Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Τι είναι η πατρίδα μας;

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Μην είν’ οι κάμποι τα βουνά, μην είν’ οι ραχούλες μην είν’ οι άρχοντες οι προεστοί με τις ξανθές βαρκούλες; Λέω τώρα εγώ.. Και για να καταλάβω. Έστω ως ανέκδοτο.. Για ποια πατρίδα μιλάμε.

*Αυτή που κατά την υμνούμενη κλασσική περίοδο δηλητηρίασε τον Σωκράτη, εξόρισε τούς Αλκιβιάδη, Ικτίνο, Αριστείδη, Αισχύλο Αναξαγόρα Ηρόδοτο Σοφοκλή Ευριπίδη Αριστοφάνη και άλλους, φυλάκισε μετεπαναστατικά τον Κολοκοτρώνη, επιχείρησε να κονιορτοποιήσει τον Στρατηγό Μακρυγιάννη και στην συντριπτική της πλειοψηφία σιώπησε ένοχα κατά στην επιβολή της πρόσφατης στρατιωτικής χούντας των συνταγματαρχών βολευόμενη στην παραγραφή των αγροτικών της χρεών;

*Αυτή που αποθέτει αδιαφανώς και ως μη όφειλε τα κόπια μας σε εκατό οικογένειες στο όνομα μιας ανάπτυξης θολής, δίχως ποτέ να έχουν έστω και άτοκα επιστραφεί; (άρθρο 44).

*Ή μήπως εκείνη που υπερτιμολογεί τα δημόσια έργα προκειμένου να λιπανθεί η μηχανή απόδοσης του διάφορου σε διακόσια τρωκτικά της δημόσιας ζωής; (ολυμπιακά έργα, στρατιωτικοί εξοπλισμοί κοινοτικά προγράμματα..)

*Εκείνη που κατ΄ εντολή των διαχειριστών της σκοτώνει στους δρόμους τα εξεγερμένα παιδιά της για την ασφάλεια της χλιδάτης ζωής των μπιστικών της; (από τον Κουμή και την Κανελλοπούλου ως τον Γρηγορόπουλο)

*Αυτή που στέργει πάνω από τις εν αμαρτίαις εκπεσούσες τράπεζες εγκαταλείποντας τα θύματά τους στα καρχαριοειδή τους σαγόνια; (Η μεγάλη κομπίνα των ενδιάμεσων στον δανεισμό του κράτους από την Ευρώπη..)

*Ή μήπως εκείνη που πολτοποιεί τα πτυχία των παιδιών μας για να αναγνωρίσει ένα ακόμη πεδίο δόξης λαμπρό για τα κέρδη των ψευτοκολλεγιαρχών και να παραδώσει αμαχητί τα παιδιά μας βορά στην ολιγαρχία του πλούτου; (κοινοτική οδηγία 36-05)

*Αλλά και εκείνη των πολιτικάντηδων που για ψηφοθηρικούς λόγους απενοχοποίησαν την σχέση στρατιωτικής θητείας-αρρένων για να την καταντήσουν από σταθερή ηθική αξία σε .....

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive