Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Επιμένει στο δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας παρά τις πιέσεις της ΕΕ

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com
Γιατί δεν ακολουθούμε και εμείς το παράδειγμα των Σκοπιανών; Είναι δυνατόν το έθνος που γέννησε τη Δημοκρατία να είναι λιγότερο δημοκρατικό από τα Σκόπια; Δημοψήφισμα και στην Ελλάδα ΤΩΡΑ!
Παρά τις εκκλήσεις και ευρωπαίων παραγόντων ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν.Γκρούεφσκι επανέλαβε χθες ότι όποια συμφωνία βρεθεί στο θέμα της ονομασίας θα υποβληθεί για έγκριση σε δημοψήφισμα.
Αν και η συνέντευξη του κ. Γκρούεφσκι στο κρατικό
πρακτορείο «ΜΙΑ» δόθηκε μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, προκαλεί εντύπωση ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απέφυγε κάθε αναφορά στη συνάντηση αυτή. Ο κ. Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι το θέμα της ονομασίας αποτελεί κληρονομιά και εντάσσεται στο πλαίσιο του ερωτήματος που είχε τεθεί στο δημοψήφισμα της 8ης Σεπτεμβρίου του 1991 και επομένως «μόνον οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα. Ούτε μια χούφτα πολιτικών, ούτε οι διανοούμενοι, ούτε κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι οι «πολιτικοί μπορούν μόνον να καταθέσουν την άποψή τους, αλλά όχι να αποφασίσουν από μόνοι τους».
Ο κ. Γκρούεφσκι προβλέποντας ότι θα κορυφωθεί η άσκηση έμμεσης πίεσης για λύση του ζητήματος της ονομασίας, διαμορφώνει τη δική του γραμμή... άμυνας, καθώς το δημοψήφισμα θα του επιτρέψει να
αποποιηθεί την ευθύνη για πιθανή απόρριψη της λύσης, μετακυλίοντάς την στο... εκλογικό σώμα. Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, όμως, θέτει σε κίνδυνο γενικότερα την προοπτική επίλυσης της διαφοράς, καθώς εάν, μετά από 18 χρόνια, υπάρξει συμφωνία και αυτή απορριφθεί στο δημοψήφισμα, είναι σαφές ότι θα επισημοποιηθεί και θα οριστικοποιηθεί το αδιέξοδο.
Ο κ. Γκρούεφσκι στην ίδια συνέντευξη επιχείρησε να δικαιολογηθεί για τα όσα είπε στην Αυστραλία, τα οποία προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις στη Σόφια αλλά και την ενόχληση της Αθήνας, δηλώνοντας ότι η χώρα του «δεν έχει εδαφικές αξιώσεις έναντι της Βουλγαρίας ούτε καμίας άλλης γειτονικής χώρας»...
Οπως είπε, όταν αναφέρθηκε στην «ενότητα των Μακεδόνων» είτε των συμπατριωτών του είτε του «Αιγαίου και του Πιρίν», εννοούσε απλώς ότι οι «Μακεδόνες (σ.σ. οι Σκοπιανοί) στην Αυστραλία δεν πρέπει να διαχωρίζονται σε σχέση με τον τόπο καταγωγής τους ή την Εκκλησία στην οποία ανήκουν...».
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Από "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive