμεύτηκε πως θα αναλύσει και θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις του για την νεολαία κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου ενώ δεν δίστασε να προτείνει την οριοθέτηση ανώτατου ορίου θητειών στις πολιτικές θέσεις της νεολαίας. Συγκινητική υπήρξε η στιγμή που ανέλυσε τις πολιτικές θέσεις από τις οποίες ο ίδιος υπηρέτησε τη νεολαία από το 1999.
Σύνθημα του: Αξίζουμε Περισσότερα.
Ο Κ. Χατζής κινήθηκε με την πένα.
Ανέλυσε με ηρεμία το όραμα των νέων ανθρώπων για την ΟΝΝΕΔ των αξιών, του ήθους και της πολιτικής. Ζήτησε από όλους μαζί να συνδιαμορφώσουν το όραμα για μία παράταξη που θα ενσωματώνει και θα αξιοποιεί όλες τις απόψεις, που θα συνθέτει και θα παράγει , για μια παράταξη που θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του παρελθόντος, καλή και κακή, για να μπορέσει με αποτελεσματικότητα να υπερασπίσει την δοκιμαζόμενη από την κρίση νέα γενιά ανθρώπων.
Τόλμησε να προτείνει το ασυμβίβαστο μεταξύ εκλεγμένων στο εκτελεστικό της ΟΝΝΕΔ μελών και εργαζομένων σε πολιτικά γραφεία βουλευτών και πολιτευτών του κόμματος. Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε ζητήματα εσωτερικής οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ. Ανέπτυξε τις θέσεις που πρέπει να έχει μία σύγχρονη παράταξη για ζητήματα που απασχολούν όλους τους νέους. Ενωτικός στις τοποθετήσεις του και μετριοπαθής στην στάση του απέφυγε να ανεβάσει τους τόνους και να οξύνει την αντιπαράθεση με τους συνυποψήφιους του κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων στην αίθουσα.
Σύνθημα του: Η Πολιτική στο Προσκήνιο.
Με την Πένα ή το Ξίφος, οι Χατζής και Παπαμιμίκος ξεχώρισαν μακράν των άλλων δύο συνυποψήφιων τους Β. Αξιώτη και Κ. Ιωάννου.
Ο δρόμος για την ανάδειξη επόμενου Προέδρου στην ΟΝΝΕΔ είναι ακόμα μακρύς και σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον. Όλα δείχνουν πως η εκλογική αναμέτρηση θα εξελιχτεί σε ντέρμπι για δύο και μένει να δούμε αν τα στελέχη του Κ. Χατζή, θα πείσουν τη νεολαία ή αν θα επικρατήσουν οι υποστηρικτές του Α. Παπαμιμίκου. Πάντως η νεολαία που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και βιώνει σκληρότερα από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα τα επίπονα κυβερνητικά μέτρα…διαθέτει και κρίση και μνήμη.
Έλεος με τις φτιαχτές εικόνες…. Και την ανάλωση στην παραπολιτική………..
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβάζοντας την ανάρτηση αναρωτήθηκα εάν αυτός ο ΟΝΝΕΔίτης Παρατηρητής, παρατηρούσε όντως το σωστό προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ στα Ιωάννινα.
Μετά το τέλος αυτού του προσυνεδρίου πραγματικά απόρησα με τα όσα κατά καιρούς έχω διαβάσει για τον Κώστα Χατζή. Απόρησα με τη δύναμη αυτής της φτιαχτής εικόνας που ακόμη και σε μένα κατάφεραν να επιβάλλουν. Δυστυχώς όμως για κάποιους, ο επόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θα πρέπει να έχει λόγο. Λόγο με ουσία, με νόημα και όχι με γενικολογίες περί ιδεολογίας. Όλοι είμαστε ιδεολόγοι κ. Χατζή, για να είμαστε και να προσφέρουμε σε αυτή την ιστορική νεολαία. Δεν χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο να μας δείξει την ιδεολογική μας βάση, την ξέρουμε. Χρειαζόμαστε κάποιον να μας λύσει προβλήματα που μας απασχολούν. Καλώς ή κακώς η πολιτική δεν είναι μόνο θεωρία αλλά και πράξη.
Από όσο διαβάζω σύμφωνα με την κρίση του συγγραφέα, ο Κώστας Χατζής ανέλυσε με ηρεμία τις προτάσεις του και κράτησε μετριοπαθή στάση (απέφυγε να ανεβάσει τους τόνους και να οξύνει την αντιπαράθεση με συνυποψήφιους)…… Σε ποια αίθουσα ήσασταν εσείς κ. παρατηρητή; Στη δίπλα;
Ο Κώστας ο Χατζής δεν ήταν αυτός που με το που ανέβηκε στο βήμα ξεκίνησε με την ειρωνική ατάκα «Μιας που ξαναγνωριζόμαστε είμαι ο Κώστας ο Χατζής…» αναφερόμενος στην δήλωση που έκανε προηγουμένως ο άλλος συνυποψήφιος για τις κατηγορίες περί καταδίκης του;;
Ο Κώστας ο Χατζής δεν ήταν αυτός που κουνούσε το χέρι του επιδεικτικά προς την άλλη πλευρά λέγοντας πως δεν είναι αυτός που έχει σχέσεις με ΜΚΟ.
Ο Κώστας ο Χατζής δεν ήταν αυτός που ασχολήθηκε και αναφέρθηκε ειρωνικά και πάλι για τις προτάσεις που έχει κάνει άλλος συνυποψήφιος του για συγκεκριμένα ζητήματα όπως το Πανεπιστημιακό άσυλο, το ΑΦΜ για την οργάνωση, οι θητείες στα όργανα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κτλ..;
Πότε ακριβώς απέφυγε να ανεβάσει του τόνους Ο Κώστας Χατζής γιατί μόνο αυτό κατάφερε να κάνει σε όλη την ομιλία του.. Να γίνει προκλητικός και εριστικός…... Να πωρώσει ακόμη περισσότερο τον δικό του κόσμο και να μη πείσει κανέναν άλλο.. Αυτό είναι πολιτική κ. Χατζή;;; Το να κίνησε μόνο στο κλίμα ΑΝΤΙΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ;;; Το ξέρω ότι σε βοηθάει πολύ αυτό, αλλά μέχρι πότε;;; Πότε θα μας πείτε τις προτάσεις σας; Τις συγκεκριμένες προτάσεις που θέλει ο κάθε νέος να δει και να αξιολογήσει; Έως πότε θα ασχολείστε με το τι έκανε ο ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ και τι δεν έκανε;;; Φτάσατε μέχρι και στο σημείο να τα πείτε και δημόσια στο συνέδριο.. Για να φανεί πιο πολύ το μένος σας απέναντι του…
Αυτό είναι πολιτική του 2010 ;;; Πολιτική από νέους και άφθαρτους ανθρώπους σαν και εσάς;; Τότε τι περιμένουμε όλοι μας από τους άλλους, τους μεγαλύτερους πολιτικούς;;; πάει αυτή η χώρα μπροστά;;;