www.ellinikiafipnisis.blogspot.com
"Θεμελιώνεται το δικαίωμα πολιτικής συμμετοχής και εκπροσώπησης στους δημοκρατικούς θεσμούς για το 10% (περίπου) του πληθυσμού της Ελλάδας"!
Αυτή είναι η δήλωση της κ. Εντα Γκέμι, εκπροσώπου της οργάνωσης «Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών»,προέδρου των Αλβανών Σοσιαλιστών στην Ελλάδα και φυσικά μέλους του ΠΑΣΟΚ...! Φυσικά η φράση αυτή είναι μόνο ένα κομμάτι του θράσους της κυρίας αυτής η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στην συνέντευξη που έδωσε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ότι δεν της φθάνει μόνο η απόδοση ιθαγένειας....! Ζητά ενεργή πολιτική συμμετοχή των μεταναστών, δηλαδή Αλβανούς Δημάρχους για παράδειγμα, αλλά και διορισμό στο δημόσιο(!!) και άλλα τα οποία θα δείτε παρακάτω. Εμείς στεκόμαστε αρχικά σε αυτό το 10% του πληθυσμού στο οποίο αναφέρθηκε η κυρία. Μιλάμε δηλαδή για 1.000.000 Αλβανούς κ. Πρωθυπουργέ; Όχι για 250.000 μετανάστες;; Είπατε πάλι ψέματα στους Έλληνες κ. Παπανδρέου και σας ξεμπρόστιασε άθελα της η κ. Γκέμι;; Απαιτούμε καθαρή απάντηση κ. Παπανδρέου!
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της συνεντέυξεως:
Πολλοί έχουν μιλήσει για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που δίνει ιθαγένεια και εκλογικά δικαιώματα στους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, ελάχιστα, όμως, έχει ακουστεί η φωνή εκείνων που τους αφορά άμεσα: των ίδιων των μεταναστών.
Η Εντα Γκέμι είναι κοινωνιολόγος-ερευνήτρια, υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπρόσωπος της οργάνωσης «Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών». Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ αλλά και πρόεδρος των Αλβανών Σοσιαλιστών στην Ελλάδα. Θεωρεί ιστορική την απόφαση για την ιθαγένεια των μεταναστών, αλλά τονίζει ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να ενταχθούν ουσιαστικά και χωρίς διακρίσεις στην ελληνική κοινωνία.
* Το νομοσχέδιο για τους μετανάστες είναι ένα σημαντικό βήμα για την ουσιαστική ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία;
- Αποτελεί ιστορική στιγμή για όλους μας το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα 20 χρόνια μεταναστευτικής εμπειρίας θεμελιώνεται το δικαίωμα πολιτικής συμμετοχής και εκπροσώπησης στους δημοκρατικούς θεσμούς για το 10% (περίπου) του πληθυσμού της Ελλάδας. Ομως, παρά τη μεγάλη δομική σημασία αυτού του εγχειρήματος, η ιστορία ακριβώς εδώ αρχίζει. Πολλές χώρες με δομημένους θεσμούς και μακροχρόνια εμπειρία στη συνύπαρξη με το διαφορετικό έχουν αποτύχει να εντάξουν κοινωνικά τους μετανάστες (βλέπε Γαλλία, Βρετανία). Η απόδοση της ιθαγένειας και των πολιτικών δικαιωμάτων από μόνα τους δεν αποτελούν πανάκεια για την ουσιαστική κοινωνική ένταξη.
ολα τα εβραιοαλβανα τυπου ΤΣΕΊ΄ΝΙ θα ερθουν στην ΗΠΕΙΡΟ με οτι αυτο συνεπαγεται για του κατοικους εκει
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι ακομα καποιοι κοιμουντε,ακομα καποιοι περιμενουν...
ΑπάντησηΔιαγραφή