Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ο ναύαρχος Λυμπέρης από την Κατερίνη :"Κρυμμένη η τότε πολιτική ηγεσία της Ελλάδας στην κρίση των Ιμίων"

Στην Κατερίνη μίλησε απόψε ο ναύαρχος ε.α και επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ Χρήστος Λυμπέρης, καλεσμένος της σχολής γονέων Κατερίνης, με θέμα : "Χειρισμοί κρίσεων - ΊΜΙΑ 14 χρόνια μετά..."
Ο ναύαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων με γλαφυρό τρόπο στην κρίση της 30ης Ιανουαρίου του 1996, όταν η ανυπαρξία της τότε πολιτικής ηγεσίας επέτρεψε τους Τούρκους να κάνουν επέμβαση και να καταλάβουν ελληνικό έδαφος, καθιστώντας από τότε τα Ίμια γκρίζα ζώνη.
"Η τότε πολιτική ηγεσία ήταν κρυμμένη και διαπραγματεύονταν με τους Αμερικάνους" είπε ο ναύαρχος, "ενώ οι ένοπλες δυνάμεις περίμεναν εντολές για να χτυπήσουν τους Τούρκους και είχαν τη δυνατότητα τότε να καταφέρουν ισχυρότατο πλήγμα στον εχθρό". Άλλα οι πολιτικοί της τότε κυβέρνησης δεν ήθελαν με τίποτα να επέλθει σύγκρουση, αφού ο τότε υπουργός εξωτερικών έλεγε ότι τη σημαία που υπέστειλαν οι Τούρκοι από τα Ίμια θα πούμε ότι την πήρε ο αέρας και αργότερα ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης βγήκε να ευχαριστήσει τους Αμερικάνους από το βήμα της ελληνικής βουλής για τη βραδιά της ντροπής. "Κανένας από την κυβέρνηση δεν εμφανίσθηκε στο πεντάγωνο κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων με τους Τούρκους, ενώ μάταια οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις περίμεναν εντολές" τόνισε ο ναύαρχος.

4 σχόλια:

  1. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΝΑΥΑΡΧΟ ΛΥΜΠΕΡΗ!!

    ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ,ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΗ,ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΑΝΔΡΕΟΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟ,ΠΟΥ ΔΙΩΧΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΒΟΥΡ

    ΝΑΥΡΧΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

    ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα τα οσα μας λεγειο γενναιωτατος Ναυαρχος , που τοτε οντας αποστρατος στο εκετελεστικο του ΠΑΣΟΚ επανηλθε στην ενεργο υπηρεσια και ανελαβε τα καθηκοντα ΑΓΕΕΘΑ με την γνωστη τραγικη καταληξι..

    Το ερωτημα ειναι:Γιατι ο Αρχηγος περιμενε εντολες απο κοιλαραδες και μη πολιτικους που απουσιαζανν( πιθανως λογω ευκιλιοτητος) και δεν εδωσε εντολες ως ωφειλε αφου ΑΡΧΗΓΟΣ και οχι ναυτοπαις ητο.

    Εφοβειτο μην χαση την θεσι του?
    Μα την εχασε ουτως ή αλλως και μαλιστα ατιμωτικα για αυτον και την Ελλαδα..

    Θεωρω ατυχεστατη την πρωτοβουλια των γονεων της κατερινη να καλεσουν τον αποτυχοντα που δεν συνετισθηκε εκ της αποτυχιας του να ομιληση περι διαχειρισεως κρισεων..
    Ββεβαιως θα συμφωνησω οτι περισστερα μαθαινει κανεις απο αποτυχοντας παρα απο επιτυχοντες., Αρκει οι πρωτοι να εχουν διδαχθεΙ απο την αποτυχια τους και να μην την χρησιμοπουν ως καθαρτηριο.. και ως παρασημο!!!

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Λυμπερη στο στηθος τοτε ειχες ραμμενο το εθνοσημο,απο εκει επαιρνες εσυ διαταγες,οχι απο τον Σημιτακο και τον Παγκαλο.
    Τωρα οτι κι αν μας λες ειναι αργα πια,περασες σαν δειλος και σαν αναξιος αρχηγος του Ελληνικου Στρατου στα καταστιχα της Ιστοριας.Για να μην πω και προδοτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιασων

    19 Ιανουαρίου 2010 4:23 π.μ. &

    hellraiser είπε...
    ....................

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!

    ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ.

    ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ.

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΟΝΩΣ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ(ΜΕ ΑΔΕΙΑ)ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ Η ΟΧΙ.

    ΟΜΩΣ Ο ΧΕΣΤΗΣ Ο ΑΑΡΟΝ ΑΒΟΥΡΗΣ (ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΗΣ)ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΟ Ο.Κ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΠ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ. ΑΛΛΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ.

    ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΤΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

    ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ.


    ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΗΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!

    Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive