Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

AΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ:«Ασπίς Πρόνοια και Εγγυητικό Ταμείο Κλάδου Ζωής»


Ερώτηση

Προς τον Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών


Είναι γνωστό το πρόβλημα της ασφαλιστικής εταιρείας «Ασπίς Πρόνοια», το οποίο συνεχίζει να ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και κατ’ επέκταση την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά στο σύνολό της, εφόσον αυτή στηρίζεται αποκλειστικά στην πίστη του πολίτη προς τον πολυτιμότατο αυτό θεσμό.

Με βάση πρόσφατες πληροφορίες, ο επόπτης χαρτοφυλακίου της εταιρείας εκτιμά το έλλειμμα των αποθεματικών της σε 300 εκ.€ περίπου, ίσως και παραπάνω. Το άνοιγμα αυτό δεν είναι, βεβαίως, άμεσα απαιτητό ασφαλισμένο κεφάλαιο, αλλά αφορά το σύνολο του χαρτοφυλακίου, το οποίο, ως γνωστόν, ωριμάζει και αποδίδει καρπούς –ασφαλιστικές απαιτήσεις- σε βάθος χρόνου.

Ως εκ τούτου, τα υφιστάμενα αποθεματικά της εταιρείας επαρκούν για την συστηματική εξυπηρέτηση των επειγουσών απαιτήσεων, για ένα αρκετά σημαντικό χρονικό διάστημα, ίσως αρκετών ετών. Σήμερα, όμως, η μη εξυπηρέτηση των επειγουσών αυτών περιπτώσεων έχει δημιουργήσει μείζονα κοινωνικά προβλήματα, τεράστια θέματα υγείας των ασφαλισμένων και πολλές οικονομικές καταστροφές.

Έτσι, όπως συνομολογείται, μάλιστα, από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, η λύση του προβλήματος θα μπορούσε να προκύψει από τη σύσταση και λειτουργία ενός Εγγυητικού Ταμείου κλάδου ζωής, στο οποίο θα συνεισφέρουν όλα τα ενεργά συμβόλαια του κλάδου, για να τύχουν, άλλωστε, κατ’ αυτόν τον τρόπο και εγγύησης – εξασφάλισης – από οποιαδήποτε μελλοντική περιπέτεια ανάλογη εκείνης της «Ασπίς Πρόνοια».

Ερωτάται, λοιπόν, ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία του εν λόγω Εγγυητικού Ταμείου, προκειμένου να ανακάμψει η αξιοπιστία και η σταθερότητα της κλυδωνιζόμενης ασφαλιστικής αγοράς;

2. Στην περίπτωση που θεσμοθετηθεί το Εγγυητικό Ταμείο, με ποιους τρόπους προτίθεται η Κυβέρνηση να το ενισχύσει οικονομικά, δεδομένης της διαχρονικής ευθύνης του κράτους για την πλημμελή εποπτεία ενός εξαιρετικά ευαίσθητου χρηματοοικονομικού κλάδου, που επηρεάζει την ποιότητα ζωής εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive