Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:Ερώτηση Προς την αξιότιμη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Επιβολή φόρου διοξειδίου του άνθρακα στα εισαγόμενα στην Ε.Ε. αγροτικά προϊόντα»

Σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, οι προστατευτικές πολιτικές στον αγροτικό τομέα έρχονται και πάλι στο προσκήνιο, αφού ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, υιοθετεί την άποψη επιβολής φόρου διοξειδίου του άνθρακα στα εισαγόμενα στην Ε.Ε. αγροτικά προϊόντα, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της κατάρρευσης των τιμών που βιώνουν οι αγρότες της Ένωσης.

Για την Ελλάδα, φυσικά, μια πιθανή επιβολή του προαναφερόμενου φόρου αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά, αφού θα θωρακίσει την παραγωγική βάση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας της από την απειλή των εισαγωγών, που τώρα γίνονται κατά τρόπο ανεξέλεγκτο και χωρίς να διασφαλίζεται η αναγραφή της χώρας προέλευσης.

Άλλωστε, ο φόρος διοξειδίου του άνθρακα επί των αγροτικών προϊόντων που εισάγονται στην Ευρώπη συμβαδίζει με την φιλοσοφία περί πράσινης ανάπτυξης και στον αγροτικό τομέα, που εμπνέει την νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ και οι εξοικονομούμενοι πόροι από ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στον ΕΛΓΑ, για να ενισχύσουν τον μηχανισμό αποζημίωσης των ελλήνων αγροτών από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Στη βάση των σκέψεων αυτών, ερωτάται η κυρία Υπουργός;

1. Θα μπορούσε η ελληνική Κυβέρνηση να αποδεχθεί και να παλέψει, σε επίπεδο Ε.Ε., για την επιβολή ενός φόρου διοξειδίου του άνθρακα στα αγροτικά προϊόντα που εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

2. Προτίθεται η Υπουργός να φέρει το θέμα για συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλή, προκειμένου να καταγραφούν οι θέσεις όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ροντούλης Γ. Αστέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive