Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ, ΟΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ. Ανακοίνωσε ότι μας έρχεται ο Ερντογάν, πριν προσκληθεί!

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ. Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο συναντήθηκε ατύπως στο Αμπού Ντάμπι, ότι θα επισκεφθεί το αμέσως προσεχές διάστημα την Αθήνα για συνομιλίες με τον Γ. Παπανδρέου.

Παπούλιας και Ερντογάν, χθες στο περιθώριο της διάσκεψης του Αμπού Ντάμπι, για το κλίμα Παπούλιας και Ερντογάν, χθες στο περιθώριο της διάσκεψης του Αμπού Ντάμπι, για το κλίμα Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός στην Αθήνα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δ. Χριστόφια ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι σκοπεύει να στείλει την απαντητική επιστολή του στον κ. Ερντογάν και με την ευκαιρία να τον προσκαλέσει για συνομιλίες στην Αθήνα.

Ετσι, επιβεβαιώθηκε η ανακοίνωση του κ. Ερντογάν (ως προσκεκλημένου) προτού καν λάβει την επιστολή του κ. Παπανδρέου (ως προσκαλούντος).

Αναλυτικότερα:

Η άτυπη συνάντηση Παπούλια - Ερντογάν, ύστερα από αίτηση του τελευταίου, πραγματοποιήθηκε χθες για 45 λεπτά στο Αμπού Ντάμπι, με τις δύο πλευρές να αναφέρονται στις πάγιες θέσεις των χωρών τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις και στα προβλήματα που δημιουργεί η Αγκυρα, καθώς και στο Κυπριακό, που παρουσιάζει στασιμότητα, παρά τις εντατικές συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ. Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν προέβη σε καμιά επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση.

Λαλίστατος

Αντιθέτως, ο κ. Ερντογάν αποδείχθηκε λαλίστατος, προετοιμάζοντας προφανώς και το πλαίσιο για την επίσκεψή του στην Αθήνα το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή», ο Τούρκος πρωθυπουργός επέμεινε σε δύο θέματα: την εμπλοκή Ελλάδας και Τουρκίας στην επίλυση του Κυπριακού και τη λύση των προβλημάτων «της τουρκικής μειονότητας στη Δ. Θράκη» στη βάση της αμοιβαιότητας με τα προβλήματα της μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, ένα θετικό αποτέλεσμα στο Κυπριακό μπορεί να υπάρξει αν η Ελλάδα και η Τουρκία, ως εγγυήτριες δυνάμεις, αυξήσουν την υποστήριξή τους.

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Θράκη, ο Τούρκος πρωθυπουργός παρατήρησε ότι αναμένει να συζητήσει με λεπτομέρειες τα θέματα αυτά κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου στην Αθήνα, διότι... «δεν είναι σωστό να έχουμε προβληματικές διαδικασίες με την Ελλάδα στην περιοχή. Είναι απαραίτητο να εξαλείψουμε αυτά τα προβλήματα. Εχουμε σχεδόν 130.000 συγγενείς μας στη Δυτική Θράκη. Αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα. Εχουμε σχεδόν 3.000 Ελληνες πολίτες ανάμεσα στις μειονότητες στην Τουρκία, που και αυτοί έχουν κάποια προβλήματα. Και έχουμε πει ότι θα έπρεπε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα με αμοιβαιότητα». *

1 σχόλιο:

  1. Για γκελ μπουρνταν Ερντογαν,γκελ μπουρνταν(για καλο και για κακο ομως πλυνε εσυ τον κωλο σου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive