Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ (Ως συνήθως!!)

Ακόμα μία τουρκική πρόκληση λύθηκε με υποχώρηση της ελληνικής πλευράς και δεν πήρε διαστάσεις.
Η Τουρκία απαίτησε και πέτυχε να απαλειφθεί ο όρος «Οικουμενικό» από το πρόγραμμα Ελληνα στρατηγού που επισκέφθηκε επίσημα τη χώρα και είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.


Η επίσκεψη του Ελληνα διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού στην Κωνσταντινούπολη έγινε στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Ελληνας στρατηγός Σαμπάτης Ξιφαράς ήταν προσκεκλημένος του Τούρκου ομολόγου του.
Οταν, όμως, έστειλε το πρόγραμμά του στην τουρκική πλευρά, οι Τούρκοι απείλησαν με ματαίωση αν δεν άλλαζαν πολλά σημεία με κορυφαίο την προσφώνηση του Πατριάρχη ως «Οικουμενικού», γιατί η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου.


Τελικά το συμβάν έληξε με υπαναχώρηση της ελληνικής πλευράς, η οποία ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών επαναδιατύπωσε το πρόγραμμα της επίσκεψης του στρατηγού, απαλείφοντας τον όρο «Οικουμενικό» από το Πατριαρχείο.
ΕΘΝΟΣ/infognomon pol,

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ EFENPRESS:

-Η Ελληνική πλευρά, όφειλε να ματαιώσει αμέσως την επίσκεψη.Ο "ραγιαδισμός" πρέπει κάποτε να σταματήσει.
-Σ αυτές τις περιπτώσεις, έπρεπε να είχε προβλεφθεί η κίνηση των Τούρκων και να υπήρχε προειλημμένη απόφαση ακυρώσεως της επισκέψεως σε περίπτωση που θα εζητείτο αλλαγή του τίτλου του Πατριαρχείου.
Αναρτήθηκε από EFENPRESS
Ετικέτες Turkey

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive