Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ; Ή ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΛΟΓΩ... ΒΛΑΚΕΙΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ

162.750.000 (!) ΕΚ. ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ;;

Έχουν γραφτεί πολλά περί της κοινωνικά απαράδεκτης ενέργειας με την υπερφορολόγηση εκατοντάδων χιλιάδων ιδιοκτητών παλαιών αυτοκινήτων. Εδώ θα ασχοληθούμε με το οικονομικό μέρος. Έχουμε και λέμε: 250.000 περίπου αποσύρσεις πινακίδων Χ 300 ευρώ κατά μέσο όρο για κάθε σήμα, έχουμε 75.000.000 ευρώ, μέχρι σήμερα. Προσθέστε σε αυτά το ΦΠΑ που έχει απολεσθεί λόγω διακοπής και των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Εάν δεχτούμε με τους μετριότερους υπολογισμούς ότι κάθε αυτοκίνητο ασφαλίζονταν με 400 ευρώ το χρόνο έχουμε 100.000.000 ευρώ ασφάλιστρα, άρα άλλα 19.000.000 για τον κρατικό κορβανά. Στη συνέχεια οφείλουμε να υπολογίσουμε ότι κάθε αυτοκίνητο από αυτά τα 250.000 δεν μπορεί να είχε μικρότερο κόστος συντήρησης... από 500 ευρώ το χρόνο. Σε αυτό το στάδιο έχουμε άλλα 125.000.000 από το τζίρο αυτής της κατηγορίας. Εδώ η απώλεια εσόδων από το ΦΠΑ είναι 23.750.000 εκ. ευρώ. Προσθέστε την απώλεια φορολογικών εσόδων από τον κύκλο εργασιών ασφαλιστικών εταιριών, εμπορίας ανταλλακτικών και συνεργείων συντήρησης αυτοκινήτων. Δηλαδή άλλα 45.000.000 εκ ευρώ!
Οι κοινωνικές συνέπειες που είναι και οικονομικές και που δεν υπολογίσαμε: 250.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα είναι μια μεσαία ασφαλιστική εταιρία. Για την εξυπηρέτησή τους απασχολούνται 500 υπάλληλοι περίπου. 250.000 αυτοκίνητα απασχολούν άλλα 1000 συνεργεία επισκευών που κι αυτά με τη σειρά τους απασχολούν τουλάχιστον 2000 άτομα εργαζομένων.
Παρακαλώ την κυβέρνηση δια του κ. Πεταλωτή να απαντήσει έστω στο παρακάτω ερώτημα: Εάν οποιοσδήποτε φορολογούμενος ξεχάσει να συμπληρώσει ένα κωδικό στη φορολογική δήλωση και «ζημιώσει» το δημόσιο 100 ευρώ, του επιβάλλεται τουλάχιστον το 10/πλάσιο πρόστιμο. Τα μέλη της κυβέρνησης και οι κιγκινάτοι σύμβουλοί της που έκαναν αυτό το «λαθάκι» από ποιους θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο και πόσο πρέπει να είναι αυτό;;;
Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντήσει, που δεν μπορεί, τι θα κάνει αύριο όταν εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι π.χ. επαγγελματίες καταθέσουν ΛΕΥΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ στις εφορίες, είτε ισχυριζόμενοι ότι διαμαρτύρονται για την υπέρμετρη φορολόγηση, δικαίως, είτε τους περισσεύσει το χιούμορ και πουν ότι έκαναν ένα «λαθάκι» και ξέχασαν να συμπληρώσουν τους κωδικούς;;;
Οι καταθέτες των πινακίδων έδειξαν και άνοιξαν το δρόμο.
Το 2010 Θάνε χρονιά με εκπλήξεις.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
fimotro

1 σχόλιο:

  1. Εάν κυβερνούσαν σωστά και τίμια τόσα χρόνια δεν θα είχαν χρεοκοπήσει την Ελλάδα . Το κακό είναι ότι συνεχίζουν να κάνουν πολύ σοβαρά λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive