Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Εκλογή ηγεσίας της Ν.Δ. - Επιλογή εθνικής ευθύνης

Γράφει ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΩΝΤΑΣ
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Εφ’ όσον δεν συγκαταλέγομαι στους οπαδούς της ΝΔ., δεν δικαιούμαι να τους υποδείξω ποιόν να ψηφίσουν για ηγέτη του κόμματός τους. Η ποιόν να μην ψηφίσουν.

Όμως, εκτός και πάνω από οπαδοί της Ν.Δ. είναι Έλληνες. Σε αυτήν τους την ιερή ιδιότητα, την αρχαιότερη και ανώτερη από κόμματα και φατρίες, απευθύνω έκκληση να σκεφτούν και να πράξουν, πάνω απ’ όλα, ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Ν.Δ. έχουν πολιτικό παρελθόν, όντες γνωστοί και για τις θέσεις τους και για τις πράξεις τους. Έχουν προ πολλού δώσει αυτό που λέμε «δείγμα γραφής». Τινές έχουν δώσει εκτός από δείγμα και ...δήγμα, δοκιμασθέντες σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις από τις οποίες επηρρέασαν θετικά ή αρνητικά την πορεία της χώρας.

Βέβαιο είναι ότι μεταξύ τους έχουν διαφορές απόψεων για το πως πρέπει να αντιμετωπισθούν τα εσωτερικά μας και φλέγοντα προβλήματα. Προβλήματα, που όσο κι αν έχει συρρικνωθεί-και συνεχίζει να συρρικνώνεται-η αντιπροσωπευτική δημοκρατία μας, έχουμε ακόμα παραθυράκια για να περνάμε τις απόψεις μας.

Όμως, τα εσωτερικά μας θέματα εξαρτώνται αναγκαστικά από τη διεθνή θέση της χώρας μας, από τις απειλές που αντιπροσωπεύουν οι επίβουλοι γείτονές μας, από τα λεγόμενα-και υποβαθμισμένα-εθνικά μας θέματα.

Σε μία εποχή όπου η παγκόσμια Νέα Τάξη προωθεί συστηματικά την απο-εθνοποίηση των λαών για να τους περάσει ευκολότερα από την μηχανή του κιμά και να τους καταστήσει άβουλη, άψυχη και υπάκουη μάζα, δεν έχουμε δικαίωμα σε επιλογές κομματικών ηγεσιών που παντοιοτρόπως έχουν αποδείξει ότι όχι μόνο στερούνται εθνικού αναστήματος, αλλά και φανερά υπονομεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, υπήκοες σε εξω-ελλαδικά κελεύσματα.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν ηττήθηκαν οι οπαδοί της Ν.Δ., αλλά η ηθικά εκπεσούσα ηγετική ομάδα της. Τώρα, στις εσωκομματικές τους εκλογές, οι νεοδημοκράτες έχουν την ευκαιρία να καταγάγουν ηθική νίκη έναντι των οπαδών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που έφεραν στην ηγεσία του κόμματός τους και της πατρίδας μας έναν άνθρωπο του οποίου οι θέσεις στα εθνικά μας θέματα αγγίζουν τα όρια της εθνικής μειοδοσίας, αν δεν τα υπερβαίνουν.

Εάν η επόμενη ηγεσία σας, συμπατριώτες νεοδημοκράτες, κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γ. Παπανδρέου στα εθνικά μας θέματα, θα έχετε κατ’ ουσία ψηφίσει όλα όσα καταστροφικά για την Ελλάδα απεργάζονται οι δικτάτορες της Νέας Τάξης. Επειδή δε, για όλους μας θα έρθει κάποτε η στιγμή που θα πρέπει να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια και ν’ απολογηθούμε για την πατρίδα που τους παραδώσαμε, σκεφθείτε το πολύ, μα πάρα πολύ καλά, ποιόν θα ψηφίσετε για την επόμενη ηγεσία σας. Σκεφθείτε με τις μνήμες και την ψυχή γενεών και γενεών Ελλήνων πριν από μας, σκεφθείτε για τις επόμενες γενιές που θα ζήσουν σ’ αυτόν τον μυριοβασανισμένο τόπο μετά από εμάς. Η ευθύνη σας υπερβαίνει κατά πολύ τις εσωκομματικές σας διεργασίες. Είναι ιστορική, είναι εθνική ευθύνη. Επωμισθείτε την και πράξετε ότι σας φωτίσει ο Θεός και η Πατρίδα που έχετε στην ψυχή σας, αναλογιζόμενοι ότι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών σας θα επηρρεάσει όλους τους Έλληνες.

Και θυμηθείτε: Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Παρασκευη 30/10/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive