Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ:"Έφυγε" ο Χρήστος Λαμπράκης

 Έφυγε  ο Χρήστος Λαμπράκης

Θλίψη στη δημοσιογραφική κοινότητα και στον χώρο του πολιτισμού από την είδηση του θανάτου του Χρήστου Λαμπράκη. Ο πρόεδρος του ΜEGA και εκδότης απεβίωσε πριν από λίγο στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Kέντρο, όπου νοσηλευόταν μετά από επέμβαση στην καρδιά.

Ο Χρήστος Λαμπράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Από το 1954 μέχρι το 1957 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Το Βήμα" και ως διευθυντής του περιοδικού "Ταχυδρόμος".

Το 1970 ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη γίνεται Ανώνυμη Εταρεία και ο Χρήστος Λαμπράκης αναλαμβάνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με κορυφαίες εκδόσεις τις εφημερίδες "Το Βήμα" και "Τα Νέα", καθώς και αριθμό περιοδικών γενικού αλλά και ειδικού περιεχομένου. Οι δραστηριότητες του Οργανισμού σταδιακά επεκτάθηκαν στην έκδοση βιβλίων, στη λειτουργία διαδικτυακών πυλών καθώς και στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Το 1989 ο ΔΟΛ σε συνεργασία με την Πήγασος Α.Ε., Γενική ΕΚδοτική Ελλάδος - Μεσημβρινή Α.Ε., την Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. και Καθημερινή Α.Ε. ιδρύουν την εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε, επιχειρηματικό φορέα του MEGA Channel.

To 1991 ο Χρήστος Λαμπράκης υλοποιεί ένα όνειρο ζωής με την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενός εκ των αρτιότερων πολιτιστικών κέντρων της Ευρώπης. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το Μέγαρο, έγινε πόλος έλξης για σπουδαίους καλλιτέχνες, δημιουργούς και ερμηνευτές, καθώς και σημείο αναφοράς του πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας.

Άνθρωπος με όραμα και με μεγάλη προσήλωση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την ανάπτυξη, ο Χρήστος Λαμπράκης ίδρυσε το 1991 το Ίδρυμα Λαμπράκη, έναν κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό με τον οποίο διακεκριμένοι Έλληνες από τον χώρο του Τύπου, των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών αποβλέπουν στη διαμόρφωση ενός ανανεωτικού πυρήνα μελετών σχεδιασμού και ανάπτυξης σε τομείς υψηλής προτεραιοτητας για την Ελλάδα.

Στα 18 χρόνια λειτουργίας του το Ίδρυμα πρωτοπορεί στην καινοτομία σε διεθνές επίπεδο, σχεδιάζοντας και συντηρώντας εκπαιδευτικό κόμβο για μαθητές εκπαιδευτικούς, γονείς ή επαγγελματίες.

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Δευτερα 21/12/09

11 σχόλια:

  1. Μεγαλη απωλεια ο αρχινταβατζης! Ας θρηνησουμε τον ευπατριδη! Ρε δε μας χεζετε με τα καθικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ακούσει ότι ήταν παθητικός ομοφυλόφιλος ο μακαρίτης. Αληθεύει, κύριε Σιδέρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E, τώρα, είναι ερωτήσεις αυτές;
    Οτι και να έκανε εν ζωή, "Ο νεκρός δεδικαίωται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O MAESTROS ΜΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΗΜΟΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΩΝ ΑΠΕΒΙΩΣΕ.
    ΤΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΟΛΙΑ MAESTRO ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΕΞΕΛΙΚΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ.
    ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ ,Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΗΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΜΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΟΣ .
    ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ, ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ ΧΑΜΗΛΟΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΓΕΝΕΑΣ.
    ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΡΟΥΦΗΞΕ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ , ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΟΥ.
    ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ Ο ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΔΗΦΑΓΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΑΠΡΑΚΙΣΤΑΝ.
    ΤΑ ΑΚΑΝΘΗΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΣΚΕΛΑ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΧΟΡΤΑΓΟ,ΤΟΝ ΑΠΛΗΣΤΟ ,ΤΟΝ ΟΥΤΙΔΑΝΟ ΠΟΥ ΗΠΙΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.
    Η ΚΑΤΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΑΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.ΕΙΘΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το χασαμε το μεροκαματο πατριωτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @1:40 μ.μ.

    Επαγγελματιας κωλομπαρας εισαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΕΘΑΝΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ!!!!!! Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!! ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ..... ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΓΩ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΧΡΗΣΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΣΟΥ (ΚΩΛΟ)ΝΤΑΒΑΤΖΗ!!! ΚΑΤΙ ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ βλέπε ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ..... ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΟΣΟ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΑΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΣΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΑΜΙΑΔΕΣ ΤΟΥ......!!!!!!!! ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ!!!! ΠΟΙΟΣ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΗΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΙΣΟΓΥΝΗ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΔΕΛΦΕΣ;;;; ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΩΝΥΜΕ στις 30/01/2010 6:36μ.μ. συμφωνώ απόλυτα μαζί σου......!!!!!!!!!!!! Ήταν ένας καργιόλης που στη ζωή του δεν δούλεψε στην ουσία για τίποτα! Μόνο για τον κόλο του δούλευε τελικά.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΗΣ ΚΟΛΟΑΔΕΛΦΗΣ....!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. xaxa. poustara............!!!!!!!!!!! pousth, o kolos sou efraxse gia auto pethanes...;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive