Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Για τα πνευματικά δικαιώματα πρέπει να γίνει μία δημόσια συζήτηση και με διαφανείς διαδικασίες να τεθούν κάποια ερωτήματα ...

... και να παρθούν από κοινού κάποιες αποφάσεις μεταξύ πολιτείας και της κοινωνίας των πολιτών.

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα από κοινού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ιωάννης Μητσιόπουλος σε βάρος των Μ. Ζ. του Κ. 32 ετών, κάτοικο Ρόδου, ιδιωτικό υπάλληλο, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης και κατά του Μ. Π. Π. Κ. του Δ. 23 ετών, φοιτητή, ο οποίος αναζητείται.

Οι ανωτέρω φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να ήταν διαχειριστές ιστοχώρου-κοινότητας μελών με την επωνυμία www.greek-fun.com τα μέλη της οποίας είχαν μέσω της πρόσβασης τους στο forum αυτής να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιρειών.

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται πανελλαδικά για τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε "πειρατικά" αντίγραφα ταινιών, dvd και παιχνιδιών, μετά από την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ).

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης ο κ. Θεόδωρος Πετσίνης εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ υπέβαλε μήνυση κατά των ανωτέρω κατηγορούμενων... (H συνέχεια εδώ).

Σχόλιο: Η πολυνομία, και δυστυχώς για μας τους πολίτες, η έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, για τα δικαιώματά μας, κάποιες πληροφορίες αναπαράγονται και δημιουργούν ειδήσεις και στη συνέχεια αφού δεν υπάρχουν οι αντίθετες απόψεις παγιώνονται ως οι επικρατέστερες αλήθειες.

Για παράδειγμα ο παραπάνω εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ υπέβαλε μήνυση κατά των ανωτέρω κατηγορούμενων...κλπ είναι η μία πλευρά της πληροφορίας... η άλλη η ΜΗ ευκόλως προσπελάσιμη από τους περισσότερους αναγνώστες είναι τι εκπροσωπεί ο παραπάνω μηνυτής και αν πράγματι εκφράζει ή έστω νομικά εκπροσωπεί τους "θιγέντες" δημιουργούς.

Για τα πνευματικά δικαιώματα πρέπει να γίνει μία δημόσια συζήτηση και με διαφανείς διαδικασίες να τεθούν κάποια ερωτήματα και να παρθούν από κοινού κάποιες αποφάσεις μεταξύ πολιτείας και της κοινωνίας των πολιτών.

Ο ιστοχώρος μας προς το παρόν έχει θέσει το θέμα στο Ν.ΙΝΚΑ και περιμένει να τοποθετηθεί.

λ.χ Πως μπορεί να αναδιανέμονται τα χρήματα που εισπράττονται από το αμοιβολόγιο;

Θεωρούμε ότι αυτός ο διάλογος πρέπει να ανοίξει και να δοθούν πειστικές εξηγήσεις.

Νάσος

Σχετικά:

Έκλεισαν μετά το greek-fun και το gamato.info? Έκλεισε!

http://www.soundservice.gr/downloadsfiles/nomos%202121.pdf

Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα.


Πνευματική ιδιοκτησία E-Lawyer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive