Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Kυβερνητική προχειρότητα

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009 Εμφανιστήκαν στην Δημοσιότητα δειγματοληπτικοί έλεγχοι με φορολογικές δηλώσεις γιατρών από το κολωνάκι.

Στο Βήμα διαβάσαμε Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από τα 150 άτομα που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι, 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ, άλλοι 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 ως 20.000 ευρώ, ενώ άλλοι 30 περίπου καθαρά ετήσια εισοδήματα από 20.000 ως 30.000 ευρώ.

Σήμερα διαβάζουμε στο Έθνος:

Φορολογούμενοι με μεγάλες ακίνητες περιουσίες και πισίνες περιλαμβάνονται μεταξύ των δικαιούχων του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης την ίδια ώρα που αποκλείονται μακροχρόνια άνεργοι που καθυστέρησαν μια μέρα να σφραγίσουν την κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ και χαμηλοσυνταξιούχοι που υπερβαίνουν το εισοδηματικό κριτήριο για λίγα ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, κατά την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων προκειμένου να εντοπιστούν οι δικαιούχοι του επιδόματος, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση ενός εκάστου, εντόπισε περιπτώσεις φορολογουμένων που διαμένουν σε μεγάλες κατοικίες πάνω από 300 τ.μ ή που διαθέτουν ακόμα και πισίνα.

Ωστόσο, στα κριτήρια που έχει θέσει ο νόμος δεν έχουν προβλεφθεί εξαιρέσεις για τέτοιες περιπτώσεις παρά μόνο το δηλωθέν εισόδημα και ο αριθμός των παιδιών.

Ετσι και στις περιπτώσεις αυτές το επίδομα θα καταβληθεί κανονικά εφόσον ο δικαιούχος πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια.

========================

Δηλαδή: Αυτοί οι κολωνακιώτες γιατροί -που εμφανιστηκαν τότε ως φοροφυγάδες- θα πάρουν επίδομα σήμερα ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. Το ίδιο και τραγουδιστές, βιοτέχνες βιομήχανοι, έμποροι οφφσοραδες και άλλα “φτωχαδάκια, ενώ όλη αυτή η ιστορία θυμίζει πολύ έντονα το τριχιλιαρο του Καραμανλή πλην του ότι είναι δημοσιονομικά ουδέτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive