http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1764087
Γράφει ο "ΙΑΣΩΝ"
Επισημαίνεται η μονοπώλησι της διαρκείας τριών ωρών ακροάσεως του Νεου Επιτροπου στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής . Εκει προς καταπληξι ολων ετεθη το ερωτημα του κινδυνου αποχωρησεως της Ελλαδος από την Ευρωζωνη..την οποιαν αποχωρησι χωρις να αποκλειση ο κος Ρεν, ειπε ότι δεν θα ηταν η λυσι..
Σε ερώτηση εάν εφαρμόσει τις κυρώσεις που προβλέπει το Σύμφωνο εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση της Ελλάδας, δεν απέκλεισε τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου έχει στη διάθεσή του για επιβολή κυρώσεων, αλλά τώρα πρέπει να αναπτύξουμε άμεση δράση για να αποφύγουμε επιδείνωση της κατάστασης και να επιτευχθεί δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα, κατέληξε.
Ενώ σε ε άλλη ερώτηση για το αν η περίπτωση της Ελλάδας απειλεί το ευρώ [EUR=X] και την Ευρωζώνη απάντησε ότι το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι πολύ σοβαρό, ιδιαίτερα για την ίδια και τους Ελληνες πολίτες, αλλά επίσης μπορεί να επηρεάσει όλη την ευρωζώνη. Δεν είναι τόσο σοβαρό ακόμη που να απειλήσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, γι' αυτό είναι απόλυτα επείγον η κυβέρνηση και η Βουλή να υιοθετήσουν ένα πρόγραμμα με απτά μέτρα, ανέφερε.
Λιγες ωρες αργοτερα η Καθημερινη δημοσιευει ανταποκρισι του αναποκριτου
κου Θαναση Γκαβου
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/01/2010_317877
με τιτλο «Ελλάδα, όπως Αργεντινή»
Και αναλυει αρθρο του αναλυτή του αμερικανικού ινστιτούτου δημόσιας πολιτικής American Enterprise Institute και επί χρόνια οικονομολόγου του ΔΝΤ, Ντέσμοντ Λάκμαν, που δημοσιευεται στην Financial Times:
Χωρις μισολογα ο Ντεσμοντ Λακμαν επιβεβαιωνει και θεωρει πολύ πιθανή την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εντός των επόμενων δύο ή τριών ετών Ενώ ο Αμερικανός οικονομολόγος εκτιμά ότι η Ελλάδα ακολουθεί πιστά την πορεία που οδήγησε την Αργεντινή στην πτώχευση πριν από λίγα χρόνια. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως επισημαίνει, ήταν η υιοθέτηση μίας σταθερής ισοτιμίας για το νόμισμα της χώρας, με την Ελλάδα να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα υιοθετώντας το ευρώ. Το δεύτερο βήμα είναι η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής που δε συνάδει με τις απαιτήσεις του νομισματικού διακανονισμού που έχει αποδεχθεί η χώρα, με τον κ. Λάκμαν να αναφέρεται στο υπερβολικό έλλειμμα και χρέος της Ελλάδας κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κριτηρίων.
Βεβαιως μονο Το σταλινικο κκε και η παναγια του περισου ( στο μικρο κρεμλινο) και τα καλοπαιδα του ΠΑΜΕ, μπορει να επιχαιρουν.
Αλλα που να την ψαξουμε την λογικη?
Στα Ταξιδια των εβδομηκοντα και.., στην Κοπεγχαγη για να λυσουν το βιοκλιματικο ενώ εδώ χανομαστε?
Στην φουσκα της πρασινης «αναπτυξης» που γελουν και τα σαλιγκαρια? Κια οι Αγελαδες?
Κοινη διαπιστωσι..Στα χειλη ολων μας..
Μα πανω από ΟΛΑ κοινη ΛΟΓΙΚΗ
Ιασων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.