Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Νύχτα θα το περάσουν το νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες και εμείς ακόμα θα μαζεύουμε υπογραφές.
http://ventetta.blogspot.com/2010/01/blog-post_34.html

Τμήματα από το άρθρο:
«Η κυβέρνηση έχει την εικόνα πως ο μεγάλος θόρυβος πέρασε και πως, σε γενικές γραμμές, δεν καταγράφηκε κάποιο ισχυρό και συνεκτικό μπλοκ αντίδρασης αντίστοιχο της «κρίσης των ταυτοτήτων», ούτε καν αντίστοιχο της διαμάχης για το βιβλίο Ιστορίας της Εκτης Δημοτικού.»

Θεωρεί δηλαδή, πως οι συνεχόμενες αντιδράσεις μας για απαίτηση Δημοψηφίσματος στο συγκεκριμένο θέμα, είναι άνευ ουσίας και κατώτερες από τις αντιδράσεις για άλλα πιο «ασήμαντα» θέματα!.. Θεωρεί δηλαδή πως .. απλά κάναμε ότι κάναμε για να βαυκαλιστούμε.

Διαβάζουμε παρακάτω:
«Μάλιστα, για να εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση τη «δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας» συζητήθηκε η πιθανότητα να επισπευσθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου στις αρχές της εβδομάδας που έρχεται. Τελικά, αποφασίστηκε πως, λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα του επικεφαλής της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κ. Γκουτιέρες, δεν θα υπήρχε ο αναγκαίος χρόνος.»

Δηλαδή, ενώ θεωρεί ότι ουσιαστικά δεν αντιδράσαμε καθόλου, ΒΙΑΖΕΤΑΙ να περάσει το νομοσχέδιο - γνωρίζοντας ότι είμαστε σε φάση προθέρμανσης. Ευτυχώς το νομοσχέδιο, δεν θα κατατεθεί αυτή τη βδομάδα γιατί δεν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος (!!).

Αυτό όμως μας δείχνει πως μας βλέπει το ΠΑΣΟΚ, και πως βλέπει την θέλησή μας για Δημοκρατικές διαδικασίες - δημοψήφισμα προς το σημαντικό εθνικό αυτό θέμα της χώρας.

Είναι βέβαια απορίας άξιο, γιατί κάναν την internet-ική διαβούλευση, όταν θεωρούν ότι το νομοσχέδιο είναι έτοιμο προς κατάθεση ακόμα και αυτή την εβδομάδα(!!!) - χωρίς να έχει ακουστεί πουθενά κάποια αλλαγή που προέκυψε. Η διαβούλευση φαίνεται ήταν μέθοδος, ώστε να πιαστούν από εκεί τα ΜΜΕ και να το θεωρήσουν το ύψιστο επίπεδο αντίδρασής μας, υπονομεύοντας οποιαδήποτε άλλη κίνησή μας, διαμαρτυρία μας και απαίτηση για Δημοψήφισμα. Πρακτικά, η διαβούλευση δεν είχε καμία άλλη σημασία!!! - ήταν απλά ένα όπλο απέναντί μας, για χρήση από τα ΜΜΕ!

Ο μόνος τρόπος λοιπόν, για να αντιδράσουμε ΕΝΤΟΝΑ, είναι με φυσική παρουσία - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!.. Διαδηλώσεις όμως δεν γίνονται χωρίς οργάνωση! Και οργάνωση τέτοιου επιπέδου, έχουν -κατά την γνώμη μου- μόνο κομματικοί ή κοινωνικοί οργανισμοί.

Ας καλέσουμε λοιπόν ο καθένας, τον οικείο του κομματικό ή κοινωνικό οργανισμό, στο να διοργανώσει ΓΡΗΓΟΡΑ (μες την εβδομάδα αν γίνεται) ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ διαδηλώσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι διαδηλώσεις στις 30/1 και 6/2, πέρα από το ότι αποτελούν «προθέρμανση» αναφέρονται σε διαφορετικό θέμα, οπότε θα αγνοηθούν από το ΠΑΣΟΚ που ΒΙΑΖΕΤΑΙ να περάσει το νομοσχέδιο, πιάνοντας μας απροετοίμαστους!

Αν οργανωθούν και διαδηλώσουν ξεχωριστά από 10-20-30 άτομα - και αυτό το κάνουν συχνά, πιθανόν οι διαδηλώσεις θα πάρουν δυναμικότητα και θα δώσουν γερό κτύπημα στο ΠΑΣΟΚ, περί του θέματος Δημοψηφίσματος για Ιθαγένεια. Σε αυτή την περίπτωση, θα παρακαλούσα τον οποιοδήποτε γνωρίζει από οργάνωση διαδηλώσεων - ή συγκεντρώσεις ομάδων ενημέρωσης σε πλατείες κτλ(;) -, να ενημερώσει το ποιές είναι οι απαραίτητες νομικές ενέργειες! (Πρέπει να ενημερωθεί κάποιος Δήμος και να δώσει άδεια; Κάτι άλλο;)..

Αν συμφωνείτε, προωθείστε το!...

6 σχόλια:

  1. Εχεις απόλυτο δίκιο συνέλληνα.
    Το θέμα με τις υπογραφές εχει ¨βαλτώσει¨. Εχει μπερδευτεί και ο κόσμος με τα διαφορετικά σημεί και τρόπους συλλογής τους.
    Πρέπει να υπάρξη ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ.
    ΓΡΗΓΟΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν γινεται με υπογραφες και φρου φρου παιδες. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΜΑΓΚΑΚΙΑ..ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον Ριχάρδο .
    Ριχάρδε , ήρθε η ώρα σου να παραιτηθείς , έτσι ώστε να μην υπογραφή ,
    κανένα νομοσχέδιο από εσένα .
    Και έτσι το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό
    δεν θα περάσει .Παραιτήσου με το καλό ,γιατί αν δεν παραιτηθείς πρέπει να κυκλοφορείς με δυο τάγματα για να σε φυλάνε εσένα και την οικογένεια σου ,υπάρχουν και αρχεία για εσένα .
    Σήκω και φύγε, με το καλό λοιπόν και σταμάτα
    να υποστηρίζεις και εσύ τους κολομετανάστες σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον Ριχάρδο .
    Ριχάρδε , ήρθε η ώρα σου να παραιτηθείς , έτσι ώστε να μην υπογραφή ,
    κανένα νομοσχέδιο από εσένα .
    Και έτσι το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό
    δεν θα περάσει .Παραιτήσου με το καλό ,γιατί αν δεν παραιτηθείς πρέπει να κυκλοφορείς με δυο τάγματα για να σε φυλάνε εσένα και την οικογένεια σου ,υπάρχουν και αρχεία για εσένα .
    Σήκω και φύγε, με το καλό λοιπόν και σταμάτα
    να υποστηρίζεις και εσύ τους κολομετανάστες σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χρειαζονται πορειες. για να ταρακουνηθουν. αλλιως θα το περασουν νυχτα.
    να παμε να παραδωσουμε ψηφισματα στους αρμοδιους. και αν πανε να μας δημιουργησουνε προβλημα θα τους τα παραδωσουμε με τον τσαμπουκα.θα σπασουμε και κλειους αμα λαχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive