Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Τα 40 παλικάρια του Αλέκου


Στην πρόταση Αλαβάνου για δημιουργία μετώπου ανατροπής  και  αλληλεγγύης  αντέδρασε ο  ΣΥΝ, στελέχη του  οποίου μίλησαν  για μοντέλο  παλαιομοδίτικης   στρατηγικής και  υπενθύμισαν πως  τη συγκρότηση  του  μετώπου την  πρότεινε και ο Αλέξης Τσίπρας  προ ημερών


Την πρότασή του για τη δημιουργία ενός μετώπου ανατροπής και αλληλεγγύης παρουσίασε χθες ο Αλέκος Αλαβάνος δίνοντας στη δημοσιότητα κείμενο που φέρει τις υπογραφές 40 στελεχών της Αριστεράς.

Η Κουμουνδούρου υποβάθμισε χθες τόσο το περιεχόμενο του κειμένου όσο και τη δύναμη των υπογραφών που το συνοδεύουν σχολιάζοντας ανεπισήμως ότι δεν υπήρξε καμία έκπληξη. Την ίδια ώρα παράγοντες του κόμματος παρατηρούσαν ότι τη συγκρότηση του μετώπου την πρότεινε και ο Αλέξης Τσίπρας προ ημερών καλώντας σε συστράτευση τους οικολόγους, τους αριστερούς σοσιαλιστές και την ηγεσία του ΚΚΕ, ενώ χαρακτήριζαν τις προτάσεις Αλαβάνου σε σχέση με το μοντέλο της αντιπολίτευσης που προτείνει ως παλιομοδίτικης στρατηγικής και ανάλυσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έγιναν κάποιες υπόγειες κινήσεις από το Αριστερό Ρεύμα του Συνασπισμού που αποσκοπούσαν στο να ανακόψουν την εμφάνιση υπογραφών δικών τους στελεχών στο κείμενο του Αλέκου Αλαβάνου. Αυτό επετεύχθη και με αρθρογραφία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην «Κυριακάτικη Αυγή», αλλά και με κατ΄ ιδίαν επαφές που είχε η ηγεσία του Ρεύματος με στελέχη της συγκεκριμένης τάσης που διάκεινται φιλικά απέναντι στον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού.

Ο Αλ. Αλαβάνος μίλησε χθες για την αναγκαιότητα μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας με επίκεντρο την Αριστερά, ζήτησε την οργάνωση μιας αντιπολίτευσης δομικής, κινηματικής, ενωτικής, στοχαστικής και ανατρεπτικής, όπως επίσης και οραματικής για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «είμαστε ταγμένοι υπέρ ενός ΣΥΡΙΖΑ πολύπλευρου, ενωτικού, με δημοκρατική συγκρότηση και λειτουργία» και παράλληλα απευθύνθηκε «στους συντρόφους και τις συντρόφισσες από το ΚΚΕ, την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά που έχουν διαρκή και γόνιμη παρουσία στο κίνημα», σε φίλους αυθεντικών ριζοσπαστικών οικολογικών πρωτοβουλιών καθώς και σε μεγάλο τμήμα του σοσιαλιστικού χώρου.

Ποιοι υπογράφουν
Το κείμενο Αλαβάνου υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Νάντια Βαλαβάνη, Αντώνης Νταβανέλλος, Δήμος Τσακνιάς, Ρούντι Ρινάλντι, Μάνια Παπαδημητρίου, Περικλής Κοροβέσης, Γιάννης Θεωνάς, Νίκος Γαλάνης, Βένιος Αγγελόπουλος, Στρατής Πλωμαρίτης, Γιώργος Σαπουνάς, Μαρία Μπόλαρη.

Στην πολιτική πλατφόρμα Αλαβάνου αντέδρασε η Ανανεωτική Πτέρυγα της Κουμουνδούρου η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το περιεχόμενο της πλατφόρμας επιβεβαιώνει τη συγκρότηση ενός πόλου συνιστωσών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Συνασπισμό. «Η πολιτική αυτή πλατφόρμα αποτελεί μία ολοκληρωτική επιστροφή στα ανεπαρκή στερεότυπα του παρελθόντος της Αριστεράς για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών εξελίξεων» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Και προστίθεται: «Τώρα επιβεβαιώνεται το μέγα λάθος που διαπράττει η ηγεσία του ΣΥΝ όταν δεν αντιμετωπίζει το πραγματικό ζήτημα που είναι οι προβληματικές σχέσεις ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ και περιορίζεται στην αναζήτηση εσωτερικών εχθρών στο κόμμα».
ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΜΕ ΣΥΝ
Οι προτάσεις Αλαβάνου σε σχέση με το μοντέλο της αντιπολίτευσης που προτείνει είναι παλιομοδίτικης στρατηγικής και ανάλυσης, λέει ο ΣΥΝ

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4559605

3 σχόλια:

  1. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ.
    ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μόνος δρόμος η ριζοσπαστικοποίηση και η καθαρότητα λόγων και επιχειρημάτων...

    δεν κατάλαβα, μπορείς κάποιος πειστικά να μου εξηγήσει, με όρους πολιτικούς, τη μακροβιότητα του τυχοδιωκτικού ΚΚΕ?

    τη διάρκεια του ασπόνδυλου ΣΥΡΙΖΑ?

    ΜΌΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΛΗΜΑ...

    τι να κάνουμε που στενοχωριέται ο Αντώνης και οι συν αυτω?Η κοινωνία άλλαξε...Η ραφιναρισμένη Δεξιά που εκπροσωπεί είναι πολιτικά ανεπαρκής και διόλου ριζοσπαστική..

    όσο για το ΠΑΣΟΚ η μετάλλαξή του σε κόμμα των μεταναστών είναι πρό των πυλών

    Αντισταθείτε....

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ LIFE STYLE ΜΟΛΟΤΟΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ..ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΞΕΠΑΤΩΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive