Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Δύο δρόμοι μπροστά στον Αντώνη Σαμαρά


Γράφει ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΩΝΤΑΣ

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας


Υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι μπροστά σου:


Εκείνος ο διάπλατος και καλοστρωμένος, που αν τον επιλέξεις θα σε οδηγήσει στην ασφάλεια ενός ακόμα περιφερειάρχη της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.


Κι ο άλλος, ο δύσβατος, με τους ληστές να παραμονεύουν πίσω απ’ τα δέντρα, με θηρία, παγίδες κι όλα τ’ άλλα πρεπούμενα ενός σωστού εφιάλτη.

Μιά χαρά κι εκατό λαχτάρες σε κάθε βήμα. Αλλά για δες σε ποιούς ομοιάζουν αυτές οι χαρές οι λιγοστές. Έχουνε το πρόσωπο το φωτισμένο εκείνων των Ελλήνων που τους λένε ανώνυμους οι δυσώνυμοι και που θα σου σφίγγουν το χέρι με καμάρι και χαρά. Όχι για να λένε μετά στο καφενείο πως άγγιξαν τον αρχηγό, αλλά πως ένας δικός τους ανοίγει δρόμους για να τρέξουν τα όνειρά τους.

Και στο τέλος του δρόμου του κακοτράχαλου, αν τον διαβείς μέχρι να παραδώσεις την σκυτάλη στον επόμενο τρελλό, θα σε περιμένουν για να σ’ αγκαλιάσουν, εκτός από τα χαμόγελα των εκατομμυρίων αφανών που σηκώνουν την Ελλάδα, κι εκείνοι οι παλιοί ηγέτες που μεγάλωσαν ετούτη την Πατρίδα, που την έθρεψαν μ’ αίμα κορμιού και ψυχής και δεν τράφηκαν από τις σάρκες της. Εκείνοι που τους λέμε εθνικούς ηγέτες και τους φέρνουμε στη θύμησή μας με το αχ της νοσταλγίας κι όχι με τα ωχ της τρομάρας σαν κάποιους άλλους, τρομάρα τους. Κερδίσανε επάξια μιά θέση στις καρδιές των Ελλήνων και στις χρυσές σελίδες της Ιστορίας μας, διότι δεν αγνάντευαν πότε θα φανούν οι συγκυρίες και οι ευκαιρίες, αλλά τις φανέρωσαν με το σπαθί τους.

Θα σε περιμένει κι ο Αριστοτέλης Νικομάχου. Αν τελικά, παρά τα όσα μαντεύουν οι οιωνοσκόποι για την πορεία σου, εσύ επιλέξεις τον κακοτράχαλο τον δρόμο, καλό θα ήταν να κλείσεις στην ψυχή σου την περγαμηνή με τα λόγια του, για να τα βάζεις στις πληγές απ’ τα πολλά χτυπήματα που θα δεχτείς.

Αρετά, πολύμοχθε γένει βροτείω

θήραμα κάλλιστον βίω.

Σας πέρι παρθένε μορφάς

και θανείν, ζηλωτός εν Ελλάδι πότμος

και πόνους τλήναι

μαλερούς τε ακάμαντας.

Για εκείνους που σε ανέδειξαν με την ψήφο τους στην ηγεσία του ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και για όλους τους Έλληνες, είναι σημαντικό να γνωρίζουν μέχρι που φτάνει η φημολογούμενη συναίνεσή σου με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αν, δηλαδή, επεκτείνεται και σε όσα καθ’ υπόδειξη των φυλάρχων του παγκόσμιου χωριού σχεδιάζει για να κοντύνει την Ελλάδα. Όπως για παράδειγμα μιά Παιδεία για τα Ελληνόπουλα που θα τα μάθει ότι οι πρόγονοί τους συγκαταλέγονται στους αχρειότερους της Ιστορίας, σύμφωνα με τα πιστεύω της γραμματέως του υπουργείου Παιδείας που συμπεριλαμβάνει στα απαραίτητα μέτρα για τον αφελληνισμό μας και την παράδοση στην πυρά του βιβλίου της προγιαγιάς σου, Πηνελόπης Δέλτα, «Για την Πατρίδα».

Υπήρχε μέχρι χθες και τρίτος δρόμος μπροστά σου. Εκείνος του παπατζή. Αλλά κάποιοι Έλληνες του έβαλαν φουρνέλο και τον έκλεισαν. Ανάμεσά τους κι αυτοί που σε ανέδειξαν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Γρηγόρης Δημ. Ρώντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive