Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Τρομοκρατία: «Εξέγερση» αγανακτισμένων νέων… ή σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας;


www.ellinikiafipnisis.blogspot.com
Εσωτερικός ή εξωτερικός εχθρός...;
Με αφορμή για ακόμη μια φορά ένα τραγικό γεγονός, όπως η τυφλή επίθεση εναντίον των νέων αυτών ανθρώπων, που έκαναν το λάθος να φορούν τη στολή του αστυνομικού, ακούμε στα «τηλεπαράθυρα» όλους τους «ειδικούς», χωρίς να έχει μειωτικό χαρακτήρα η λέξη, που κάθε φορά μετά από ένα τέτοιο γεγονός καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις και σκέψεις τους για τα αίτια αυτών των φαινομένων στην Ελλάδα…!
Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι, πλην ελαχίστων, μιλούν για άτομα τα οποία ουσιαστικά αισθάνονται την ανάγκη να επαναστατήσουν προς το σύνολο της κοινωνίας, διαλέγοντας φυσικά έναν ακραίο και λάθος τρόπο… την τυφλή βία. Όλοι καταδικάζουν φυσικά τα γεγονότα αυτά και ως αιτία της δημιουργίας αυτών καταγράφουν πρώτα από όλα την γενικότερη κατάσταση της κοινωνίας που πιθανότατα μέσω των αδιεξόδων της, οδηγεί αυτούς τους «νεαρούς» στην βίαιη και άνανδρη επίθεση! Γενικότερα λοιπόν οι περισσότεροι προσανατολίζονται στο εσωτερικό της χώρας, με την παραγωγή της βίας εκ των έσω, η οποία είναι αποτέλεσμα κοινωνικο – πολιτικών καταστάσεων! Σχεδόν κανείς μέχρι σήμερα, τουλάχιστον επίσημα, δεν έχει πάει ένα βήμα ακόμα πιο πέρα…! Πριν λίγο καιρό, εντελώς τυχαία, τα Αμερικανικά Μ.Μ.Ε μιλούσαν για ένα «καυτό» φθινόπωρο στην χώρα μας σε ότι αφορά τις βίαιες κοινωνικές συγκρούσεις και την τρομοκρατία…! Να λοιπόν που είχαν «προβλέψει» σωστά οι φίλοι μας Αμερικανοί…! Για άλλη μια φορά…! Σκέφθηκε λοιπόν κανείς μήπως όλες αυτές οι «υποτιθέμενες» «επαναστατικές» οργανώσεις αποσκοπούν στην πολιτική – κοινωνική αποσταθεροποίηση της Ελλάδος, μέσω της τρομοκρατίας, εκτελώντας άνωθεν διαταγές….; Μήπως δηλαδή υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο εναντίον της χώρας μας και τα φαινόμενα αυτά είναι πολύ καλά σκηνοθετημένα από κάποιος τρίτους εναντίον της πατρίδος μας…; Προσπάθησαν άλλωστε κάποιοι και πέρσι να εκμεταλλευθούν τα «τυχαία» γεγονότα με αρχή την τραγική εκτέλεση του μικρού Αλέξη και στη συνέχεια πατώντας πάνω σε αυτό κάηκε η Αθήνα για ημέρες, ακολούθησαν οι πρώτες επιθέσεις σε αστυνομικούς, εκτελέσεις αυτών, επιθέσεις σε λεωφορεία, τραμ, ξεσηκώθηκαν οι λαθρομετανάστες μέσω του υποτιθέμενου σκισίματος του υποτιθέμενου Κορανίου….. και όλα τα γεγονότα που ακολούθησαν μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα…! Προφανώς λοιπόν αν μπούμε σε αυτό το σκεπτικό αυτοί οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν το χάος, τον πανικό και εν τέλει την αποσταθεροποίηση της χώρας έχουν κάνει πολλές προσπάθειες…! Ως εκ θαύματος μέχρι τώρα έχουν αποτύχει….! Το ερώτημα είναι…. μέχρι πότε…;
..(( Λ ))..

1 σχόλιο:

  1. Greece: Nowhere to hide
    by Simon Tilford
    © Centre for European Reform
    [http://centreforeuropeanreform.blogspot.com/2009/10/greece-nowhere-to-hide.html]
    Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη τροχιά. Αν η κυβέρνηση δεν αναλάβει πρωτοβουλίες για ενίσχυση της παραγωγικότητας και δημοσιονομική εξυγίανση, το μέλλον της χώρας προμηνύεται δυσοίωνο.
    Πολλοί Έλληνες μοιάζει να πιστεύουν πως η ένταξη της χώρας τους στην ευρωζώνη τους εξασφαλίζει από την απειλή μιας οικονομικής κρίσης. Κάνουν λάθος. Το ευρώ τους προφυλάσσει από νομισματικές κρίσεις, αλλά όχι από οικονομικές.
    Η συμμετοχή στην ευρωζώνη προϋποθέτει μεγάλη αυτοπειθαρχία.
    Το γιατί είναι προφανές. Μια χώρα που χάνει σε παραγωγικότητα εντός μιας νομισματικής ένωσης, δεν μπορεί να την αποκαταστήσει παρά μόνο εφόσον το κόστος παραγωγής της αυξάνει λιγότερο από ότι στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Κοντολογίς, το κόστος παραγωγής στην Ελλάδα θα πρέπει να μειωθεί σοβαρά εντός της «οικονομικής και νομισματικής ενότητας» (ΟΝΕ). Δεν μπορεί πια να στηριχτεί σε υποτίμηση του νομίσματός της για να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της.
    Για να συγκρατηθούν οι δαπάνες θα χρειαστεί πάγωμα των μισθών, έστω κι αν αυτό κινδυνεύει να πλήξει την εσωτερική ζήτηση και να επιδεινώσει το έλλειμμα. Ο μόνος τρόπος για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα χωρίς να πληγεί η εσωτερική ζήτηση και να αυξηθεί το έλλειμμα είναι να αυξηθεί η παραγωγικότητα. Αλλά η τόνωση της παραγωγικότητας προϋποθέτει μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και άνοιγμα της εσωτερικής αγοράς σε περισσότερο ανταγωνισμό.
    Η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ μικρό παράθυρο ευκαιρίας. Το έλλειμμα αναμένεται να υπερβεί το 8% φέτος, κι αυτό ενώ η Ελλάδα μόλις που πέρασε στην ύφεση. Με την οικονομία να αναμένεται να συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση την επόμενη χρονιά και να φτάνει σε μηδενική ανάπτυξη τον μεθεπόμενο χρόνο, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί δραματικά. Σύμφωνα με το «διεθνές νομισματικό ταμείο» (ΔΝΤ) προβλέπεται να υπερβεί το 134% ως το 2014, αλλά μάλλον θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Από τη στιγμή που το χρέος φτάσει σε τέτοια δυσθεώρητα ύψη, θα είναι δύσκολο να συνεχιστεί να ανεβαίνει κι άλλο, λόγω της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού.
    Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να καλύψει ελλείμματα αυτού του τύπου με εσωτερικό δανεισμό. Θα αναγκασθεί να προσφύγει σε ξένα κεφάλαια. Αλλά αν οι επενδυτές πιστέψουν πως η ελληνική οικονομία έχει βραχυκυκλωθεί σε ένα φαύλο κύκλο χαμηλής ανάπτυξης και αύξησης του ελλείμματος, αυτό θα γίνεται όλο και δυσκολότερο. Ίσως τότε οι επενδυτές να πάψουν να πιστεύουν πως το ελληνικό κράτος θα είναι εις θέση να εξυπηρετήσει το εθνικό του χρέος.
    Πολλοί Έλληνες μοιάζει να πιστεύουν πως η ευρωζώνη συνολικά θα προστρέξει σε βοήθειά τους, προκειμένου να αποφευχθεί μια μέγιστη δημοσιονομική κρίση. Κατά πάσα πιθανότητα έχουν δίκιο, αλλά αυτό δε θα γίνει τζάμπα. Η χείρα βοηθείας θα έρθει, αλλά με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και τα δημόσια οικονομικά. Καλύτερα να κάνουν οι Έλληνες σήμερα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, παρά αργότερα, όταν πια θα είναι πολύ πιο επώδυνα και δαπανηρά.
    Το εκλογικό αποτέλεσμα ίσως να δείχνει πως η Ελλάδα δεν επιθυμεί μεταρρυθμίσεις. Αλλά η Ελλάδα δεν έχει πια άλλες επιλογές, παρά να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση δε θα προσφέρει παρά επιδείνωση της θεραπείας που θα είναι απαραίτητη στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive